Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darmowe frytki

Praca licencjacka: źródła a plagiat

Polecane posty

Gość Darmowe frytki

Witam. Piszę pracę licencjacką, wzorując się na innej pracy którą mam do wglądu. Żeby było - nie plagiatuję. Wszystko po przemyśleniu opisuję własnymi słowami, także jeśli tutaj antyplagiat wykaże choć 5% podobieństwa - będę zdziwiony. Problem jest ze źródłami - używam podobnej bibliografii, dużo piszę na jej podstawie i... Podaję ją w przypisach. Tak się teraz zastanawiam - czy zbieżność źródeł mojej pracy i tej drugiej (która z pewnością znajduje się w bazie) może spowodować, że uznana zostanie ona za plagiat?

Nie. Z tymi plagiatami zawsze pompują megabalon, który nie lata. Antyplagiat jest ułomny. Kiedyś zrobiliśmy szybki test. Wrzuciliśmy programu znaną, powszechnie uznawaną pracę. Plagiatu nie wykryło. A niekiedy przy samodzielnie napisanych pracach dopieprza się do szczegółów. ;)

Gość Darmowe frytki
No tak, tylko że program jakiego możemy użyć "w domu" jako bazę danych wykorzystuje wyłącznie zasoby internetu. ;) Nie ma on dostępu do innych prac (nie zamieszczonych w internecie), napisanych przez kogoś, kiedyś. Uczelnie za to mają te prace w swoich bazach danych (tak mi się przynajmniej wydaje) więc używany przez nie antyplagiat uwzględnia także te "dzieła". Stąd właśnie moje pytanie. :)

Gość Darmowe frytki
Czy ktoś jeszcze może się wypowiedzieć na ten temat...?

myślę że nie ma co się przejmować bo się korzysta z żródeł które udostępnia uczelnia więc muszą się powtarzać chyba że ktoś woli kupić. Jeśli np. piszesz o FTA to żródła w bibliotece znajdziesz o FTA te same co znalazł ktoś rok temu

Gość gość
esej Poprawiam plagiat, nawet bardzo wysokie współczynniki. Robię korekty stylistyczne, merytoryczne, językowe, redakcyjne. Poprawiam materiały naukowe, arkusze książek, poradniki, artykuły prasowe, materiały na e-booki i wszelkie inne materiały z wyżej podanymi problemami. Szybka i sprawna realizacja. Wykonanie nawet do kilku godzin. Kontakt: poprawa.plagiat@onet.pl

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl