Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szyte krocze

Polecane posty

Gość gość

Witam w piatek i mialam.nacinane i szyte krocze jestem juz 4dzien od porodu a krocze coraz mocniej boli jakies rady jak ten bol wytrwac

Gość gość
Hmmm. Jesli boli mocniej to tylko lekarz. Tantum Rosa masz? Przemywasz? No i paracetamol na stan xapalny

Gość gość
Na pewno ściemniasz. Na kafeteri tylko kobiety po cc trudno dochadzą do siebie. Po sn już po 2h są jak nowo narodzone. A tak na poważnie to polecam siedzieć na poduszce do karmienia i dużo wietrzyć żeby się szybciej goiło. Można też się bawić w nasiadówki z rumianku, ale to słabo pomaga. Poza tym to dopiero 4 dni od porodu? Oczekujesz, że Ci w parę dni przejdzie? Niektórzy się męczą miesiąc

Gość gość
Ja też polecam kółko do siedzenia(chyba nawet w niektórych aptekach można kupić). A była u ciebie położna środowiskowa? Powinna ciebie obejrzeć i coś poradzić. U mnie się goiło i bolało miesiąc, więc różnie może być.

Gość gość
Wiesz co, ja urodzilam 6 tyg temu. Drugie dziecko - i tym razem bylo super, wlasnie pare godzin po porodzie juz smigalam. W sb wyszlam ze szpitala a w poniedz. jezdzilam autem i zalatwialam juz swoje sprawy z mala u boku. Za pierwszym razem byla tragedia tak mnie pocieli, teraz mialam swietna polozna i pare szwow. Mnie tam tak strasznie to krocze nie bolalo. Pomoglo tylko tantum rosa bo znieczula

Gość gość
Paracetamol na stan zapalny? Od kiedy? Przecież paracetamol nie ma działania przeciwzapalnego, tylko przeciwbólowe i przeciwgorączkowe!

Gość gość
Paracetamol na stan zapalny? Od kiedy? Przecież paracetamol nie ma działania przeciwzapalnego, tylko przeciwbólowe i przeciwgorączkowe!

Gość gość
No to cos mocniejszego jesli nie karmi, jesli karmi to tylko paracetamol

Gość gość
To raczej ibuprofen ma działanie przeciwzapalne. Ale nadal podtrzymuję to, że warto, aby chociaż położna oceniła sytuację. Być może nic się nie dzieje. Ja pamiętam, że strasznie ciągnęły mnie szwy i dopiero kiedy puściły to była ulga.

Gość gość
Jak karmi może też doraźnie wziąć ibuprofen, kafeteryjna specjalistko :D weź się już nie wypowiadaj, bo jeszcze ktoś sobie przez ciebie krzywdę zrobi.

Gość gość
Mieszkam w uk i tutaj nie ingeruja w krocze po porodzie . Boli mnie mocno nie dam rady nawet wstac z lozka wiem ze to dopiero 4dni i nie powinnam oczekiwac cudow lecz chodzi mi o zlagodzenie bolu bo kazdy *******ie boli a nie o to chodzi abym nie mogla nic zrobic przy dziecku ani nie dac rady sie wykapac bo kazde podniesienie nogi mi sprawia bol . Tamtum rosa ma mi kupic dzisiaj mama i wyslac ale poki dojdzie te 3dni to minie troche czasu

Gość gość
Ibuprofen daje się niemowlakom, więc chyba nie zaszkodzi jak kobieta weźmie?

Gość gość
gość dziś Na pewno ściemniasz. Na kafeteri tylko kobiety po cc trudno dochadzą do siebie. Po sn już po 2h są jak nowo narodzone. Co to w ogóle jest ? jakiś face odpowiadał ...już po 2 h jak nowo narodzone hahahahahahahahahahahahahahahahahah...... po nacięciu krocza .....

Gość gość
Kochana ja tez mialam nacinane krocze. I dopiero po 2 tyg moglam sobie normalnie siadc na dupce ;) Bolalo i ciaglo jak cholera. Narobilam szumu w szpitalu bo tez myslalam ze craz gorzej ze mna i napewno mam infekcje. Ale po 3 konsultacjach z lekarzami okazalo sie ze to 1 szew od odbytu tak ciagnie. Ja bralam paracetamol do 6 tabletek na dobe ale w szpitalu pozwoli braz jeszcze ibuprom. Na wietrzenie i podmywanie w ciągu dnia nie bardzo mialam czas. Mozesz siadac na poduszce lub ja siedalam na mieciutkim kocu. Niestety trzeba to jakoś przetrwać:) Ważne ze masz juz dzisziusia przy sobie :)

Gość gość
dziś Ibuprofen daje się niemowlakom, więc chyba nie zaszkodzi jak kobieta weźmie? X Oczywiście, że NIE zaszkodzi, kobieta karmiąca może jak najbardziej stosować ibuprofen byle nie przewlekle.

Gość gość
No własnie dla tego ja się dziwie że ktoś tak na pisał ze po dwóch godzinach się smiga weż.... ja po 2 h jak wstałam z łożka na sali poporodowej to mi się w głowie zakręciło tak ze na sale mnie na wózku przewiezli. Dopiero na 2 dzien jako tak człowiek śmigał.

Gość gość
Ją już chodziłam po 4godz po porodzie po 8wyszlam z dzieckiem że szpitala do póki działało znieczulenie dostane w szpitalu było ok a w sobotę się zaczęło i masakra jakąś nie umiem wytrzymać rodzice wysłali mi rivanol tamtum rosa oraz coś przeciwbólowego. Boje się że położna dzisiaj przyjdzie. Ne przepisze minnic silniejszego a przecież dzieckiem muszę się zająć mąż musiał wrócić do pracy dziś i jest kiepsko bo nie mam tutaj nkogo kto by mi pomógł fakt dzidziuś wynagradza każdy ból

Gość gość
Lioton 1000 do smarowania (ten na obrzeki nog) i myc szarym mydlem.

Gość gość
A slyszalam że można przyłożyć lód w szmatce żeby zeszła opuchlizna ale się boję że będzie boleć a czytalam też że mięśnie Kegla trzeba ćwiczyć ale ja nie mogę bo nie dam rady sprawia mi to bol

Gość gość
A slyszalam że można przyłożyć lód w szmatce żeby zeszła opuchlizna ale się boję że będzie boleć a czytalam też że mięśnie Kegla trzeba ćwiczyć ale ja nie mogę bo nie dam rady sprawia mi to bol

Gość gość
Ja byłam rozwalona po porodzie- poród przez vacuum. Polecam mycie szarym mydłem, tantum rosa do płukania, suszenie suszarką krocza, wycieranie jedynie papierowym ręcznikiem i profilaktycznie coś na zapalenie pęcherza np. żurawinę ( to mi się też przyplątało). I taka dobra rada- kup czopki glicerynowe do wypróżniania, to nie będziesz miała wrażenia, że podczas tej czynności szwy Ci pękną. Stosowałam to wiem.

Gość gość2805
Ja siadalam na poduszce do spania w ciazy, zwijalam w kolo. Przemywalam po kazdej wizycie w toalecie tantum rosa i psikalam rane octaniseptem. Jezeli bylam w domu, to siedzac bylam bez gatek i siedzialam na podkladzie. W nocy spalam w koszuli i obowiazkowo bez majtek z podkladem poporodowym. Mocno nie krwawilam wiec moze dlatego bylo mi latwiej bez majtek spac. Mylam sie w plynie do kapieli dla niemowlat Bobini. Po tygodniu, po sciagmieciu szwow znowu dwa dni mjie strasznie rana bolala... Bylam zle zszyta i rana w jednym miejscu noe byla zszyta. Po jakims czasie wszystko sie zaroslo. Moja rada myc i duuuzo wietrzyc w miare mozliwosci ☺