Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Needle_

niekompetencja lekarzy???

Polecane posty

Gość Needle_

Witam. W poniedziałek na wizycie kontrolnej w ciazy 39 tydz lekarz stwierdził że pękł mi pęcherz plodowy i Sącza sie wody dodatkowo zrobił usg ilość płynu była wystarczająca skierował mnie do szpitala z powodu przedwczesnego pęknięcia wód plodowyxh do szpitala przyjęli mnie o 14 kolejny lekarz stwierdził że pęcherz pękł więc zostałam skierowana na usg i tam też okazało się że ilość płynu w normie a mały jest Jeszcze wysoko stwierdzili że wywołują poród i ok 17 podali mi oksytocyne ogólnie wchlonela się w jakieś 8 h postępu nie było żadnego 1 cm rozwarcia mały wysoko . Położna powiedziała że to nic nie da bo ona bada pęcherz a lekarz się upieral że pękł i zrobił test faktycznie wody do 6 rano skurcze oksytocynowe minęły miałam tylko lżejsze skurcze o 6 znów podali oksytocyne po 8 był obchod ordynator zalecił że jeżeli nie będzie do 11 postępu to cesarka . Wszyysko przyciągnelo się do jakiejś 13 bo mieli ciężka operacje ja już nie miałam siły na nic skurcze co minutę rozwarcie na 2 cm nie miałam siły każdy kolejny skurcz to katorga ..wrócił ordynator i stwierdził że sam mnie zbada okazało się że pęcherz jest wyczuwalny przebił go i podał oksytocyne ja powiedziałam że już nie dam rady ale uparl się że zobaczymy do 17 postęp i wtedy zdecydujemy nie miałam siły już płakać nic błagam ich żeby to skończyli ..poprosiłam położne aby zawołali ordynator a o 15 pow mu ze nie dam rady ze nie urodze wyskocze przez okno to zaproponowal mi zupę żebym się zregenerowala hahaha powiedziałam że nie nie ma takiej opcji to zaproponowal mi znieczulenie zewnątrz oponowe zgodziłem się bez tego bólu dam radę postępu też nie było polozna powiedzialq ze wcale to moze dalej nie pojsc okazało się że nie ma dostępnego na tyle Czasu anestezjologa po chwili zabrali mnie na cesarke trwa krócej więc wymaga mniejszego czasu od anestezjologa ledwo udało im się mnie znieczulic bo w skurczu nie mogłam rozluźnić kręgosłupa o 15:30 urodził się synek. Teraz moje pytanie czy oni mają prawo tak męczyć kobietę???? Ja kurde mam jakoms traume teraz !! Nie wiem nie mogli poczekać aż sama zacznę mieć skurcze albo po pierwszej oksytocynie zrobić cesarke ?? Wcześniej przebić pęcherz?? Skoro synek był wysoko pęcherz prawdopodobnie bul pekniety od góry więc wody się ledwo saczyly tak naprawdę odeszły po przebiciu ok 13 następnego dnia po przyjęciu... czyli 24h męczyli mnie na darmo a co jest najlepsze ? Na wypisię mam ze poród zakończony cc po 26 h od pęknięcia pęcherza hahaha tylko że on został przebity 2h przed cesarka . Można wogole tak zrobić?? Jak kolomnie położyli babkę która urodziła naturalnie też po odejsciu wod plodowyxh (calkowicie) rodziła 10h i odrazu mogła wstać a ja do tej pory ledwo chodze.... Masakra jak teraz zdecydować się na kolejne dziecko...haha a jak mnie bolało już na polozni czym to dostałam paracetamol !!!

Gość gość
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, masz przecinki, bo chyba ci ktoś ukradł :/

Gość gość
gość 12.33 hahahahaha dobre!

Gość gość
Ja czekałam 6 dni na usuniecie ciąży pozamacicznej, więc uwierzę że lekarze zdolni są do wszystkiego.

Gość gość
Kochana, ja miałam wywoływały poród rok temu w bardzo dobrej klinice w Austrii, w piątek o 18 stej zaczęły się skurcze, a cesarke zrobili w niedziele o 17 stej! Prawie 48, godzin mialam skurcze co minutę ale rozwarcie stanęło na 6 cm. Dodam, że miałam skierowanie na cesarke od mojego lekarza ale lekarka stwierdziła ,że cc jest zawsze czas zrobic. Poprostu mam za waskie biodra a dzieciaczek byl duzy, nawet mój lekarz sie dziwił po co mnie tyle meczyli.