Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skrytozerca

jecie coś po kryjomu przed rodziną?

Polecane posty

Gość skrytozerca

zdarza mi się to gdy np w lodówce jest ostatnia butelka actimela i po prostu po cichu go wciagam i wyrzucam do śmieci buteleczke. czasem mam na mieście ochotę na coś słodkiego i kupuje sobie np jagodzianke ale do domu już nie biorę, bo w domu jest masą owoców które się wkrótce zepsuja a maz czy dziecko mając wybór między słodkim a owocem wybiorą to pierwsze...

Gość gość
Ty na poważnie ? Wy sie tlumaczycie z jedzenia ? Wyobraz sobie że czesto sama jadam obiad na mieście, i nawet mi do głowy nie przyszło że to "jedzenie po kryjomu" :)

Gość skrytozerca
wiesz co innego obiad a co innego kupić coś tylko dla siebie albo wypić ostatni jogurt nie pytając nikogo czy nie ma ochoty. tak robiło się u mnie w domu.

Gość gość
Bez jaj. Zjadam ostatniego pączka, wypijam końcówkę soku itp i naprawde ani mi w głowie robić sobie wyrzuty z tego powodu. Gdyby miał ktoś ochote to by mnie uprzedził, proste.

Gość gość
Jakie "po kryjomu"? Normalnie jem jak mam ochotę. I do głowy by mi nie przyszło biegać z opakowaniem jogurtu czy czymkolwiek i pytać, czy ktokolwiek aby by nie chciał. Jakby chciał to by sobie wziął i zjadł, tak jak ja gdy chcę to biorę i zjadam...

Gość gość
a robicie czasem tak ze kupujecie coś w sklepie, trzy macie w torebce i jak macie pewność ze nikogo nie ma w domu to dopiero jecie? ja rak mam z mlekiem w tubie zageszczonym...

Gość gość
Haha. Ja czasem jak nikogo nie ma robie spaghetti z ogromna ilością sera, zajadam sama 2 i wiecej porcji.

Gość gość
Maz wam wydziela jedzenie czy co? Ze musicie po kryjomu jesc? Pracujecie zajmujecie sie domem dziecmi i macie wydzielane porcje? Straszne.

Gość gość
Ja jem obiad jak męża w domu nie ma...

Gość gość
Ja mam tak z winkiem;)

Gość gość
nie wydziela ale jest Eko swirusem i mi gledzi ze takie mleko w tubce to trucizna. więc żeby mieć spokój jem jak go nie ma :)

Gość gość
tu nie chodzi o wydzielanie porcji a kupienie sobie coś ekstra-bo mam na to ochotę i nie myślenie o rodzinie. taka odrobina zdrowego moim zdaniem egoizmu. bo jak stajemy się żonami i matkami to rodzina jest na 1 miejscu a czasem trzeba pomyśleć tylko o sobie.

Gość gość
gość dziś Dalej nie rozumiem. Dlaczego w rodzinie nie można myśleć jednakowo o wszystkich? Przecież chyba tych jogurtów nikt nie kupuje w ilości wydzielonej na osobę, a zjedzenie tego, co jest w lodówce czy na mieście jak się ma ochotę to jest normalne zachowanie zdrowego na umyśle człowieka.

Gość gość
ja zawsze kupuj sobie to na co mam ochotę i nie rozumiem o co ci chodzi. Mam ochotę na czekoladę to ją kupuję i zjem całą, mam ochotę na mleko w tubce to kupuję i jem i nigdy się z tym nie ukrywam. Czasami tylko warczę jak ktoś się zbliża do mojej czekolady :)

Gość gość
no ale czasem zostaje ten ostatni jogurt i niektórzy mają dylemat czy zjeść to czy zapytać w domu czy ktoś ma ochotę. podobnie z kupienie czegoś na mieście. bo np jagodzianki można wziąć do domu ale już lodów się nie przyniesie i może niektórym głupio robić coś wyłącznie dla siebie bo na ogół jest wszystko dla całej rodziny.

Gość gość
i tak samo jest z innymi rzeczami, wychodzę do sklepu po ziemniaki a wracam z nowymi butami, bo mi się akurat spodobały i nawet by mi do głowy nie przyszło pytać się kogoś czy mogę sobie je kupić albo się z nimi ukrywać. Zarabiam pieniądze to je wydaję, również na siebie.

Gość gość
Maz was wygania do roboty i wydziela jedzenie.

Gość gość
Moja sąsiadka ma siedmioro dzieci... słodyczy im nie kupuje, bo mówi że są szkodliwe. Ale za to sama kupi 10 murzynków i sama je zjada, tak po kryjomu aby dzieci nie widziały...

Gość gość
mnie nigdy nie było i nigdy nie będzie głupio, że robię coś tylko dla siebie

Gość gość
" Troskliwa" matka - ta twoja sasiadka... nie ma co...

Gość gość
a żeby było ciekawiej to najczęściej kupuję jogurty takie które tylko ja lubię i nie mam problemu, że mi je ktoś zje :)

Gość gość
Tak! Ja w sekrecie pochłaniam chipsy i desery mleczne lub jogurty! :D

Gość gość
Nie wiem, ja jestem matką i jakoś rodzina nie jest dla mnie na pierwszym miejscu. Ba, zdarza się, że wyjadam swojemu własnemu dziecku deserki a potem męża gonię do sklepu, bo mały nie ma. Albo zwalam na nianię, że zjadła :D

Gość gość
Ale lubię sobie też w spokoju zjeść jakieś egzotyczne ciastko (lub kilka) kupione na jednej z tych drogich wysepek w galeriach albo z kawiarni Empiku. Od czasu do czasu kryję się też z jakimś droższym piwkiem typu Miller, Desperados, lub czymś rzadziej spotykanym. Oczywiście w czasie zakupów i załatwiania spraw na mieście chodzę sobie na jedzenie, o którym nikomu nie mówię. :P Kupuję napoje na wynos, głównie ze Starbucksa, bubble tea, albo shakei z Maca. 2 razy kupiłam sobie mały tort i zjadłam łyżką stołową przed kompem. :D (Disclaimer: NIE, nie jestem gruba.) :P

Gość gość
Ej, ja wszystko rozumiem, tj. ukrywanie się z jedzeniem itp., ale zdecydowanie potępiam zwalanie na innych... Czemu ta niania winna, że ją oskarżasz. Jestem na tym punkcie szczególnie przewrażliwiona bo byłam w takiej sytuacji kiedyś, gdzie ktoś oskarżał mnie o rzeczy, które sam robił. Brzydzę się takim zachowaniem.

Gość gość
gość dziś I ten ostatni jogurt to ostatni na planecie i ostatnie jedzenie w tej lodówce? Skoro został, to znaczy, że nikt do tej pory nie miał na niego ochoty, a jak ja mam tę ochotę to czemu mam go po prostu nie zjeść? Naprawdę u ciebie w domu lata się tak po domownikach z pytaniem o zjedzenie czy wypicie każdej pierdoły?

Gość gość
A ja mam wyrzuty jak z mężem wychodzimy np na piwo (bardzo rzadko się tak zdarza) i zamawiamy pizze ogromną a dzieci w domu...Duże bo 14 i 9 lat, ale zawsze ta pizza mi w gardle staje i jak wychodzimy to zamawiamy na wynos dla dzieci. Tak mam i nic na to nie poradzę.....

Gość gość
gość dziś zdrowe podejście to to na pewno nie jest.. :/

Gość gość
dziś - nic mi nie zrobiła. Ona i tak się nigdy o tym nie dowie, bo mój mąż jej na oczy nie widział nigdy. Jest z małym od 3 miesiąca życia, to już ponad pół roku i jakoś się jeszcze z moim starym nie spotkali. Poza tym, ona tez czasem wyjada :D a ja udaję, że nie widzę.

Gość gość
Uwielbiam sama, kiedy nie ma meza wypic winko, zjesc cos czego nie powinnam bo jestem na diecie i wlaczyc jakis horror lub sf - on nie jest wielbicielem gatunku.