Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćja11112222

Słuch 5 latka

Polecane posty

Gość gośćja11112222

Witam. Mój 5 letni syn od pewnego czasu(wcześniej tego nie zauważyłam) zasłania uszy np. podczas odkurzania, wirowania pralki czy mielenia kawy. Co dziwne muzyka, nawet ta głośniejsza, jadący obok traktor czy sygnały karetki, policji i straży a nawet samoloty na lotnisku( które są raczej dużo głośniejsze od odkurzacza czy młynka elektrycznego do kawy)nie robią na nim takiego wrażenia, wręcz przeciwnie. Uwielbia stać obok i patrzeć jak przejeżdża np. straż pożarna na sygnale albo słuchać muzyki. Nie wiem co myśleć o takim zachowaniu.

Gość gość
A czy nie mial ostatnio zapalenia ucha i byc moze ma plyn w uchu? Czy doszukujesz sie dziwnych zachowan i chcesz wykluczyc np autyzm?

Gość gośćja11112222
Na nic ostatnio nie chorował, rzadko choruje a antybiotyku nie brał nigdy, nie doszukuję się też żadnego autyzmu bo tak rozgadanego, rozumnego i bystrego dziecka to nie widziałam, nie ma żadnych objawów autyzmu i nigdy nic takiego nie podejrzewałam ale ciekawi mnie czy ktoś się spotkał z takim zachowaniem.

Gość gość
Jeśli zauważycie coś niepokojącego to lepiej to sprawdzić. Ja też miałam podejrzenia u córki, ze ma uszkodzony słuch, ale okazało się, że jednak wszystko jest w porządku. Mimo tego zrobiliśmy jej badania w tym ośrodku http://www.larmed.pl/. maja dobrego laryngologa, chętnie zlecają badania.