Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLisa

Starania o dziecko 2016, 2017 cd.

Polecane posty

Gość gość
Witam po dłuższej przerwie. Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie

Gość gość
Jggg Hhhgh Gjj

Gość gość
Tggugc

Gość toska_88
no i nie ma prezentu dla meża bo 1 krecha. do tego jeden test wadliwy został mi tylko 1 który zrobie w poniedziałek jeśli @ nie przyjdzie jutro jak powinna. lisa napewno jest Ci przykro mimo że też mialo być bez parcia: ale uda sie nastepnym razem

Lisa bardzo mi przykro jest :( jestem z Tobą całym serduszkiem! Ja wczoraj byłam u ginekologa mojego, zbadała mnie i o dziwo zaczęła sama z siebie rozmawiać o staraniach moich o dziecko, zaczęła mi tłumaczyć dokładnie co i jak, powiedziałam jej, że staramy się od marca, przepisała mi Pregna plus z kwasem foliowym i innymi witaminami i to mam brać raz dziennie i kazała ten duphaston brać od wczoraj przez 10 dni, czyli do 13 sierpnia 2x dziennie, a później od 16dc do 25dc (10 dni) 1x dziennie, a @ powinnam dostać dzisiaj, ale jej nie ma jak na razie, a już jest 33dc, no nic, czekam... :) kazała mi przyjść po dwóch @ na kontrolę, chyba, że zajdę w ciążę ;P

Gość gość
Dawno się nie odzywalam bo byłam na wakacjach. Niestety nie jestem w stanie nadrobić wszystkich postów. Dzisiaj zrobiłam test- pozytywny dwie tłuste kreseczki-31 dc. Jest to mój pierwszy cykl starań a zarazem pierwszy po odstawieniu tabletek. Ana

Gość gość
gościu nie bałaś się tak wcześnie po odstawieniu tabletek starać się o dziecko ? opinie są różne, wiem, że jak ma być dobrze to będzie

Ana gratuluje:):):) gosclisa tez mialam podobna sytuacje ,dwukrotnie ,za pierwszym razem okazala sie to byc ciąża b.chem. a za drugim podejrzewam wadliwy test (kupiony na Allegro) I te drugie kreseczki byly tam za kazdym razem na 100% ,za każdym razem testy wykazaly przed @ . Wydaje mi sie ,ze to rozczorowanie to cena za nasza niecierpliwość niestety...

Dlatego ja nigdy nie zrobię testu przed @, jak już to parę dni po ;) tylko, że to jest przykre i na pewno boli, jak widzi się II kreseczki, a tak naprawdę nie jest się w ciąży, albo samoistne poronienie :( lepiej poczekać cierpliwie, choć wiem, że nie jest to takie łatwe, ale opłaca się, jak ma się być w ciąży, to ta ciąża nie ucieknie nam nigdzie :) mam nadzieję, że mi się uregulują te cykle po tym duphostanie... nie wiem, czy mam brać go też w następnym miesiącu, czy tylko w tym, hmm... nie spytałam się...

Gość Afrodit
Lisa jestem z Tobą, wiem, że rozczarowania są bardzo przykre... Toska głowa do góry, następnym razem na pewno się uda :) Ja też planowałam zrobić prezent mężowi na imieniny, ale okazało się że nie możemy się na razie starać, dopiero teraz pierwszy cykl kiedy lekarz pozwolił.... ale takie prezenty można dawać bez okazji więc tego się trzymajmy

Gość caroline29
Ana gratulacje. No troszkę cie tu nie bylo. Miałaś jakies przeczucia przed zrobieniem testu?

Gość gość
Nie bałam się od razu po tabletkach. Wiem że opinie sa różne. Ale zaufalam mojemu lekarzowi który nie widział przeciwskazan. Prowadzil mi dwie poprzednie ciaze i nic nigdy nie wzbudzilo mojego niepokoju w jego badaniu czy oponi. A po za tym nie myślałam ze trzecie dziecko znowu uda się za pierwszym podejściem ☺. Dziekuje dziewczyny za gratulacje.

Gość gość
Ona mialas bardzo nieregularne @? Czytalam ze po tablektach łatwiej zajsc w ciaze przez 3 pierwsze miesiące ale zalecaja aby poczekac az orgazizm czy oczyści i @ wroca do normy

Gość gość
Caroline może to głupio zabrzmi ale zawsze wiedziałam że jestem w ciąży jeszcze przed testem. Za każdym razem mam jeden charakterystyczny dla mnie objaw. Klucia w jajnikach i ciągnięcia w pachwinach. Objaw pojawiał mi się zawsze tydzień przed terminem om. Ana

Gość caroline29
Ktora ciaza u ciebie? I za każdym razem te ciagniecie w pachwinach i klucie ?

Gość caroline29
Ana nie doczytałam ze juz jesteś po dwóch :)

Gość gość
Ale z czego organizm ma się oczyszczać? Tabletki wstrzymuja tylko owulacje. A przecież hormony w nich zawarte to te same które podtrzymują ciążę. Wiem ze opinie sa różne dlatego nie neguje żadnych poglądów na ten temat. Ana ☺

Gość caroline29
U mnie @ nadal brak 44 dc i tylko z lewej strony czuje czasem klucie i ciagniecie w pavhwinie ale w poniedziałek test negatywny gin mam dopiero w środę. Moze jutro rano powtórzę no juz wariuje . Dzis mi w pracy kilka osób mówili ze ładnie wyglądam na buzi ze inaczej i znów kontrolka zaswiecila u mnie eh!

Gość Afrodit
caroline i jak tu odpuścić i nie myśleć prawda :) jeśli ludzie w około zauważają jakieś zmiany :) to i nam się włącza myślenie, że może i jest coś na rzeczy. Teraz masz 44dc a ilodniodniowe miałaś do tej pory ?

Ana ginekolog twierdzi, że mam regularne cykle, tylko, że do sierpnia 2015 miałam między 27-29,30, a później zaczęło mi się robić dłuższe i różne, ostatnie moje cykle to: 34,29,28,35,32,34,46,31,37, a dzisiaj już jest 33dc, ale @ jeszcze nie przyszła, więc nie wiem kiedy mogę się jej spodziewać i kiedy mam owulację :) może i nie są nieregularne, ale bywało lepiej ;P brałam tabletki antykoncepcyjne DEYLETE od 16 stycznia 2014 do września 2014, później brałam o innej nazwie LESIPLUS od 5 grudnia 2014 do lipca 2015, czyli, że tak jakby po antykoncepcji cykle mi się zmieniły, hmm...

Gość gość
Hmm to dziwne ze tabletki Ci pozmienialy. Ja ogólnie w swoim życiu byłam 4 razu na tabletkach. Najdłuższy okres brania 1,5 roku i nigdy nie wpłynęły na mój cykl. Może miałaś źle dobrane to się zdaza. Caroline jeśli masz długie cykle to może jest wcześnie żeby test Ci ciążę pokazał. Sproboj może jeszcze raz za parę dni. Ana

Gość caroline29
Max 35 dni w pierwszym cyklu staran 40 i ze dwa trzy razy w zyciu tez moze ok 40 dni bo dluzej żeby trwal cykl to nie pamiętam.

Gość S992
A mi wlasnien po tabletkach @ sie uregulowal:-)

Gość toska_88
hmm test wysechł i po tym jak ukazała się blada 2 kreska wiec może nadzieja jest?:-) ja też mam tak jak Ana to przeczucie że jestem w ciąży . tym bardziej że mam już porównanie po pierwszej. mam nadzieje że się nie rozczaruje w weekend i w poniedziałek będą już ladne kreseczki. chociaż po przypadku lisy już się tak nie nakręcam.

Gość Afrodit
przypadek Lisy chyba wszystkich ostudził, a ja brałam tabletki 4 lata i po odstawieniu mam identycznie jak sprzed 4 lat, no może nie są już takie uciążliwe jak kiedyś, ale może i dlatego, że jestem starsza

Gość Afrodit
toska piszesz, że test wysechł, ale może to po dłuższym czasie niż 5-10 minut po zrobieniu ukazały się dwie kreski więc może nie wiarygodnie?

Gość toska_88
może być że nie wiarygodne ale dają nadzieję . zrobiłam w swoim zyciu juz tyle testów że mogłabym kontener z chin zamówic ale jak nie byłam w ciazy to nigdy 2 krecha sie nie pojawiła nawet po całym dniu więc zawsze jakaś nadzieja jest. w samym tym miesiącu mam już 10 za sobą i kazdy po 1 kresce a tu po 15 min wyszła ta druga blada ale wyszła więc dajcie się trochę pocieszyć nadzieją jak przyjdzie @ w weekend to wtedy bedziemy domniemawac że nie wiarygodne:-)

Toska test po 5-10minutach jest NIEWAZNY,ponieważ po tym czasie dochodzi do roznych reakcji chem ,takze spokojnie poczekaj dwa ,trzy dni i powtorz test a bedziesz wiedziala :)

Gość Afrodit
toska życzę z całwego serducha :) kontener z Chin powiadasz hih :) dobre dobre