Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miotelka

Nie zgadzam się na nacięcie krocza

Polecane posty

Gość gość
No właśnie, nacięcie też jest obarczone komplikacjami, tylko kobiety, które je miały i im się dobrze zagoiło, nie są w stanie zrozumieć, że czasem nacięcie bywa niepotrzebne. Pęknięcię równie pięknie się goi, jak i może się zdarzyć, ze jest problem.

Gość gość
Ja miałam porod w pozycji lezacej i (nie wiem po co) 10 godzin robily mi bez przerwy ktg, nawet wody nie dali się napic, wiec opilam się z kranu i było mi niedobrze. Naciecie miałam tak zrobione ze mam znaczne obniżenie narzadow rodnych a mam 23 lata. Jeśli przyjdzie mi jeszcze kiedyś rodzic to oplace polozna i porod domowy.

Gość gość
Ja na Pani miejscu, jakby tętno dziecka było ok i totalnie bez sensu monitorowane to bym to w p**du odpięła.

Gość gość
No niestety jestem teraz madra po szkodzie :/ nic się nie dzialo ale skoro mowily ze ma być to myslalam ze tak musi być.

Gość gość
One tak mówią, żeby ciężarna im gitary nie zawracała, musiała Pani trafić na poród albo w weekend albo w godzinach kiedy emitowane są seriale paradokumentalne na tvn i polsacie.

Gość gość
To było w nocy, wiec wygodniej im było mnie unieruchomić i pic kawke w dyżurce zamias chodzic za mna po korytarzu, zdaje sobie z tego z sprawę, ale no coz, glupia bylam i balam się porodu

Gość gość
No to poród bez ingerencji medycznych to idealny przykład porodu w Afganistanie. Jest to idealnie trafne porównanie, bo dokładnie tak samo wyglądały porody zanim rozwinęła się medycyna.

Gość gość
Inaczej. Dyskusja toczy sie na temat porodów w Europie, a nie Azji, tutaj mamy przykład ingerowania medycznego nieusprawiedliwionego, a nie z braku wiedzy i sprzętu jak w Afganistanie. Z reszta tam wcale nie ma tak źle, szpitale maja. Jesli chodzi Pani o porodu naturalne w warunkach naturalnych to trzeba by było odniesc sie do plemion Afrykańskich czy południowoamerykańskich :)

Gość gość
Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że kobieta NIE MA WSTĘPU do szpitala w Afganistanie?