Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w polsce nic nie mówi się o znieczuleniu przy cesarce

Polecane posty

Gość gość

dzieci rodzą sie chore po znieczuleniu, możliwie ze zostana autystyczne na zawsze do tego kobieta może umrzeć! Dlaczego w polsce ni informuje się o zagrozeniach ktore nosi znieczulenie do cesarki?! Przeciez to koszmar!! Wszedzie na zachodzie odchodzi sie od znieczulenia przy cesarce tylko w polsce jakis dramat jest jeeli chodzi o te sprawy....

Gość gość
Co ty opowiadasz kobieto. A słyszałaś może o niedotlenieniu okoloporodwym, wiesz jakie to ma konsekwencje ?

Gość gość
Kobieta powinna mieć wybór czy zrobić cesarkę bez znieczulenia!!!!!!!

Gość gość
"odchodzi sie od znieczulenia przy cesarce " "Kobieta powinna mieć wybór czy zrobić cesarkę bez znieczulenia" nie rozumiem o czym piszesz, mozesz wyjasnic?

Gość gość
Pisze o tym że kiedy kobieta ma miec cesarkę to powinna miec wybor czy zrobić ja bez znieczulenia czy ze zniczuleniem...

Gość gość
Jak sobie to wyobrażasz, na żywca mają kroić?

Gość gość
znaczy chciałabyś mieć cesarke "na zywca"? :D ha ha ha! raczej nie wiesz o czym piszesz. chodzę po górach, miałam wypadek, dość głęboka rana z dala od cywilizacji. miałam ja szyta bez znieczulenia. ból do zniesienia tylko z uwagi na poziom adrenaliny. przy planowanym zabiegu, na sali w szpitalu chciałabyś być cięta bez znieczulenia? chyba ktoś dziś zapomniał wziąć tabletek i główka szwankuje...

Gość gość
Można znieczulić naturalnie a nie podawać znieczulenie ktore może upośledzić dziecko!!!!! WESCIE POCZYTAJCIE SOBIE O TYM!!!!

Gość gość
Dalej nie rozumiem. jak znieczulic naturalnie? cesarke na zywca. taki bol dla matki?czy pod narkoza?

Gość gość
autoreczko nikt by cie w cywilizowanym kraju nie krajaj bez znieczulenia. to ze kazde uspienie pacjenta jest niebezpieczne, to wiedza nawet dzieci, no przynajmniej od podstawowki w gore. Kobieto sa rzeczy ktorych nikt nie tlumaczy bo.... sa to rzeczy bardzo oczywiste i dziwi tylko fakt ze ty tego niewiesz! kobieto zacznij czytac!!!!

Gość gość
kobieto mozna przezyc normalnie cessarke bez znieczulenia po ktorym dziecko moze byc uposledzone

Gość gość
Do twojej wiadomosci, znieczulenie nie powoduje upośledzenia dziecka.

Gość gość
Znieczulenie po to się podaje, żeby kobieta nie drgnęła, a chirurg nie wwiercił jej ostrza dziurawiąc bebechy, albo zabijając dziecko.

Gość gość
Lekarze wmawiaja ze znieczueleni nic nie zrobi ale przy porodzie jest ono szczegolnie szkodliwe, doczytajcie sobie

Gość gość
Nie wiedziałam,że na oddziałach psychiatrycznych mają net, ale jak widac po autorce to mają , bo piszą brednie. Tak z ciakawości zapytam, podaj sposób naturalnego znieczulenia, które skutecznie zniosłby wszelkie czucie w okolicach ledźwiowych oraz podaj jakiś cywilizowany kraj który z takiego znieczulenia korzysta.

Gość gość
No nareszcie cesarka na żywca, jednak selekcja naturalna powinna trwać dalej. Autorko sama pokaż nam wszystkim jak to jest przejsć cc bez znieczulenia, opiszą ciebie w gazetach, tv będzie też gorąco zaqinteresowane tematem.Najpierw sama podaj się cc na zywca, a potem pisz swoje przemyślenia.

Gość gość
Zastanawiam sie czy to moja sąsiadka nie pisze ;) pamiętam jak to wygadywala że gdzieś kobieta miała operację kolana na żywca, tzn była w hipnozie. Gadała że w całej polsce powinny być hipnozy zamiast znieczulenia..

Gość gość
Przeszłam trzy cesarki , wszystkie w znieczuleniu. Wszystkie dzieci mam zdrowe. Autorka pitoli jakby była w znieczuleniu mózgu. Podaj kobieto konkrety. Ciekawa jestem z czego nie skorzystałam.

Gość gość
No autorka ma ewidentnie znieczulony mózg, niech poda co to za cuda wianki zamiast znieczulenie mozna stosować, potem niech sprawdzi na sobie, wtedy tutaj wróci i obwieści nam tą wspamiałą nowinę .

Gość gość
do 18:39 czy ty masz mozg? nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie krajal pacjenta bez znieczulenia!!! i to nie jest tylko tragiczne dla matki (jesli chodzi o cc) ale rowniez o dziecko. doksztalc sie! Sorry nie chce nikogo obrazac no ale sie nie da....:)

Gość gość
Kobieto u mnie zaczęli cc zanim do konca zadziałało znieczulenie. Doszło do połowy ud mówiłam ze czuje cewnik ale chyba mi nie uwierzyli, jak się rozdartam przy cięciu natychmiast mnie uspili, także nie wiesz co mówisz!

Gość gość
Przecież to prowo. W dodatku niedawno było podobne!!!

Gość gość
1. Prowo. 2. Autorka zapomniała dziś łyknąć swoje psychotropy. 3. Autorka jest zboczona i podnieca ją ból. 4. Autorka najadła się nieodpowiednich grzybków i ma urojenia. 5. Autorka jest po prostu durna. Autorko, każesz nam poczytać, to przytocz jakieś artykuły na ten temat. Chodzi oczywiście o poparte faktami rzetelne badania naukowe.

Gość gość
durne prowo i juz bylo

Gość gość
gość wczoraj dzieci rodzą sie chore po znieczuleniu, możliwie ze zostana autystyczne na zawsze do tego kobieta może umrzeć! x Ten autyzm to nie po znieczuleniu, tylko samej cc na zimno. Poczytaj o roli kwasu gamma aminomasłowego w życiu płodowym dziecka i jak ważna jest oksytocyna przy porodzie dla tego kwasu, a potem pierdziel takie głupoty. Podejrzewam, że piszesz o jednym z rodzai znieczuleń, a jest ich chyba 3. Oczywiście, że przy znieczuleniu ogólnym jest możliwość zejścia z tego świata, jeśli dostaniesz za dużą dawkę. A to to chyba wie każde dziecko :) x 18:54 sąsiadka nie wzięła pod uwagę tego, że nie każdy jest podatny na hipnozę.

Gość gość
Autorko poddaj się cc w znieczuleniu naturalnym. Czyli niech ktos Cie porządnie w lep walnie czymś ciężkim. Bo chyba to masz na myśli pisząc o naturalnym znieczuleniu.