Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do osób,które w ciąży przybrały10do12 kg.Ile po porodzie zrzuciłyście wszystko

Polecane posty

Gość gość

Piszę o 10-12 kg bo tyle wynoszą normy dla osoby, która przed ciążą miała wagę tzw. prawidłową czyli ani niedowagę ani nadwagę. Niektóre żródła podają, że można utyć tak do 14 kg. W ile po porodzie udało Wam się wrócić do wagi wyjściowej i czy w ogóle się udało? Czy to prawda, że ok. 8 kg od razu po porodzie schodzi? (dziecko+wody+krew+łożysko itd.)

Gość gość
przytyłam 10kg, po 3 dniach od wyjscia ze szpitala mialam swoja wage 55kg, 2 tyg pozniej mialam 50, brzucha pozbylam sie na idealnie plaski po miesiacu, waga utrzymuje mi sie caly czas taka sama a jestem 1,5 roku po porodzie

Gość gość
mi okolo miesiaca zajelo wrocenie do formy

Gość gość
18:01 serio? To mówisz, że to możliwe? Czyli może być tak że zrzucę od razu? Ale wydaje mi się, że czegoś nie dopatrzyłaś. Bo zobacz, przynajmniej z kilo, dwa Ci chyba zostały? Przecież piersi mają mleko, są większe więc myślę że z kilogram na pewno Ci został jak nie 2...nie mówię że na długo ale niemożliwe że na drugi dzień miałaś wagę wyjściową bo piersi Ci się musiały powiększyć o ten kg co najmniej. Tak działa biologia

Gość gość
18:01 napisała prowokacyjny wpis :) Nie widzicie tego? :) idealnie płaski brzuch po miesiącu + waga wyjściowa na drugi dzień jest fizycznie niemożliwe. Same piersi ważą, uda, tego się nie gubi w 1 dzień :) Moooże po ustaniu laktacji, ale to może.

Gość gość
ta co dwa tygodnie pozniej miala 5 kg mniej niz przed ciążą....oj oj bajki opowiadasz :) z czego tak schudlas skoro miesiac w połogu leżałaś? od braku ruchu nie chudnie sie 5 kg :P nie wierzę w to :P nie kręć prowokacji ktoś wyzej slusznie mowi

Gość gość
pisałam prawdę, dziecko miało 2610 więc był malutki, nie miałam brzucha za dużego ani nic, mogę pokazać Wam fotki niedowiarki.

Gość gość
Nie łudź się, że szybko zrzucisz.

Gość gość
W miarę szybko, ale ćwiczyłam codziennie od momentu, kiedy lekarz pozwolił.

Gość gość
schudłam bardzo szybko ponieważ z nerwów się chudnie mega szybko, dziecko było na mm, mąż mnie zdradził - zresztą nie muszę się tłumaczyć, napisałam jak było to czy wierzycie czy nie to wasza sprawa, pozdrawiam

Gość gość
I codzienne spacery z wózkiem do parku oddalonego o 3 km.

Gość gość
a poza tym dziewczyny kurcze nie kazda ma mozliwosc lezec miesiac czasu w pologu, wrocilam do domu z dzieckiem i od poczatku bylam sama, nie mial mi kto pomoc wiec musialam zacisnac zeby i robic wszystko, nie wazne ze ryczałam z bezsilnosci i tego ze zostalam sama z dzieckiem, trudno, nie wszyscy mają kolorowo

Gość gość
18:19 dlaczego ma się nie "łudzić"? 10 kg nie jest trudno zrzucić, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt że około 7 zejdzie jej przy samym porodzie. Mierzysz innych swoją miarą? przytyłaś 20 i myslisz ze wszyscy sie tak obżerali...nie kazdy jest zaraz lochą...

Gość gość
No jak się nie leży te kilka tygodni tylko się hasa po domu i na zewnątrz, to na starość ponoć jest wypadanie pochwy i problemy tego typu...ale nie wiem bo nie przeżyłam tego. Kobiety starsze ode mnie tak mi mówią i ostrzegają przed zbyt szybkim poworotem do aktywności, ot co

Gość gość
gydbym miała możliwosc to bym lezala, niestety mialam sytuacje bez wyjscia tzn. wybralam, samotnosc z dzieckiem niz z czlowiekiem ktory mnie zdradza

Gość gość
no ok może schudłaś tyle, nikt nie mówi że nie. Nie wiem tylko po co zaśmiecać wątek historiami niemającymi nic wspolnego z rzeczowymi nformacjami

Gość gość
jakie uda ważą? :D jak się nie w/p/i/e/r/d/a/l/a w ciązy to i się do wagi i formy w pare dni wraca. Obżerajcie się dalej a potem narzekajcie ze grube po ciazy jestescie a to nie po ciazy moje drogie a po tym ze żrecie bez opamietania bo w ciazy 'je sie za dwoje' a to nie prawda bo 'je sie DLA dwojga'

Gość gość
1845 ja nie jadłam więcej niż przed ciążą, a chwilami nawet mniej. Zrezygnowałam też z niezdrowych potraw a przytyłam 12. Do tego były częste i długie spacery plu raz w tygodniu ćwiczenia takie do spocenia się, godzinne. Widać taka moja uroda. Pytam tylko normalnie jak to u Was było i po ilu tygodniach/miesiącach uda się to zrzucić. Przecież piersi naprawdę ważą, te uda to może nie, ale piersi na pewno, do tego troche skóry na brzuchu zostanie pewnie kazdej wiec to tez wazy. wiec jakim cudem dzien po macie wagę sprzed ciąży? ja tylko pytam. Co, w jeden dzien wam piersi o pół kilo zmalały? Brzuch sam się wchłonął magicznie po 10 godzinach (skóra)?

Gość gość
nie kazda ma pokarm to po pierwsze, jesli przed ciaza mialas plaski brzuch a nie urosl duzo to szybko wroci do stanu normalnosci, ja nie rozumiem jak mozna przytyc 30kg czy wiecej - no kude, jak?

Gość gość
18:52 też mi sie wydaje że to ściema. Jest to niemoliwe by ktos tydzien, dwa, a nawet trzy po, mial plaski brzuch...przecież dziecko skóre naciagnelo nawet jak male bylo. oj na kafe to troche taki koncert zyczen szkoda ze niespelnionych. i mowienie innym jaka jestem fajna, a prawda inna byla...

Gość gość
gość dziś 18:19 dlaczego ma się nie "łudzić"? 10 kg nie jest trudno zrzucić, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt że około 7 zejdzie jej przy samym porodzie. Mierzysz innych swoją miarą? przytyłaś 20 i myslisz ze wszyscy sie tak obżerali...nie kazdy jest zaraz lochą... X ..tak jak ty i kobiety w twojej rodzinie? Na pewno nie. Nie sądź innych według siebie i własnego lustra :P

Gość gość
no dlatego mówię, przytyłam 12 i tez sobie nie wyobrażam co ktoś musiał jeść że przytył 30....współczuję ale chyba głupoty bo nie wagi. Waga +30 kg to efekt głupoty i zwierzęcego, niepohamowanego chorego apetytu jak człowiek z buszu co jedzenia miesiac nie widział...masakra

Gość gość
18:58 jeśli nie przytyłaś 20-30, to wytłumacz dlaczego jesteś złośliwa i piszesz autorce żeby sie nie łudziła że prędko zrzuci? 10 kg nieprędko zrzuci? prawie że od razu to zrzuci... więc wytłumacz skąd złośliwość bo uznałam ze z kompleksów. no mów. :)

Gość gość
kurde pokazac wam fotki? ja pierdziele! jakie Wy dziwne jestescie. Po co mam niby klamac? tak bylo, tak napisalam, nie kazda jest tłusta po porodzie przez nastepny rok

Gość gość
19:00 no to powiedz mi szczerze czy skoro ja przytyłam 12 to mam szanse szybko wrocic do wagi wyjsciowej? no bo bardzo nie chce wlasnie mieć nadbagażu "przez nastepny rok".

Gość gość
No ale nawet jak mleka nie miałaś to nie kłam że ci sie cycki w ciązy nie powiekszyły. bo takich kobiet NIE MA :) i tutaj już słonko nie masz nic na swoją obronę. kłamiesz o cyckach.

Gość gość
skoro zawsze miałam malutkie i jak mi sie powiekszyly cokolwiek to nie wazyły 5kg, dziewczyny kurcze pisze serio, nie musze klamac nic zeby sie dowartosciowac a poza tym jak ktos pyta to odpowiadam zgodnie z prawda. Autorko mysle ze spokojnie Ci zejdzie szybciutko wszytsko jesli nie bylas nigdy 'przy kosci'. przez to co mnie spotkalo z męzem czyli duzy stres straciłam pokarm calkowicie w pare dni, w szpitalu mały bardzo mało jadł i mi go dokarmiali, laktacja sie nawet nie rozkrecila, nie umial zlapac piersi itp.

Gość gość
rodziłam zimą wiec ani nie napuchłam pod koniec ciazy ani nic, urodziłam w 38tc, niektorzy z mojego miasta byli w szoku ze ja dziecko mam bo podobno ' nie bylo widac jak ktos nie wiedzial' domyslam sie ze mialam duzo szczescia bo nie kazda tak ma, w mojej rodzinie kazdy mial pokazne brzuszki wiec i ja sie tego obawialam ale przez to wszystko wyszło jak wyszło.

Gość gość
:D Piszesz,że takich kobiet nie ma...hehe moja droga biust mi się praktycznie nie powiększył,zrobił się tylko trochę pełniejszy.Miałam pokarm,ale piersi małe więc ważyły tyle co nic.W dniu porodu mój brzuch mierzył 88 cm,biodra 87.Nie wiem dlaczego nie chcesz uwierzyć,że nie każda kobieta ma big cyca w ciąży czy też po porodzie.Każda jest inna i nie ma co zarzucać kłamstwa.

Gość gość
Byłam przy kości, ale 6 lat temu. Teraz od 5 lat miałam rozmiar S no i bardzo się boję by nie mieć M ;) Bo w ciąży mam M, to już taka grubcia trochę będę bo już nie taka gazela...