Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego polscy faceci tak szybko się starzeją ? nie rozumiem tego

Polecane posty

Gość gość

Polki zreszta tez... pracuje w takim miejscu, ze mam kontakt z ludzmi, przychodzi ktos do mnie, patrze na dowód - np 25 lat a z twarzy 35 szok mloda dziewczyna 20 lat a wygląda jak stara pudernica, jak własna matka :O Teraz nawet 19 latkowie wygladają na 25-30

Gość gość
Ja mam 36 a wygladam na 18

Gość gość
Ja mam 36 a wygladam na 18 x a ja mam 30 i wygladam na 14, rucham twoją corke nieletnią

A, że Ty spotkałaś kilkoro osób nie wyglądających na swój wiek. Nie wszyscy żyją w Twoim środowisku, ja spotkałam faceta, który wyglądał wręcz na gówniarza, a w rzeczywistości był wykształconą osobą po trzydziestce. I co? Mam teraz rozpowiadać wszystkim dookoła jak Polacy są super zakonserwowani? Nie, każdy z nas jest inną jednostką, każdy z nas ma inny organizm, każdy z nas starzeje się w swoim tempie.

Gość gość
Obalam. Mam 27 lat, nie mam zarostu, na uczelni dają mi 25 chyba i tylko dlatego ze się przyznałem ze wcześniej coś skończyłem. Jedna młoda myślała ze jestem w jej wieku..21 lat.

Gość gość
najbardziej starzeniu sprzyja... małżeństwo ludzie przestają o siebie dbać, tyją, brzydną. Facet w małżeństwie błyskawicznie zapuszcza brzuch i staje się typowym januszem (może nie każdy, ale przytłaczająca większość), zwłaszcza jak pojawia się ciąża, dzieci... Ja mam 36, a jak kogoś poznaję to z reguły dają mi 28-29, ale biegam, pływam, zdrowo się odżywiam, nikt mi obiadków pod nos nie podsuwa, więc jem co sam zrobię, a nie chce mi się bawić w klasykę czyli kartofle i mięcho ;) A na marginesie, jeżeli im to nie przeszkadza, to co Ciebie to obchodzi, niech sobie brzydną, starzeją się i hodują choroby cywilizacyjne, ich życie i ciała

Gość gość
Kiedyś pracowałam w przychodni i naprawdę różnie ludzie wyglądają w swoim wieku. Jeśli ktoś dobrze wygląda w wieku 30 lat, to będzie też w wieku 40 i 50.

Gość gość
faceci maja laskawiej od losu bo nie doswiadczaja spadku estrogenów tylko testosteronu - ale spadek testosteronu raczej nie wplywa na wyglad skory, przyspieszone starzenie a u kobiet niestety po 30stce juz obniza sie poziom estr. oni za to katuja sie papierochami, alkoholem, mysle ze wiecej z nich odzywia sie bardziej niezdrowo od kobiet, do tego stres, siedzacy tryb zycia, wykonywanie ciezszych prac. to wszystko sie kumuluje

Gość gość
12:39 Nie zawsze, moi rodzice są małżeństwem odkąd skończyli 22 lata, teraz mają po 46, a biorą ich za moich rówieśników, ojca biorą za trochę starszego kumpla(ja mam 24 lata).

Gość gość
To prawda, Faceci około 30 mają już bardzo głębokie zmarszczki takie jak kobiety dopiero po menopauzie. A przecież mają grubszą skóre niż kobiety. Nie dbają o siebie i tyle, oprócz żelu pod prysznic, środków do golenia i perfumów nie używają niczego. Kobiety kremują, balsamują peelingi, zabiegi kosmetyczne dlatego lepiej wyglądają. Do tego faceta uprawiającego jakieś sporty ze świecą szukać. Papierochy, alkohol i sa tego efekty.

Gość gość
Nadmiar sportu też postarza, zobacz na Lewandowskiego, masakrycznie staro wygląda, skóra jak u faceta po 40stce :O

Gość gość
Zgadzam się Lewandowski młodo nie wygląda z resztą większość piłkarzy przed 30 wygląda na sporo starszych. Mila to już całkiem staro wygląda. Nikt nie kaze ci uprawiać sportu wyczynowo ale wysportowany facet koło 40 może jeszcze wyglądać atrakcyjnie, do tego odpowiednia dieta, brak używek... a nie żacie kebabów, smażonych mięs, tv, komp i browar.. to potem wyglądają jak dziady bez życia i wyglądu.

Gość Typowy___Janusz
co mie obgadujecie ? brzuch piwny se ternuje no nie? 🖐️

Gość gość
jestem facetem i uważam że to ten przysłowiowy brzuszek piwny nas tak postarza. zmarszczki tu nie mają nic do gadania. ale wystarczy się za siebie wziąć, ja zacząłem chodzić na siłke i kupiłem tabletki piperine forte, zrzuciłem brzuszek i od razu wyglądam z 10 lat młodziej. panowie w okolicach 40 - my też możemy dobrze wyglądać ;)

Gość gość
Dlaczego? Odpowiadam: stres, zle relacje w pracy, kiepskie jedzenie, zanieczyszczone powietrze, mało snu, za duzo mocnego alkoholu i papierosów (takze bierne palenie). Czerwone wytrawne wino odmładza, piwo i wódka postarzają. Najważniejsze jest jedzenie i powietrze oraz częsty niedobór snu. Stajesz sie tym co jesz, jeśli jesz g...., to wyglądasz jak g...... Niestety.