Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarmuroweNiebo

Wynajem mieszkania a jego sprzedaż i żądania właściciela

Polecane posty

Gość gość
Co z tego,ze jestes zameldowana.Dalej to nie jest TWOJE MIESZKANIE.Teraz jeszcze ciaza?Rzeczywiscie coraz bardziej utwierdzam sie,ze jestes oszustka.

Gość gość
Spokojnie właściciel dorzuci wam na mieszkanie kilku żuli, którzy za karton wódy i parę złoty zgodzą się pomieszkać z wami. Ciekawe co wtedy zrobicie.

Gość gość
jakas nienormalna jestes tyle ci powiem,facet ma swoja chate,chce ja sprzedac,a ty wygladasz ze kombinujesz jak lysy kon pod gore i jeszcze piszesz,ze niby potencjalny kupiec,ma kupic mieszkanie z toba ,mezem i bachorem w twoim brzuchu? :D

Gość MarmuroweNiebo
Nie wiem czy dobrze pisze ale chyba istnieje taki przepis ze jeżeli właściciel chce sprzedać mieszkanie z lokatorami to musi im zapewnić nie grosze lokum.

Gość gość
MarmuroweNiebo dziś Nie wiem czy dobrze pisze ale chyba istnieje taki przepis ze jeżeli właściciel chce sprzedać mieszkanie z lokatorami to musi im zapewnić nie grosze lokum. X Mowilem oszustka!!! Jeszcze chce,zeby wlasciciel mieszkania jej chate zapewnil.:D:D:D

Gość MarmuroweNiebo
Czepiacie się jakiś spraw pobocznych, ne odpowiadając na pytanie główne. Rozumiem, że powinnam się zgodzić na wszystko co mi właściciel mówi, łącznie z tym, że mam się wyprowadzić jak tylko znajdzie chętnych na kupno mieszkania i go żadne okresy nie obchodzą. Ja też Wam wszystkim współczuję :) Mam nadzieję nigdy nie mieć do czynienia z takimi ludźmi jak Wy.

Gość MarmuroweNiebo
hahaha, teraz już nawet podszywacie się pode mnie :) Nie no gratuluję :D No cóż, ja się z tego bajzlu wymeldowuję, a wy dalej się bawcie tak jak potraficie najlepiej :P Pozdrawiam! I dziękuję za te nieliczne odpowiedzi, które naświetliły mi trochę sprawę i dały wskazówki gdzie szukać odpowiedzi :D

Gość gość
gość dziś MarmuroweNiebo dziś Nie wiem czy dobrze pisze ale chyba istnieje taki przepis ze jeżeli właściciel chce sprzedać mieszkanie z lokatorami to musi im zapewnić nie grosze lokum. >> ja p*****le :D RZECZYWISCIE STRACH WYNAJMOWAC

Gość gość
Nie jesteś lokatorem tylko najemca.

Gość gość
Najlepsze rozwiązanie siłowe. On Cię wywala i możesz się sądzić kilka lat czy miał prawo czy nie.

Gość gość
Żadne siłowe rozwiązanie, po prostu zaproponuję że możemy się przeprowadzić jeżeli załatwi nam mieszkanie o nie gorszym standardzie za nie wyzsze pieniądze. Wtedy moge udostepnić do zrobienia zdjęć.

Gość gość
Ten temat,to przyklad,ze trzeba 100 razy pomyslec,komu sie wynajmuje swoje mieszkanie.Autorko post,o tym,ze ktos ma kupowac mieszkanie z toba w srodku jest twoj?

Gość gość
Ja to widzę tak, właściciel ma 3 m-ce wypowiedzenia, więc wypowiada umowę najmu. Może zapytać najemcę, czy zgodzi się na oglądanie mieszkania przez potencjalnych kupców, ale najemca nie musi się zgadzać i tu rozumiem sytuację. Sama sprzedawałam mieszkanie i różni ludzie przychodzili, zajmowali tylko czas, kręcili nosem, chcieli utargować 50 % ceny, umawiali się o dziwnych porach i odwoływali spotkania w ostatnie chwili, albo nie pojawiali się. Sprzedaż to nie problem najemcy, więc właściciel powinien wystawić ogłoszenie po wyprowadzce. Natomiast okres wypowiedzenia to świętość i najemca powinien zdawać sobie z tego sprawę. Moja znajoma miała lokatorów, którzy nie chcieli się wyprowadzić (skończył się termin najmu-umowa na czas określony), więc poczekała aż wyjdą z mieszkania, weszła z pomocą ślusarza, zmieniła zamki, ich rzeczy osobiste wyniosła do piwnicy i zostawiła kartkę w drzwiach. Uprzedziła sąsiadkę, że w razie gdyby próbowali się włamać czy awanturowali, to ma dzwonić po nią i na policję. Na szczęście zabrali swoje rzeczy i zniknęli. Nawet się nie odezwali .

Gość gość
Post wyzej bardzo madry.A jak ci sie podoba pomysl autorki tematu,by ktos kto chce kupic mieszkanie,ktore wynajmuje kupil razem z nia i jej fagasem w gratisie?:D

Gość gość
Ja bym chętnie kupiła takie takie mieszkanie, za powiedzmy 70-80% wartości, zapewniam, że taka jak autorka, w ciąży czy z nawet z 5 dzieci długo by tam nie zabawiła. Są sposoby na takich.

Gość MarmuroweNiebo
Tak, to jest mój post. To tak samo jak się kupuje działkę - z drzewami które tam rosną. To tak samo mieszkania z lokatorami. I wtedy ma wybór, albo zgodzimy się na wynajem ale na tych samych zasadach albo musi nam znaleźć nie gorsze lokum.

Gość gość
O ile to nie podszyw kolejny,to jestes chora i bardzo wspolczuje czlowiekowi,ktory wynajmuje ci swoje mieszkanie.Obowiazuje cie trzy miesieczny okres wypowiedzenia jedynie! Po tym czasie masz obowiazek sie wyprowadzic.

Gość gość
Nie jestes LOKATOREM.Jestes NAJEMCA.Po uplywie 3 miesiecy,masz z****** obowiazek sie wyprowadzic,z NIE SWOJEGO MIESZKANIA.

Gość gość
gość dziś x Ciekawe jakie? Ale lepiej tu nie pisz,bo ta oszustka zaraz to podchwyci.

Gość MarmuroweNiebo
A co jeżeli nei przyjme wypowiedzenia? To wtedy te 3 miesiące się nie liczą, przeciez ja musze to też podpisać.

Gość gość
Właściciel nie musi wam zapewniać żadnego lokum. Niby z jakiej racji?

Gość gość
Co ważne, konieczność zapewnienia pomieszczenia tymczasowego nie występuje, jeśli umowę zawarto w formie najmu okazjonalnego. x Więc lecisz z mieszkania pod most oszustko.

Gość gość
Nie ma czegos takiego jak nie przyjecie wypowiedzenia.Jezeli bedziesz bezprawnie po uplywie 3 miesiecy zajmowac nie swoja nieruchomosc,wlasciciel ma prawo,ba wrecz obowiazek zglosic to na policje i dochodzic swoich praw w sadzie.Wprawdzie sprawa troche trwa,ale jak ci przypieprza odszkodowanie za caly okres twojego bezprawnego tam przebywania,to sie zesrasz.🖐️

Gość gość
No musi mi zapewnić mieszkanie bo sprzedaje je z jego winy i jeżeli chce abym opusciła to musi mi zapewnić.

Gość MarmuroweNiebo
Tak ale a moge mu powiedziec że jestem w ciazy i nie może mi wręczyć wypowiedzenia chyba że jak pisałam, znajdzie mi lokum w podobnym standardzie.

Gość gość
te ostatnie wpisy spod"MarmuroweNiebo" to podszywy durnie :D

Gość gość
W przypadku gdy najemca nie chce odebrać pisma (np. unika kontaktu z właścicielem) skutek doręczenia nastąpi wówczas, gdy pismo zawierające oświadczenie o wypowiedzeniu zostanie wysłane najemcy na uzgodniony w umowie najmu adres do korespondencji listem poleconym. Wówczas za datę doręczenia pisma uznaje się ostatni dzień w jakim najemca mógł odebrać takie pismo z urzędu pocztowego.

Gość gość
Wyśle wypowiedzenie pocztą za potwierdzeniem odbioru i to wystarczy.

Gość gość
Uważajcie, bo nawet wynajmując z agencja możecie trafić na oszusta. Chory nasz system prawny. Właściciel nie ma prawa do własnego mieszkania szok.

Gość Klaryska_Opunka
Ja miałam mega problem ze sprzedażą swojego mieszkania. Nie wiedziałam jak się za to zabrać ale na szczęście siostra znalazłam stronę http://www.wirtualnyagent24.pl/ i tam podałam dokładnie co i jak, dane mojej neiruchomości i agenci z tego portalu poinstruowali mnie oraz byli wsparciem przy całym procesie. jak dla mnei bomba:)