Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opowiadacie bajki, że po ciąży się jest szczuplejszą niż przed :)

Polecane posty

Gość gość
Ja w ciąży przytyłam 9kg przed ważyłam 63 . Dwa tyg po porodzie ważyłam 60 kg schudłam bo miałam bardzo ciężki poród . Ale niestety żeby mieć pokarm musiałam zacząć jeść i znawcy wróciłam do 63

Gość gość
Dziwne bo moje dziecko nie spalp wiec ja tez, czasu na jedzenie nie mialam praktycznie wogole, jedynie jadlam kolacje jak mza byl w domu i dziewnym trafem nie moglam schudnac 8miu kilo. Dopiero jak zaczelam jesc regularnie i dbac o to co jem...schudlam natychmiast!!

Gość gość
No ja schudlam po ciąży 40 kg a normalnie w zyciu nie moglam tego zrzucic

Gość gość
Ja przytulam w ciąży 8 kg, mimo ciąży leżącej-7 miesięcy w szpitalu. W dniu porodu wazylam 60 kg , dziecko 3kg. W dniu wypisu wazylam 54 kg. 3 miesiące po porodzie 49 kg-karmilam piersią, jadłam regularnie, głównie gotowane warzywa i chude mięso. Dziecko miałam grzeczne, budził się na jedzenie, płakał jak miał mokro, był mega odkladalny do łóżeczka.

Gość gość
Przytyłam 30 kg w ciąży. Karmiłam 2 msc. Dziś po półtora roku waga 55 kg. Nawet mniej niż przed ciążą.

Gość Dominika

Ja urodziłam dwa miesiące temu . Przed ciążą ważyłam 56 , w czasie ciąży 64 , a teraz waże 53 i waga wciąż mi spada . Karmię piersią więc jem normalne , regularne posiłki aby mieć dobry pokar , mimo tego schudłam i ważę mniej niż przed ciążą . Więc jest to możliwe .

Gość Ags

Ja waze mniej niz przed ciaza ale wcale nie jestem szczuplejsza. Porozlazilam sie chyba w szwach bo w niektore ciuchy nie wchodze i koniec, mimo, ze waga mi pokazuje, ze powinny byc luzne. 🙂

Gość kkkkkk

Trwało -  dziecko za dzieckim, dlugo karmilam, Ale po 5 latach 10 kg mniej niz przed ciazą.

Gość Gość

A ja wierzę. Co prawda nie zaliczam się do grona szczęśliwców, ale znam kobiety, które faktycznie po ciąży bardzo schudły. Ja sama miałam na plusie 21 kg (ciąża bliźniacza), a tydzień po powrocie do domu było już tylko 3 kg więcej niż przed ciążą. Byłam bardzo spuchnięta, poza tym dwoje dzieci też swoje waży, no i z tego stresu nawet śmiesznych porcji szpitalnych nie zjadałam. Potem się zapuściłam, ale zlatywało błyskawicznie.

Gość Mmh

Po porodzie ważyłam tyle co przed ciaza. Moja sąsiadka po ciąży jest nie do poznania-tak schudla. Więc się da... Dodam że ja nie ograniczalam kalorii, moja sąsiadka też nie planowała schudnąć, chyba KP tak na nią dziala

Gość Gość gość

Ja jestem w 25 t.c i jestem jeszcze 2 kg na minusie. Na początku ciąży trochę schudłam bo ogólnie przed ciążą nosiłam rozmiar 40, od trzeciego miesiąca rozmiar 38 i tak do tej pory a to już prawie 6 miesiąc, powinnam się cieszyć? Czy jest szansa jeszcze na to że mogę dużo przytyć? 

Gość gosc

Jezeli jest sie mlodym, przytyje podrecznikowo te 10-14 kg to zaraz po porodzie jest sie okolo 7 kg mniej poniewaz waga dziecka i lozyska, ktore wazy tyle samo co dziecko.  Niesamowita ilosc kalori spala sie karmiac piersia wiec w ciagu kilku tygodni spada sie do wagi przed ciaza i dalej czesto leci.  Odzywiasz sie jak przed ciaza, ale spalasz gdzies dwa razy tyle kalori karmiac piersia.  

U mnie po trzech tygodniach nie bylo widac, ze dopiero co urodzilam poniewaz stracilam wszystko wage i zaczelam zjezdzac w dol.  Takze ja rowniez po ciazy bylam o dobrych kilo szczuplejsza niz przed ciaza.