Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do osób,które w ciąży przybrały10do12 kg.Ile po porodzie zrzuciłyście wszystko

Polecane posty

Gość gość
widzisz, mi nie chcą wierzyć, też cały czas chodziłam w swoich ciuchach rozm. S/M

Gość gość
no ale powiedz mi jak to jest że uważałam i ćwiczyłam a nie przytyłam 8 jak Ty, a 12...no o co kaman> a przed ciążą ważyłam 56 przy wzroście 168 cm. Waga w normie, bliżej dołu niż nadwagi

Gość gość
moze geny, moze dziecko było duze, nie wiem, trudno mi powiedziec o kims innym

Gość gość
dziecko miało 4 kilogramy

Gość gość
ja się cieszę, że u mnie było tak jak było i jestem z tego zadowolona.. nie oszukujmy się ale każda by była jakby się znajomi zachwycali, że wygląda jakbym nie rodziła a byłam miesiąc po porodzie. I to nie jest przechwalanie się dziewczyny, po prostu autorka pytała to odpisałam jak było u mnie, nic złośliwego dla innych bo ja piszę o sobie a nie o kimś i jeśli komuś też tak się udało szybko pozbyć brzuszka i wgł to super, cieszę się razem z nim :)

Gość gość
a nie naskakuje na tą osobę jak Wy na mnie, że kłamie itp

Gość gość
ja przytylam w ciazy 15 kg. Trzy dni po porodzie weszlam na wage i zszokowalam sie, ze "zeszly" tylko 4 kg...Wrocilam do domu, jadlam w miare normalnie (nie jadlam zadnych slodyczy, ciast, chipsow, pilam tylko wode). Codziennie wchodilam na wage...kg lecialy..i ...dokladnie 4 tygodnie po porodzie mialam 11 kg mniej.(czyli lacznie cale 15 kg) I tak, brzuch mialam naprawde w miare plaski (ale przed ciaza cwiczylam- moze to tez przyczynilo sie do tego, ze szybko wrocilam do formy)

Gość gość
Od kiedy piersi w ciazy sa jakies bardzo ciężkie? Sa pełniejsze ale nie waza 3kg A pokarm robi sie na bieżąco z KRWI wiec waga tu nie wzrasta! Jakie nieuki... Zeby tylko komus dowalić szpilkę

Gość gość
Ja mam za sobą 2 ciąże i 2 cesarskie cięcia. Za puerwszym razem eaga wyjściowa 62 kg i 170cm. Przytyłam 11 kg. Wróciłam do domu w 5 dobie po cc i ważyłam 62,5 kg. W ciągu 2 miesięcy zeszłam do 58 kg i taka waga utrzymywała się przez 2 lata. 5 miesięcy temu rodziłam znowu. Przytyłam 10 kg. Waga wyjściowa 59,5 kg, po powrocie do domu ze szpitala 62-63 kg. Aktualnie ważę 59,5 czyli dokładnie tyle co przed ciążą. Nie znoszę ćwiczyć. Wydaje mi się, że teraz mam odrobinę większy brzuszek niż przed ciążą, ale waga niby ta sama, ubrania leżą identycznie, a mąż mówi, że nie widzi różnicy, więc może to tylko moja głowa widzi mnie inaczej. Da się i nie wiem, kto pisze, że powiększają się uda? Ja nawet w ciąży miałam normalne. Dodam, że za pierwszym razem karmiłam piersią rok i teraz nadal karmię.

Gość gość
Ja w obydwu ciążach przytyłam po 11 kg. Po 1 ciąży do domu wróciłam 9 kg lżejsza a reszta sama zniknęła w niedługim czasie. Po kolejnej ciąży 2,5-3 kg nie mogłam sie pozbyć przez 17mcy. Dopiero, gdy przestałam karmić waga spadła. Dodam, ze miedzy dziećmi jest 1,5 roku różnicy wiec mam za sobą dwie ciąże w krótkim odstępie czasu. Teraz wazę 55kg przy 172cm wzrostu i jest fajnie.

Gość gość
Dziewczyny, ta co pisała, że wróciła do swojej wagi 3 dni po wyjściu ze szpitala mogła pisać prawdę. Ja w dniu wyjścia ze szpitala ważyłam tylko kg wiecej niż przed ciążą (wyszłam po 6 dniach, ze względu na dziecko). Brzuch trochę wystawał, ale mogłam wyjść w dżinsach sprzed ciąży. ALE! Dziecko ważyło 2500, więc nie miałam jakiegoś wielkiego brzucha w ciąży. Walczyłam o laktację siedząc z laktatorem non stop (maluch nie miał siły ssać), a to obkurcza macicę i też spała kalorie. Ponadto ze stresu o tan zdrowia dziecka i laktację prawie nie jadłam. Także różne okoliczności mogą wpłynąć na szybką utratę wagi.

Gość gość
bo pewnie pisała prawdę ale tu na kafe cokolwiek się napisze prawdziwego co nie pasuje innym i od razu jest to provo oraz kłamstwa

Gość gość
Ja przybrałam 7 kg i tydzien po porodzie mialam o,5 kg mniej niz przed zajsciem w ciaze. teraz 2 tyg po porodzie mamna minusie 2 kg ale zaznacze ze mialam lekka nadwage zachodzac w ciaze. Z tego co obserwuje dziewczyny ciut okraglejsze mniej przybieraja od chudzielców ;)( patrzac po moich znajomych) . No i napewno pilnowalam sie z jedzeniem tzn nie objadałam sie bo teraz w ciazy mogę .

Gość gość
ja przytyłam 14 kg, ale sporo było przez moja beztroskę, bo uznałam, że skoro jestem w ciąży to już nie muszę się tak pilnować, na dodatek jadłam mnóstwo lodów. Do wagi sprzed ciąży wróciłam po 6 tygodniach, bo miałam dużo mleka, którego produkcja spala kalorie. Nie wiem, która pisze o leżeniu miesiąc w połogu. Tak to chyba robiły hrabiny, które miały służbę, w obecnych czasach to nierealne. Ze szpitala wyszłam po tygodniu i byłam już zupełnie sprawna. Chodziłam na długie spacery, robiłam zakupy, normalnie funkcjonowałam.

Gość gość
Ja od 62 kg przytylam do 69 kg. Teraz jestem 2 miesiące po porodzie i waze 57 kg. I po mnie nie było widać do końca że jestem w ciąży. 2 tyg przed porodem każdy mi gratulowal i pytał się na kiedy termin. I jak mówiłam że za 2 tyg to nikt mi nie chciał wierzyć bo oni myśleli że to dopiero poczatki

Gość gość
Jestem niecałe 3 tygodnie po porodzie. Zostalo mi ok 2-3 kilo do wagi sprzed ciąży. Brzuch jest nawet plaski, ale miękki i czuć taka skórę niestety. Przed ciąża byl jędrny i twardy ;) ale jeszcze mam czas do powrotu do figury. Te 2-3 kilo to zrzucę a brzuch pewnie jeszcze sie obkurcza. A pozniej będą ćwiczenia - w swoim czasie. Po samym porodzie,gdy wróciłam do domu, mialam od razu 10 kilo mniej. Pozniej waga spadala. Nasze dziecko jest bardzo wymagające :) początkowo nie spala w nocy, w dzień tez malo. Ciagle chciała jeść,pokarmu mialam jeszcze malo. Bylam jak robot, wykończona totalnie. Teraz zaczęła spać chociaż w nocy.

Gość gość
No ja miałam niedowage jak zaszlam,utylam 26 byłam na lekach być może dlatego.Urodzilam od razu 13 kg w dół potem max 2 msc i 48 kg i tak do dziś poród 10 lat temu.Podejrzewam,że dużo wody miałam w organizmie,byłam spuchnieta

Gość gość
Przybralam 11kg, po porodzie spadły tylko 4. Caly czas połogu waga ani drgnela pomimo karmienia piersią. Dopiero pozniej po twarzy zauwazylam ze schodzi obrzek i faktycznie waga spadala. Po 4 miesiącach bylam na zero-możliwe ze trochę wcześniej. Z tym ze u mnie to głównie obrzęk był, brzuch mały i nadciśnienie w ciąży .

Gość gość0205
Miałam na plusie 12 . Tydz po porodzie minus 15 a mies po 20 . Nie wiem jakim cudem chyba stres itp ale po dwóch latach wrocilam do wagi z przed ciąży