Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkanie w bloku jest fatalne, to męczarnia i koszmar

Polecane posty

Gość gość

nie wiem jak ludzie mogą się cieszyć z mieszkania w ''commie blocks''

Gość gość
pieprzysz :-) jak ktoś ma spokojnych niewidocznych sąsiadów to jest super,ja mogę mieszkac i w domu pod miastem i w domu na wsi ,i tu mi najlepiej w moim bunkrze :-) pewnie też kwestia przyzwyczajenia

Gość gość
Ja nie narzekam. Mam przestrzeń, balkon, widok z góry na piękną okolicę.

Gość gość
autorko zjeżdzaj do tego uk poki granic nie pozamykali tam sie nadajesz, tam sie bedziesz mieszkac w willi i z ciapkiem sie rusz(h)ac ty commie blocks-ie ty, polskie forum to pisz po polsku!!!

Gość gość
Blok blokowi nierówny. Choć ja też wolę dom. Każdy dom ma swojego ducha czyli klimat. Bloki to kolektyw. Zbieranina. Wychowałam się w domu i brakuje mi tego. Mąż wychował się w bloku i do tej pory woli wynajmować mieszkanie w mieście niż w podobnej cenie dom pod miastem. Nie rozumiem tego. Wole dojeżdżać godzinę a mieszkać w domu. A mąż ma inny rozum.

Gość gość
no i właśnie to chyba wyjaśnienie zagadki,jak ktoś się gdzies wychował to chce to zatrzymać ten klimat który zna,

Gość gość
no ok, ale we chacie jak meiszkasz to i kasiore musisz miec bo dach cieknie bo tynki sie gdzies walo rynna pi3rdolła albo hvj wie co jeszcze, nie wspominajac juz o ogrzewaniu a w bloku to w sumie chvj kogo obchodzi rynna albo dach co przecieka, bo to akurat u sąsiadowi z gory przecieka a nie u mnie, wiec luz, co konia obchodzi ze sie wóz przewrócil - takze są plusy mieszkania w blokach. No ale są tez minusy - jak wszędzie, więc.. ja akurat przyzwyczailam sie do bloków bo sama słaba kobieta nie bedzie naprawiala rynien ani zastanawiala sie nad ciaknącym dachem -taka praowda.. :-|

Gość gość
Pierdzielisz co prawda nie dawno przeprowadziliśmy sie z bloku do domu i jest super ale mieszkanie w bloku tez było fajne i chętnie tam nieraz zostajemy bo mieszkanie oczywiście trzymamy i na starość na bank wrócę do bloku

Najlepiej się mieszka i żyje w Norwegii w Oslo i w Londynie w United Kingdom oraz w Los Angeles w USA!

Gość gość
19:12 fajnie napisane :D ale nie uważasz ze facet który woli bloki jest leniwy i boi się roboty fizycznej przy domu? To wygodnictwo wolec bloki

Gość gość
najlepiej to sie zyje w junajted kondom, debilu

Gość gość
gość dziś 19:12 fajnie napisane smiech.gif ale nie uważasz ze facet który woli bloki jest leniwy i boi się roboty fizycznej przy domu? To wygodnictwo wolec bloki X hehe nie mam faceta, sama sobie mieszkam, eh, nie mam szczescia do facetów, lepiej z nimi nie zaczynac

Gość gość
pieprzysz usmiech.gif jak ktoś ma spokojnych niewidocznych sąsiadów to jest super x dokładnie

Gość gość
To jak sie mieszka, zalezy od sasiadow. Dlatego na Zachodzie sa osiedla lub wrecz dzielnice dla zamoznych, dobrze wychowanych, znajacych zasady zycia w spoleczenstwie oraz dzielnice biedoty i chamstwa. Kazdy mieszka z sobie podobnymi. W Polsce na razie jest miks, ale to sie zmienia. W NYC w najlepszych budynkach, gdzie za mieszkanie placi sie dziesiatki milionow dolarow jest rodzaj EGZAMINIU na lokatora. Madnonna np. oblala i nie mogla kupic mieszkania w takim budynku. Uznano ze bylaby zbyt uciazliwa dla innych mieszkancow.

Gość gość
na starych blokowiskach gnieździ się patologia i nie daje żyć porządnym ludziom, fakt. Lepsze te nowe, niższe, często ogrodzone i zadbane. Ja mieszkałam już na blokowisku we wczesnym dzieciństwie, potem dom w podmiejskiej dzielnicy. Rodzice kupili działkę i wybudowali. Potem w mniejszym bloku, już na swoim i teraz znowu w domu, swoim. Nigdy nie było tak, żeby wszystko super, chamy, patologia, psychiczni są wszędzie. Domy na kredyt, wizyta komornika, zmiana sąsiada. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma ☺

Gość Poznan85

Stare posty warto odwiedzać by pośmiać się z głupoty ludzkiej.

Tylko w Internecie można przeczytać takie głupoty... porównywanie nory w bloku do domu jednorodzinnego.... 

Ja wybudowałem dom kilkanaście lat temu, jak dotąd tylko filtry wodne wymieniam i serwisant co kilka lat sprawdza piec gazowy a koszenie trawnika raz w miesiącu to sama przyjemność.

Chodzenie po schodach we własnym domu tobie przeszkadza ? to lepiej w bloku po oszczanej klatce chodzić do oszczanej windy ? proszę was, to są posty ludzi zawistnych którzy nigdy nie mieszkali w domach i tylko słyszeli jak to wygląda od innych norkowiczów.

Pozdrawiam 😉

Gość Cinnamon

Ja mieszkałem w domu rodzinnym do 19 roku życia. Ale Ty chyba nie znasz innych bloków, niż budynki z czasów socjalizmu na osiedlu patologii. Sa tez nowoczesne bloki, z ochroną, basenem, tarasami i ogrodami, wielkimi przeszklonymi oknami i siłownią do użytku mieszkańców.