Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIS nas zmusza do rejestracji kart sim, a ludzie nie wychodzą na ulice...

Polecane posty

Gość gość

jak chcieli wprowadzic ACTA to malo sie nie zesrali , a teraz cisza, wszyscy grzecznie od 25 lipca poleca do salonow operatora wylegitymowac sie by rzad wiedzial na jakie strony wchodzisz, co piszesz, z kim rozmawiasz ... zalosne polactwo

Gość gość
Bo większość tłuków nie rozumie o co chodzi w tej ustawie. Najgorsze jest to, że od poniedziałku kupując kartę prepaid w kiosku trzeba będzie podawać swoje dane osobowe. Skąd pewność, że kioskarz, że nie zechce dorobić do pensji i nie zaciągnie kredytu na Twoje nazwisko?

Gość gość
Skąd pewność, że kioskarz, że nie zechce dorobić do pensji i nie zaciągnie kredytu na Twoje nazwisko? x W kiosku nie bedzie mozna się zarejestrować... TYLKO w salonie operatora, TYLKO z dowodem osobistym lub paszportem... Poza tym z kserokopią dowodu kioskarz niewiele zrobi ;) jaki kredyt ? kto ci uzna ksero w banku czy w firmie chwilówkowej ? na ksero dowodu nikt kredytu nie daje x Ustawa powstała tylko po to by nas inwigilować i zbierac informacje, ta ustawa została napisana za czasów PO i porzucona, teraz PIS wygrzebał to i zrobil burdel To smutne, ze zyjemy w takim kraju, dla chcących odrobiny anonimowosci polecam zakupic karte sim w Czechach, dzialaja bez problemu u nas, Vodafone ma darmowe rozmowy do Polski i Czech, kilka koron i mozna gadac caly dzien

Gość gość
W skoku weźmie, dostanie 10% sumy. Przekręt und inwigilacja.

Gość gość
Rejestrujesz się w biurze obsługi klienta danej sieci. Masz na to czas do 1 lutego 2017 roku. Po tym czasie niezarejestrowane numery zostaną wyłączone. W kiosku i gdziekolwiek indziej kupując kartę prepaid od poniedziałku 25 lipca musisz podać swoje dane łącznie z peselem. Sisiory oszalały wymyślając coś takiego a właściwie kradnąc pomysł PO.

Gość Winon
w realu rozumiem to tak będzie : kioskarz, sklepikarz, pracownik stacji benzynowej itd. sprzeda Kowalskiej lub Nowakowi KARTĘ DO TELEFONU , niech sobie KLIENT wybierze NR OPERATORA oraz NR TELEFONU , powiedzmy KLIENT wybierze kartę sieci ORANGE oraz NR KARTY 590-590-590 FAJNY numer telefonu i łatwy do zapamiętania , na tak zwanym folderze lub inaczej , objaśnienie KLIENT przeczyta, że po uruchomieniu KARTY ma 30 dni kalendarzowych aby KARTĘ zarejestrować na przykład w SALONIE ORANGE , karta bez zarejestrowania może LEŻEĆ w szufladzie KLIENTA do 31 grudnia br. jako 'data ważności produktu' i po 01 stycznia przyszłego roku automatycznie zostaje ŚMIECIEM ! tak to rozumiem

Gość gość
Nie, karty bez rejestracji można kupować i aktywować do 25 lipca włącznie, po można kupić rejestrowaną lub rejestrować tylko AKTYWNE do 1 lutego 2017. Karta kórej nie użyjemy, chociaż jedno połączenie, sms itd. przed 26 lipca będzie do wyrzucenia.

Gość gość
mi to nie przeszkadza - w wiekszosci krajow unijnych jest taki wymog, wiec chyba nareszcie doganiamy EU pod wzgledem dbałosci o bezpieczenstwo. po co mi 4 karty sim skoro mam 1 na abonament? nie ogłaszam sie z anonsami erotycznymi :) nie rejestruje sie na watpliwej renomy portalach, nie groze nikomu, nie stalkuje :) po co mi inne karty sim :D

Gość gość
To dlaczego u nas jest bezpiecznie a u nich nie? Te przepisy nie służą bezpieczeństwu, wszelkie po temu potrzebne uprawnienia służby mają. To do inwigilacji i cenzury. To nie tylko rejestracja kart, dużo ciekawsze są uprawnienia do zamykania i blokowania stron internetowych.

Gość gość
ejze u nas jeszcze jest bezpiecznie..jeszcze. Makrela rzuci nam uchodzcow to zobaczysz co sie bedzie dzialo . zreszta juz srakuja przed SDM

Gość gość
Rejestracja nie jest żadną przeszkodą dla terrorystów ani przestępców, ot choćby na słupa czy czeską. Metod jest więcej. To tylko pretekst a "ciemny lud wszystko kupi"

Gość gość
gość dziś mi to nie przeszkadza - w wiekszosci krajow unijnych jest taki wymog, wiec chyba nareszcie doganiamy EU pod wzgledem dbałosci o bezpieczenstwo. po co mi 4 karty sim skoro mam 1 na abonament? nie ogłaszam sie z anonsami erotycznymi usmiech.gif nie rejestruje sie na watpliwej renomy portalach, nie groze nikomu, nie stalkuje usmiech.gif po co mi inne karty sim smiech.gif---to poczytaj sobie chocby rok 1984, albo ksiazki z okresu PRLowskiego (oczywiscie napisane juz po) jak nie ten to inny paragraf na ciebie znajda, jelsi cos im sie kiedys nie spodoba, no chyba, ze bedziesz idealnym baranem systemu :)

Gość gość
Ja mam "usługę" legalizacji fonów, zmiana imei, papiery orginał nie fałszywka, numer już zarejestrowany na kogoś, nie świadomego tego oczywiście, czyjś numer. Nie biorę mało za to, klientów mam. Da się? Da się! :D od dawna mam :D

Gość gość
mi to nie przeszkadza x tacy jak ty są najgorsi, bierni obywatele, niewolnicy systemu, żrą, srają, kopulują, rozmnazają sie i rodza kolejnych debili, plazma, smartfon, emerytura śmierć :O

Gość gość
Policja odetchnie. Teraz namierzą każdego gówniaka dzwoniącego z informacją o bombie w szkole:classic_cool:

Gość gość
To nie jest bierny obywatel a pracownik działu propagandy interntowej pewnej partii :D

Gość gość
PiS to zamordyści. Wszyscy jesteśmy podejrzani.

Gość gość
nie nie, mam 1 nr w orange od wielu lat. zadnych simow innych od dawna, kiedys mialam 2 nr w heyah bo moj ex tez mial, a byly to czasy drogich rozmow. z chomika czasem cos sciagne ale to sms wysylam z normalnego nr. nie wiem po co mi inne nr. bardziej mnie przejelo zamkniecie kat. cr kurrwaaaaaaa gdzie ja teraz klasyke ameryk. kina sciagne. to jest dramat dla mnie. to był crem della crem torrentów ;/