Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego zmarle dziewczyny chowa sie w sukniach slubnych

Polecane posty

Gość gość

I czy ta suknia jest zakladana tylko na ceremonie pogrzebowa czy wraz z cialem zostaje zakopana i co sie z ta suknia dzieje pod ziemia

Gość gość
Nie ma zasady. Zmarła powinna zostać pochowana w tym, w czym lubiła chodzić. Odzież - jak łatwo się domyśleć - zgnije razem z ciałem.

Gość gość
No ale ja widzialam zmarla dziewczyne ubrana w suknie slubna lezaca w trumnie i ciekawe po jakim czasie ta suknia zgnije a ja myslalam ze tylko cialo zgnije a suknia przez wieki bedzie nienaruszona pod ziemia

Gość gość
Suknia przesiąknie sokami wypływającymi z gnijącego ciała, i materiał tworzący suknię również z czasem zgnije. Zwykle całkowity rozkład ciała następuje w ciągu 2 lat od pogrzebu. Szkielet może leżeć 10-20 lat.

Gość gość
Szkoda troche sukni a suknia jaki czas gnije

Gość gość
Po 2 latach sukni już nie będzie.

Gość gość
A ciekawe czy do kremacji tez ubieraja te dziewczyny w suknie slubne jesli tak to juz wyobrazam sobie jak taka suknia w kilka sekund spala sie w nic

Gość gość
Kurde suknia slubna to wydatek na wet tysiaca nie szkoda jej niszczyc w ten sposob

Gość gość
Obecnie większość młodych kobiet życzy sobie zostać pochowane w miniówkach, z torebką, a niej komórką i błyszczykiem :)

Gość gość
No ale temat jest o sukni slubnej i o niej cos napisz

Gość gość
Moja koleżanka zginęła w wypadku przed sama studniowka na która miała kupiona już suknię i w tej sukni ja pochowano.

Gość gość
No alje zwykla sukienka nie jest tak droga jak suknia slubna

Gość gość
Dla mnie dziwne jest to, ze ludzi zmarłych w ogóle się ubiera, skoro rodzimy się nago to i nago powinniśmy być chowani,ewentualnie nakryci czymś w trumnie bo w niektórych miastach jeszcze jest zwyczaj wystawiania ciała przed pogrzebem aby się pożegnać, po co ubierać ciało do trumny, tym bardziej ze nieboszczyka ubiera się bardzo trudno, zazwyczaj robią to ludzie z firmy pogrzebowej a nie sadze zeby oni podczas tej czynności dobrze obchodzili się ze zmarłym, ja bym nie chciała zeby obcy ludzie przezucali mnie z boku na bok jak worek ziemniaków, po to żeby założyć mi bluzkę czy gacie

Gość gość
Wszystko do pogrzebu kosztuje, taka trumna np., po co trumna, lepiej w worku pochować i tak idzie do piachu, po co firmie pogrzebowej płacić , można w ogródku zakopać... debilne pytania zadajecie... jeśli zmarła miała brać ślub, albo dopiero co wzięła, to czasami chowają w sukni ślubnej, przecież i tak nikt już by tej sukni nie założył...

Gość gość
Stare panny chowa się w sukniach ślubnych

Gość gość
A kawalerow tez w sukniach slubnych

Gość gość
Szkoda tak droga suknie skazac na zgnicie

Gość gość
Biedna suknia musi gnic

Gość gość
Zgnije suknia slubna

Gość gość
i co z tego, ze suknia sluba jest droga? :O nie ty za nią płacisz, tylko rodzina zmarłej, albo nawet sama zmarła, więc nie twój problem. Jeśli zmarła ma takie życzenie to może nawet zostać pochowana w sukni z diamentów jeśli jej rodzinę na to stać i tobie nic do tego.