Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Ola

Partner chce drogie dziecko a ja nie! Brak porozumienia co robic?

Polecane posty

Gość gość Ola

Hej. Czyl byl ktos w takiej sytuacji? Jestem z facetem 6lat mamy 4letniego synka ale ostatnio zaczyna nam sie nie ukladac poniewaz teraz sie zabezpieczamy on spytał mnie ostatnio kiedy 2dziecko bo on chce. Bylam w szoku. Bylam pewna ze juz nie chce miec dzieci . Ja nie chce juz mam swoje powody a on tego nie rozumiem. I teraz mowi ze ma dosc zabezpieczania ze gumki go wkurzaja i nie bd sie ze mna kochal. Nie mozemy sie dogadac oddalamy sie od siebie co robic.?

Gość gość
Jakie masz ty, a jakie on argumenty?

Gość gość
co robić? nie robić i już.

Gość gość
Niech sobie zrobi drugie dziecko, ale z inna kobieta. Sprawa zalatwiona.

Gość gość Ola
On poprostu chce. Tylko ze roznica jest taka ze przez te 4lata to jaciagle zajmuje sie dzieckiem nie mam chwili dla siebie on ciagle na wyjazdach jest w domu raz na miesiac. Ja juz wariuje od takiego zycia. Chce isc do pracy zajac sie czyms. Poza tym 2razy poronilam to tez boje sie.. Nie bierzemy pod uwage rozstania wlasnie zaczelismy remontowac dom w ktorym chcemy zamieszkac. Jak narazie mieszkamy na stancji. Kocham go i wiem ze on mnie tez. A no i jeszcze mi powiedzial ze jak chcw isc do pracy to on zostanie z dzieckiem a ja moge isc do pracy a to jest nie mozliwe. Przeciez nie bd karmil dziecka po porodzie za mnie, zreszta wiem ile mi pomagal przy pierwszym nie wiele. A druga sprawa byly by pieniądze bo na poczatek nikt mi nie da tyle co on teraz zarabia wiec powiedział tak celowo.

Gość gość
To twoja wina bo jesteś zacofana. Gdybyś miała partnera przy każdym badaniu ginekolog cipki i porodzie wiedział by wtedy co to kosztuje wysiłku! ! Ale jesteś zacofana i wstydzisz się partnera a obcego faceta ginekologa nie ciemnota! !!

Gość gość
Absolutnie sie nie zgadzaj, dziecko niczego nie naprawi a wręcz przeciwnie. Ale bądź mądra i zrób akcje typu: pójdę do lekarza i pogadam czy już mogę i co właściwie jest przyczyna poronień , ( w sumie to idź faktycznie i opowiedz o problemie i co zrobić i powiedzieć aby było wiarygodnie )potem w zależności od opcji powiedz ze ciąża zagraża zdrowiu bo ew. Kolejne poronienie moze wpłynąć na system nerwowy czy jakikolwiek i będzie to początek drogi do czegostam. Czyli tez byś chciała ale nie możesz bo to zagraża poważna utratę zdrowia. Możesz sie tez zabezpieczyć bez jego wiedzy i niech nie używa prezerwatyw. Zmierzam do tego ze on nie pojmie ze ty już chcesz żyć innym żywiciem niż matkowanie ( brawo za świadomość) dlatego dla świętej zgody musisz zagrać te role.

Gość gość Ola
No coz opcja z lekarze odpada bo to juz mamy za soba bylam u wielu i rzadwn nic konkretnego nie powiedzial. .. Mozna by powiedziec ze poprostu siestalo... .

Gość gość
Drogie?ą pierwsze to tanie autorko? Xd

Gość gość
moze zacznij brac pigulki, tak zeby on nie wiedzial

Gość gość
Partner chce drogie dziecko x a Ty chcesz tanie? ej ej ej kup słownik