Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mowa 1,5 rocznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Cześć, zastanawia mnie czy moja córeczka nie mówi za mało na poltora roku i czy wasze dzieci też w podobnie. Córcia mówi : mama, tata , baba, dzidzi, lala, kot,miał, pies, hau hau, myj myj na kąpiel, papa, no i na szczotkę czesie się. Czy to nie za mało?

Gość gość
nie,nie za malo. Przewaznie dzieci "rozgaduja sie" po 2 roku zycia.Choc sa wyjatki.U mnie i u kolezanek tak bylo. Nawet nie wiadomo kiedy,z dnia na dzien corka zaczela mowic zdaniami po 2 urodzinach. Teraz ma 2,5 i buzia jej sie nie zamyka.Gdziekolwiek cos uslyszy to zapamietuje i powtarza.

Gość gość
mój 1,5 roczniak mówi mama, tata, baba, dzidzia, ciocia, daj, nie, ide, tam, nie chce, tak, nie ma, jest, czes(czesc), łiju łiju (karetka ;) ) minio, nionio, am, piś (pić), baja, jak obcinam mu paznokcie mowi "ciapu ciapu", kaka (kaczka), mniam mniam, papa, brum, bam, rozumie polecenia typu przynies, wynies, podaj nasladuje psa, kota, krowe, rozpoznaje tez inne niektore zwierzeta w ksiazeczce wydaje mi sie ze i tak duzo mowi i robi. jest komunikatywny, pewnie cos tam jeszcze mówi ale na ta chwile mi tyle przychodzi na mysl

Gość gość
Twoja corcia wydaje mi sie ze mówi wystarczajaco, mój tez szczotka sie czesze czy misia

Gość gość
Poczekaj aż skończy 2 latka. Tak jak ktoś tu pisał, po drugich urodzinach to idzie lawinowo. U nas też tak było. Na 1,5 roku jest ok.

Gość gość
serio tak 2 latki zaczynają mówić? już nie umiem się doczekać :3

Gość gość
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :) ważne że mówi wogole :)