Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miki85

odebranie dziecka matce

Polecane posty

Gość miki85

Witam. Mam 31 lat. Jestem po rozwodzie i samotnie wychowuję 2 letniego synka. Mieszkam z rodzicami którzy kontrolują mnie na każdym kroku. Posuwają się do rzeczy dla mnie nie zrozumiałych typu gps w samochodzie żeby wiedzieć gdzie jadę. Kilka miesięcy temu poznałam mężczyznę który jako młody chłopak trafił do więzienia za rozboje i włamania. Na dzień dzisiejszy pracuje, wynajmuje mieszkanie, opiekuje się moim synkiem jak swoim. Nie mam mu nic poki co do zarzucenia. Od samego początku nie przypadł do gustu moim rodzicom i zabronili mi się z nim spotykać. Ja jednak postanowiłam dać mu szansę i go lepiej poznać, zaczęły się schody, bo w momencie kiedy wyjeżdżam z domu dostaję smsy że zgłoszą mnie na policję że porwałam im wnuka i włóczę go z elementem przestępczym. Mój ojciec jest emerytowanym policjantem. Więc wyciągnął wszystkie papiery mężczyzny którego poznałam i zaczął go straszyć że wynajmie ludzi aby go pobili. Nie wiem co mam robić bo w domu mam piekło a jeśli chodzi o tego mężczyznę to nie znam go na tyle by powierzyć mu siebie i swoje dziecko w 100% dlatego chcę go lepiej poznać ale nie mam na to szans. Synek uwielbia spędzać z nim czas. Rodzice straszą mnie że jeśli się z nim zwiąże to nasla na mnie kuratora. Pracuję, jestem po studiach i jestem dobra matką więc nie wiem czy mają do tego prawo skoro chciałabym się związać z kimś kto kiedyś był w więzieniu. Proszę o pomoc

Gość gość
Mi odebrano dziecko a nie spotykam się z nikim skazanym. Nie jestem alkoholiczką, nie choruję (również psychicznie), nie mam konfliktu z prawem. Potraktowałabym te groźby bardzo poważnie. Zgłosiłabym to na policję i wysłała na piśmie do rodziców prośbę o zaprzestanie

Gość miki85
A czy mogę wiedzieć na jakiej podstawie odebrano Ci dziecko?

Gość gość
Bez urazy ale dlaczego kobieta wykształcona mająca ojca policjanta bierZe się za kogoś kto kiedyś wyciągał ręce po czyjeś mienie? ? Zwykły złodziej. Nie boisz się go? ?