Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Która z was robiła tzw transkrypcję umiejscowienie zagranicznego aktu urodzenia?

Polecane posty

Gość gość

Bo czytam na stronie urzedu i nie kumam już, a nie chce mi sie jechac na darmo... Dziecko urodzone w innym kraju, mam tamtejszy akt urodzenia itp,juz przetłumaczone przez tłumacza, na stronie urzędu jest wniosek ktory trzeba wypelnic z prosba i stworzenie tego aktu w polskim USC, ok i jest napisane by dolączyc kserokopie dokumentu tozsamosci lub paszportu lub z oryginalem do wglądu... ale czyim dokumentem ? :) moim, zagranicznym dokumentem dziecka ? potrzebne mi to do wyrobienia PESEL, a zeby wyrobic trzeba miec polski akt

Gość gość
jest na stronie urzedu, wiec wystarczy czytac ze zrozumieniem. nie chcesz jechac to zadzwon. - akt urodzenia dziecka (wielojezyczny lub przetlumaczony przez tlumacza przysieglego w pl) - dowody tozsamosci lub paszporty obojga rodzicow - wniosek do wypelnienia - oplata - jezeli rodzice nie urodzili sie/nie zawarli zwiazku malzenskiego w tym samym urzedzie to potrzebne sa odpisy aktow urodzenia rodzicow + akt mazlenstwa - rodzice musza stawic sie po to osobiscie i razem podpisac wniosek okres oczekiwania to okolo 7-14 dni