Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wanda34

Chorowite dziecko

Polecane posty

Gość Wanda34

Moje dziecko bez przerwy choruje. Kicha, kaszle. Ustępuje to na chwilę i znowu wraca. Czy to może być alergia? Ale nigdy wcześniej nie zauważałam takich dolegliwości.

Gość gość
Ja nie chorowałam wcale, po czym nagle zaczełam bez przerwy kichać, poszłam do alergologa i okazało się na co jestem uczulona. Polecam pójść do lekarza. Ja bylam w medicus dcl we Wrocławiu

Gość gość
Też się leczyłam w medicusdcl, później z dzieckiem też tam byłam :- ) polecam :)

Gość belluś
Moja córeczka jest astmatykiem. Przy alergii oraz astmie dzieci mogą być bardziej podatne na choroby. Te objawy , które tutaj są opisane to typowe objawy dla alergii wziewnej. Dziecko w nocy może kaszleć, kichać i mieć kłopoty z katarem. Alergizować może sierść zwierząt futerkowych, pyłki drzew , traw i zbóż oraz roztocza kurzu domowego. Warto zrobić testy na alergeny wziewne. Jeżeli dziecko przy takich epizodach ma zapalenie oskrzeli lub płuc to nieleczona alergia prowadzi do astmy oskrzelowej. Ja proponowałabym wizytę u alergologa oraz zrobienie testów. Możliwe, ze dziecko będzie musiało brać leki antyhistaminowe. Ile Twoje dziecko autorko ma lat?

Gość medicusDCL
Dzień dobry, Nie powinno się bagatelizować żadnych oznak choroby, ponieważ nieleczone dolegliwości mogą się pogłębiać. Polecamy skonsultować swoje obawy z lekarzem. Specjalista zdiagnozuję przyczynę problemów oraz dobierze skuteczną metodę leczenia. Więcej informacji na naszej stronie internetowej www.medicusdcl.pl.