Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam problem z kupieniem stroju kąpielowego, duże balony to zmora! jprdle

Polecane posty

Gość gość

Mam 80D czasem 80 DD zależy jaki stanik, ma też 1 firowy stanik 80E! Właśnie kupiłam na all, strój kąpielowy i podany rozm. 44 biustonosza niby 80D to chyba na wypryski! Nie ma rozmiarów strojów, bo rozmiarówka kończy się w rzeczywistości na 80c. Czy pozostaje mi już tylko zakup namiotu w sportowym? Też macie taki problem? Gdzie kupujecie stroje na balony?

Gość gość
Ja kupowałam w sklepie gdzie pracuje brafitterka a do którego dostałam bon na zakupy i tam miala kobitka wybór A mój rozmiar to 70G

Gość gość
mam ten sam problem i mam strój jednoczęściowy, bo stanika nie mogłam dobrać, wiecznie się cycki wylewały po bokach

Gość gość
Ja nosze 75D a z firmowych nawet E a syroje kapielowe kupuje w tesco w FF maja tam duza rozmiarowke i mozna kupic osovno dol i gore nie trzeba brac kompletu a przy takich rozmiarach biustu to dobrze bo biust mam spory ale tylek juz nie hihi

Gość gość
czy FF tescowy ma gdzieś strone internetową?

Gość gość
Ja kupiłam strój z firmy sejf. Nie są tanie ale rozmiarowka duża

Gość gość
A ja przypadkowo kupiłam /też mam g-h/ na stoisku targowym!

Gość gość
To nie są duże tylko małe. Obwód duży. WIęc albo jesteś gruba z małym cycem, albo masz kompletnie źle dobrany rozmiar i powinnaś nosić np. 70J. A jak dobierzesz rozmiar to żadnego problemu nie będize, w miseczkach do polskiej R-S jest ogromny wybór bikini, tankini i jednoczęściowych (polecam Freye i Panache).

Gość gość
gość dziś nie jestem gruba, mam spory biust, byc może źle dobrany stanik

Gość gość
Nie być może tylko na 200%. Żeby nosić dobrze dobrany obwód 80 musiałabyś mieć pod biustem co najmniej 85 cm zmierzone bardzo ciasno. Masz tyle?

Gość gość
pod biustem mam 81cm

Gość gość
No to obwód 75 max. A ile w biuście (dla dokładniejszego wyniku dobrze jest zmierzyć normalnie i "w zwisie" - pochylając się do przodu i mierząc wiszący nagi biust nie ściskając go; przy dużych piersiach ten wynik bywa najbardziej miarodajny).

Gość gość
Tak FF ma strone internetowa poprostu wchodzisz na strone tesco i jest tam zalacznik FF

Gość gość
w biuście mam 104cm, mierzone na biustonosz

Gość gość
Kobito toć ty masz maleństwa a nie balony,pochwalic sie chyba chcialas albo nie widzialas kobiety z duzym biustem. Ja kupuje staniki 80 H i leżą idealnie,dobrane przez braffiterke. Stroje kąpielowe tez dostaje na swoj rozmiar,moze juz tak idealnie nie leżą jak stanik ale tobw koncu stroj i nie musi byc az tak super dobrany.

Gość gość
No to moja droga to nie jest żadne 80DD czy E, tylko uczciwe co najmniej (bo pomiar w źle dobranym staniku pewnie zakłamuje) 75i. W markach angielskich 34FF, sam środeczek rozmiarówki. Do brafitterki marsz (znajdziesz adresy na stanikowej mapie), do lektury Lobby Biuściastych i Stanikomanii zapraszam. I zapomnij o kostiumach w dziwacznych rozmiarach typu 44 czy M. Kostium ma mieć ten sam rozmiar co stanik i tak samo oznaczony, czy to będzie bikini, tankini czy jednoczęściowy.

Gość gość
Hahaha 80 DD duze balony!!! Chyba duze rodzynki.

Gość gość
gość dziś dla mnie są duże, mąż chłop postawny ręką mojej piersi nie obejmie :P przez biust nawet z kupnem sukienki czy bluzki mam problem bo w cyckach wszystko ciśnie, rozm 40 nosze, a przez cycki musze 42 kupować. Może dla ciebie są małe, dla mnie duże

Gość gość
gość dziś Hahaha 80 DD duze balony!!! Chyba duze rodzynki. x rodzynki to 75B, a nie 80DD

Gość gość
A ja nie wychodzę na plażę w stroju kompielowym bo na mnie nie ma strojów. Mam dwa pryszcze i nie ma na mnie normalnego kobiecego bikini żeby nie było za duże nawet z poduszkami. Staniki noszę za duże. Tego pod bluzką nie widać. Dekoltow nie noszę.

Gość gość
Kapielowym oczywiście a nie kompielowym mój durny telefon wypisuje co chce i jak chce.

Gość gość
Sukienki, bluzki, koszule kupuje się w polskich sklepach Urkye i BiuBiu oraz w ang. Pepperberry. Wszystkie mają mądre rozmiarówki, gdzie każdy rozmiar konfekcyjny ma kilka wariantów "biuściastości" i wszystko jest idealnie dopasowane, nie trzeba kupować wiszących w pasie worków :P

Gość gość
gość dziś dobrze wiedzieć, nie znałam tych sklepów kupuję rzadko ciuchy bo mnie wkur...a właśnie rozmiarówka

Gość gość
Mam podobne wymiary i noszę 75E . wybierz sie do sklepu i przymierzaj.

Gość gość
75E jest na 96-97 cm w biuśćie. Gdzie upychasz 8 cm piersi? Pod pachy czy pod obwód? :D

Gość gość
Wątpię żebyś miała 80 2 obwodzie. Musiałaby mieć naprawdę dużo ciala

Gość gość
Takie cycki to norma .Strój kapielowy nie musi być dokładnie dobrany.Cycki powinny być tylko przykryte/niedokładnie/

Gość gość
Mam takie same wymiary jak autorka i moj rozmiar stanika to 75E lub 75F.

Gość gość
To ja pod biustem mam 84 cm a w biuście 107. Ważę 72kg/170cm. Spory biust mam i trochę sadła...