Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Co sądzicie o ludziach nie znających nawet z nazwy zespołów klasyki rocka?

Polecane posty

Ja kiedyś nie wiedzialam, że można nawet z nazwy nie kojarzyć zespołów takich jak Deep Purple czy Led Zeppelin, a potem spotkalam takich ludzi, dziwne :P Z drugiej strony ja nie potrafiłabym wymienić ani jednego wykonawcy tej muzyki elektronicznej do której ludzie pląsaja w klubach, dosłownie ani jednego, więc może to zależy od tego, jakie klimaty dana osoba preferuje :P

Gość gość
bo nikt normalny nie interesuje sie brudasami a ty metalowo wiesz kto w tym roku wystepowal na tomorrowlandzie?

Gość gość
A co to za zjawiska tez tommrowal.. cos tam ? Byłem na Metallice na narodowym. Wrażenia przez******te. No i ta muza to jebni.ęcie . Ehh. Jak się ma do tego to całe techno-disco czy hip-kop ...

Gość gość
Nic, bo ktoś może w ogóle nie słuchać takiej mużyki

nie wiem czemu zaczynasz zdanie od "bo", tak jakbyś odpowiadał na jakieś niezadane pytanie. A takie zespoły jak Led Zeppelin miały wielki wpływ na kulture, w latach 60, 70 i 80 były ikonami popkultury i obawiam się że były i są słuchane na znacznie bardziej masową skale niż ci co występują na tym "Tomorrowladzie" :)

Gość gość
i to są prawdziwi ludzie ofermo

Gość gość
hmm nic nie sądze,bo sama mam luki w wiedzy muzycznej..np. nie rozpoznaje wielu klasycznych utworów muzyki poważnej a to też mogłoby przez kogoś byc odebrane jako ignorancja..Chopina rozpoznaje ale już np. Mozarta czy Bacha to niekoniecznie..a Ty rozpoznajesz? że np. dany utwór to Vivaldi? :D

Ale mnie nie chodzi o rozpoznawanie utworów Led Zeppelin czy Pink Floyd, tylko nie kojarzenie tych zespołów nawet z nazwy :D To tak jakby ktoś nie wiedzial kim był Vivaldi, nie kojarzył w ogole tego nazwiska i twierdził że to dlatego, że "nikt normalny nie interesuje się taką muzyką dla sztywniaków" :P

Gość gość
myślę, że można, tak jak można nie znać hip-hopowych wykonawców

Gość gość
Ależ masz problem z d**y. Przecież nie każdy musi interesować się tym co ty. Czego jeszcze nie kumasz.

Piszecie o tym tak, jakby te zespoły znały tylko osoby interesujące sie rockiem. Tymczasem to są ikony popkultury XX wieku. :) To tak jakby ktoś mówił że nie wie jak wygląda stary Garbus i nigdy nie słyszał o tym samochodzie, bo nie interesuje się motoryzacją. A to też ikona popkultury i sylwetka tego samochodu jest powszechnie znana na całym globie :)

Gość gość
To niech się wstydzą sami za siebie, ty naprawdę nie musisz się tym przejmować i cierpieć z powodu czyichś braków w edukacji muzycznej, historycznej czy jakiejkolwiek innej

Gość gość
czego tu wymagać od głupich ludzi, to, że nie zna zespołów, które tworzyły historię rocka jest obciachowe, ale od tego się nie umiera. Kolega mi opowiadał, że jego była dziewczyna suszyła włosy siedząc w wannie i nie wiedziała, co może się stać jak suszarka wpadnie do wody

Gość gość
a,no tak,żeby nawet z nazwy nie kojarzyć to mega dziwne.. chociaż muzyka klasyczna to może złe porównanie,bo każdy na muzyce w szkole sie o niej uczy, tam dominuje właściwie tylko klasyka. Z drugiej strony o rocku więcej sie słyszy na co dzień, bo muzyki klasycznej słucha mniej osób.