Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćop

Bardzo blada druga kreska

Polecane posty

Gość gośćop

Po kilku godzinach sprawdziłam test, nawet nie wiem po jakim czasie. Czy to możliwe żeby zajść za pierwszym strzałem? No ludzie. O 1 dziecko staraliśmy się długo, drugie straciliśmy . Mam parę objawów ale nie uwierzę w to że można zajść w ciążę za 1 razem tym bardziej ze mam pco, nie mam miesiączki. Proszę nie mówcie ze mam zrobić test w dniu miesiączki, bo jej bez wywołania nie mam. Czy ktoś miał naprawdę blada druga kreskę, cienka jak włosek i była to ciąża? Nie wiem czy śmiać się czy płakać. Wcześniejsze testy nie miały nawet bladej kreski a w zasadzie minęło dopiero 2 tyg od naszego niekontrolowanego razu

Gość gość
Stosuj się do instrukcji. Czy w niej było napisane, że test nalezy sprawdzać po kilku godzinach i, że jest wtedy wiarygodny?

Gość gość
Gratulacje! Jesteś w ciąży! Ja w drugą zaszlam od razu i też miałam słabą kreskę. Podobno pozytywny fałszywy wynik zdarza się rzadko.... :D

Gość gość
Po kilku godzinach test jest nie ważny i jest to napisane jak wół na instrukcji..więc się tak nie podniecaj autorko

Gość gość
Ja również miałam jedna blada kreskę i byłam w ciąży. Gratulacje :) Powtórzył test i wlej więcej moczu do niego a kreska będzie mocna, zobaczysz.

Gość gość
19:50 Ktoś ma bol doopy.

Gość gość
najlepiej zrobic hcg. u mnie wyszła rano tez blada , słabo widoczna druga kreska i jeszcze nie w tym miejscu co trzeba ,i tez nie wiedziałm czy test wyszedł czy nie wyszedł. pojechałam zrobilam badanie z krwi( tego samego dnia)i popołudniu miałam wynik hcg 176.

Gość gośćop
Ja chyba jednak poczekam, bo naprawdę ciężko w to uwierzyć. Mój mąż pracuje za granicą, jestem miesiąc po poronieniu i nie uwierzę, że ten jeden raz to mógłbyc złoty strzal.mam mieszane uczucia. Po stracie drugiego dziecka postanowiłam nie mieć już więcej dzieci. Dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
Masz jedno dziecko juz? Ciezko powiedziec , czesto tak jest, ze jest blada, ale nie ma po co sie nakrecac

Gość gośćop
Może i tak, zobaczymy. Zrobię test za kilka dni, na bete nie idę, mam z nią zle wspomnienia kiedy musiałam ja robić żeby zobaczyć czy moje dziecko faktycznie nie zyje

Gość gość
Nie musisz robić testu za kilka dni. Nie wiem wgl skąd zacofane przekonanie u kobiet, ze test powinno się robić w dniu spodziewanej miesiączki bo inaczej może być nieprawidłowy. Testy, które kupowalam miały napisane na opakowaniu "wykrywa ciążę juz po 6 dniach od momentu zapłodnienia". Zachodząc w ciążę w momencie owulacji samo zapłodnienie może trwać ok. 3 dni czyli można założyć, ze test mozna zrobić w dniu spodziewanej miesiączki. Ja zaszlam w okres. Każda druga kreska, choćby blada to ciąża. Testy odczytuje się po 5 minutach. Ja mam trzy pozytywne testy w kartoniku na pamiątkę. Leżą tam 2 lata i wynik się nie zmienił. Tak właściwie to wpadlam, bo zabezpieczalismy się, ale tylko podczas miesiaczki tego nie zrobiliśmy. Pierwszy test miał druga blada kreskę. Spanikowalismy, ale bardzo się cieszylismy. Narzeczony pobiegł od razu po następny test i wyszly, ciemne, grube dwie krechy, trzeci test tak samo.

Gość gośćop
Każda druga kreska nawet blada to ciąża, ale sama piszesz ze po 5 minutach a nie po paru godzinach. Ja się nie przyglądałam 5 minut bo akurat nie miałam czasu. Spojrzałam od razu i nic nie widzialam wiec stwierdziłam ze to byl fałszywy alarm. Z 1 dzieckiem testy miałam negatywne do 8 tc. Z drugim w 5 tygodniu juz był pozytywny od razu choć w sumie też nie wierzyłam ze mogę być w ciąży. Po prostu musiałam brać antybiotyki i stwierdziłam ze sprawdzę. Miałam dużo stresu i jak zwykle okresu brak. U mnie nie ma szans zorientować się kiedy jest ciąża a kiedy nie ma. No może po bolesnych piersiach ale takie mam już od 2 tygodni

Gość gość
Ze po 5 minutach tak pisze na opakowaniu, ale moje testy nie zmieniły się w przeciągu dwóch lat.

Gość gośćop
Ja tez mam testy na pamiątkę i tez się nie zmieniły, ale pewnie to jest tak ze wyraźny pozytywny test po czasie nie wyblaknie a test negatywny po czasie może się zrobić falszywie pozytywny. Mi jest cały dzień niedobrze ale to może po kawie, często tak mam więc to żaden objaw. Zazdroszczę tym.ktore dostają miesiączkę normalnie i mogą wiedzieć na pewno czy jest dziecko czy nie, a ja muszę latać i płacić 40zl za bete która będzie dopiero na drugi dzień i mogę ją zrobić jedynie od 8 do 9 kiedy moje dziecko smacznie śpi a zostawić go nie mam z kim. Tak więc beta odpada

Gość gośćop
Jutro idę na wizytę kontrolna do ginekologa, która miałam wyznaczona juz dawno temu ale nie ma szans żeby coś zobaczył. W sumie nie wiem po co to pisze, boli mnie brzuch jak na okres ale okresu to już nie mam bardzo długo

Gość gość
ja w obie ciąże zaszłam za I razem. w pierwszej od razu druga kreska była widoczna - w dniu spodziewanej miesiączki, w drugiej 3-4 dni przed miesiączką kreska blada, ale jednak nie pozostawiała złudzeń co do wyniku :)

Gość gośćop
Jeśli masz super regularne cykle to pewnie można zajść w ciążę za 1 razem, ale gdy wszystko jest na maxa rozregulowane to na pewno nie, a ja tak właśnie mam