Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manatra

Nie chce się wiązać

Polecane posty

Gość manatra

Witajcie, chciałabym się gdzieś móc wygadać , albo chociaż wypisać :) . Jestem bardzo młoda , bo mam zaledwie 18 lat, ale mam już dość sprecyzowane plany, w szkole zawsze świetnie mi sie układało, łatwo tez znajdywałam dorywcze zajęcia, ludzie mnie lubili, jednak mam stosunkowo mało bliskich znajomych. W każdym razie dwa tygodnie temu byłam na wakacjach ze znajomymi, później dojechało do nas 3 kolegów i przez ten szczegół praktycznie zerwałam przyjaźń z koleżanka, z którą znam sie od 5 lat i jej chłopakiem. Pod wpływem emocji musiałam sie odrobinę napić , wypiłam dość sporo, ale cieżko się upijam, więc byłam dość trzeźwa, wszyscy mieliśmy iść spać, ja wylądowałam w łożku z kolegą, z którym wcześniej cos mnie już łączyło, jednak był on zakochany w kimś innym. Do niczego takiego nie doszło, jednak rano miałam wyrzuty sumienia , dlatego że tamta właśnie przyjaciółka zawsze wmawiała mi, że jestem łatwa , tymczasem nadal jestem dziewicą. Od dwóch tygodni czuje się wolna, co więcej przestałam żałować tamtej nocy, 6 dni temu byłam na weselu i świetnie się bawiłam flirtując z mężczyznami , nie chce się z nikim wiązać , lubię to ,, skakanie z kwiatka na kwiatek " . zawsze dbałam o reputację, ale myślę że ze względu na nią i rodzinne, wzorowej uczennicy i pracownicy roku nie wypadało się tak zachowywać . Co mam robić ? mam walczyć o przyjaźń ? Przestać się ,,puszczać " ?

Gość gość
ty sobie tylko flirtujesz, ale ludzie i tak wiedzą lepiej jak widzą cię co chwile z jakimś facetem, mimo że nie ma sexu. Ok. lubisz flirt ale postaw jasno granice bo facet co innego sobie może pomyśleć i na złość tobie puści plotke jaka to ty nie jesteś w te klocki. A koleżanka, hm?- zazdrości, że masz powodzenie?

Gość manatra
No tak wiem jacy są ludzie, plotka plotkę rodzi :( . Boli mnie właśnie ta niesprawiedliwość , że facet, który nie chce się wiązać jest uścieleniem wyobrażenia o ,,niegrzecznym chłopcu" , oczywiście nie dla dojrzałych kobiet, które potrzebują stabilizacji i nie będą się wiązać z kimś, kto pół świata zwiedził, ale i tak mężczyzna ma z tym łatwiej, tymczasem kobieta jest po prostu nazywana dziwką :( . Moją przyjaciółkę miałam za dojrzałą , tymczasem wyjechała z chłopakiem wcześniej , bo to on ponoć był zazdrosny o tamtych . Owszem mam przystojnych kolegów , ale jestem pewna , że nie zaczynaliby z dziewczyna , która ma kogoś . Próbowałam im to wyjaśnić , zostałam nastraszona policją , przyszedł właściciel domku, który wynajmowałam , ale stanął po mojej stronie, teraz straszą mnie sądem , że sprowadziłam im na głowę nie wiadomo kogo i urządzałam na wakacjach libacje alkoholowe, chyba muszę odpuścić sobie takich przyjaciół