Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie mniejszy rasizm? Anglia , Holandia , Belgia , Niemcy?

Polecane posty

Gość gość

Od 3 lat mieszkam w UK. Ale to co tu się dzieje... Nawet nie chcę tego komentować. Mój język jest bardzo dobry , zrobiłam kilka uprawnien a mimo to ciągle daję się nabierać na tą niesłowność anglików. Ciągłe dawanie umów niby na stałe a na drugi dzien wylatujesz bez zadnego wypowiedzenia z blahego powodu. Ten kraj jest chory i absolutnie nie polecam teraz nikomu przyjazdu tu po brexicie. Przeprowadzilam sie nawet z brudnego Birmingham w piekna okolice, ale co z tego jak rasizm jest widoczny na kazdym kroku przez brexit? Chce się wyrwać stad jak najszybciej się da. Czy w krajach które wymieniłam , jest podobnie? Przykład : Ide z chłopakiem na piwo do baru , barman ze skrzywieniem twarzy podaje piwo , kazdy w barze na nas patrzy , leca teksty w stylu'wyp**** do swojego kraju' , na ulicy slyszac Polski jezyk smiechy , w pracy zwolnienia bo Polak. Dodam , ze mam kulture osobista , nie prowokuje, nie zaczepiam , nie krzycze , nie upijam się ale te spojrzenia , to chamstwo kluje tak , ze dla mnie nie da sie tu zyc.

Gość gość
w Polsce jest najmniejszy rasizm ! Po tym jak Polacy wymordowali Żydów i wypędzili Ukraińców zniknęła nienawiść do obcych

Gość gość
masz na czole wytytauowane, ze jestes polka? bo nie wiem jak moga inaczej poznac, skoro nawet nazisci mieli specjalne pom iary i weryfikowali z god\ine czlowieka zanim uznali ze jest badz nie jest zydem itp itd... ja si nie spotkalam z zadnym przejawem rasizmu czy ksenofobii, moj maz sam zlozyl wypoowiedzenie w swojej firmie i zaraz po zlozeniu (ma miesiac) szef mu obiecywal podwyzki, dzwonil do glownego dyrektora, itp itd zeby tylko maz z pracy nie odchodzil :O ) nie wiem co za pier/doly wypisujesz, ale prowokacja to smierdzi jak nic :O

Gość gość
Polaka poznać po akcencie bo niewielu mówi bez akcentu

Gość gość
kaczor rozbuchał polski rasizm na nowo i teraz na ulicach polacy piorą po pyskach ciemniejszych i innych na przykład oberwał ten śmieszny mongoł i ola szwed

Gość gość
Śmiem twierdzić że największy rasism jest w PL. Tyle że ty będąc Polką tego nie odczuwasz.

Gość gość
polak zabije każdego innego bo go w kościele uczą że pan bóg jest polakiem a innych nie znosi

Gość gość
ja tez smiem tak twierdzic. w zadnych komentarzach pod artykulami po Brexicie nie znalazlam rasistowkich, ksenofobicznych, nienawistnych wypwoeidzi, co czytam w 90% komentarzy tutaj, na onecie, na polska the times itp itd dotyczacych CZEGOKOLWIEK! nie tylko ukraincow pracujacych w pl, czy niemieckich badz francuskich uchodzcow i imigrantow z bl. wschodu, ale tez tych polakow z dziada pradziada dotyczaych programu 500+ chocby :O

Gość gość
Polacy wymordowali Żydów ? To Niemcy wymordowali Żydów w czasie wojny i nie zdążyli się zabrać za Polaków. Rasizm w dzisiejszych czasach to szansa dla Europy. Muslimu vooon z Europy. Oni nas wytłuką. Za dużo młodych mężczyzn przyjechało do Europy.

Dnia 20.07.2016 o 22:29, Gość gość napisał:

Śmiem twierdzić że największy rasism jest w PL. Tyle że ty będąc Polką tego nie odczuwasz.

O właśnie.

W Belgii na przykład nie odczuwa się tego, w samej mojej firmie pracują ludzie o różnych kolorach skóry oraz Europejczycy różnych narodowości, wszyscy są lubiani i szanowni tak samo. U mnie patrzą na kompetencje, nie na narodowość.