Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dla synka, pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Mam termin na początek września, a nadal nie wybraliśmy imienia dla syna. Mamy tylko niby tylko dwa wymagania: ma nie być udziwnione i musi być łatwe do przeczytania dla obcokrajowców. Moje typy to Adam (mężowi się nie podoba) i Aleksander (ale zauważyliśmy, że wszędzie pełno małych Olków) Proszę o jakieś propozycje, chętnie się zainspirujemy

Gość gość
Patryk

Gość gość
Oba imiona fajne, u nas imię dla syna wybrał mąż, uparł się na nie jak wół i po 1,5 roku stwierdzam że mamy syna o pięknym imieniu, wiec może spróbuj przeforsowac tego Adama

Gość gość
Martin

Gość gość
ja mam Maksymiliana :) mówię do niego Maksiuń <3 z waszych podoba mi się Olek :) nie Aleksander

Gość gość
Z Aleksandrem jest jeszcze taki problem, że córeczka brata męża ma na imię właśnie Aleksandra. Mąż chciały syna nazwać Daniel, ale do mnie jakoś to nie przemawia... Autorka

Gość gość
Miłosz

Gość gość
a Borys? Michał? Janek?

Gość gość
Karol, Miłosz te mi się podobają. Mąż uparł się na Mateusza i mamy małego Matiego bardzo do niego pasuje to imię. To nasz dar od boga ( takie znaczenie ma to imię) zwracam uwagę na to co oznacza dane imię.

Gość gość
Ja mieszkam za granica i tez przy synach ważne było by imiona wymawiane były tak samo wszędzie czyli międzynarodowe i ponad czasowe to: Robert, Alexander, Maxymilian, Jan, Dawid, Krystian, Krzysztof, Mateusz ( co prawda Krzysztof i Krystian pisze sie lub wymawia nieznacznie inaczej) to chyba wszystkie które przychodziły nam do głowy... Powodzenia i zdrowego dzidziusia życzę.

Gość gość
Ślicznie dziękujemy :) Autorka

Gość gość
Ładne imię jest np. Kacper, albo Łukasz :-)

Gość gość
A jeszcze Ernest braliśmy pod uwagę.

Gość gość
Ja na początku września zeszłego roku urodziłam Artura. Nie jest teraz tak często nadawane i nie słychać tego imienia na każdym rogu. Jednocześnie nie jest udziwnione czy obco brzmiące. Do tego ma fajne męskie brzmienie, więc posuje i zdrobniale do dziecka i do dorosłego. Artur to niedźwiedź :) Podobało mi się też Robert, Rafał, Krzysztof, Andrzej, Karol, Adam, Michał, Paweł, ale większość tych imion mam w bliskiej rodzinie, więc nie chciałam powtarzać.

Gość gość
Gabriel, David.

Gość gość
Adam jest super, męskie , mały Adaś duży Adam zawsze na czasie, dobrze tez świadczy o rodzicach tzn ze nie maja z deklem wymyślając nowobogackie . Maz nie chce Adama bo co?

Gość gość
Masz takie same typy jak ja :) Adam i Aleksander. Rodzę pod koniec listopada i wybrałam Olka, bo Adasia wybrali znajomi ;)

Gość gość
Ja bym wybrała Adam, bo pasuje i do dorosłego i do dziecka. Ja też szukam dla swojego synka i chyba będzie Igor ale jeszcze nie jestem pewna.

Gość gość
Adam proste i ładne.

Gość gość
ja tez mieszkam za granica.my chyba dopiero w 7-8 miesiace zaklepalismy imie.lista z imionami lezala 3 miesiace i nie moglismy podjav decyzji.staneli na simon/szymon.w polsce bardzo popularne,tu sie wszyscy zachwycaja ze tak rzadko juz bywa nadawane.teraz bedziemy sie starac o kolejne i jak znowu bedzie chlopak to osiwieje-bo jak go nazwiemy,jak z pierwszym byl taki problem?? dla dziewczynki to mam az 3 fajne imiona ;)