Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*BLE BLE*

Nigdy już nie wezmę nic za złotówkę ani na raty i kredytu nigdy

Polecane posty

Nie ma co popadać w długi lepiej już kupić za gotówkę a jeśli nie ma pieniędzy na coś to się tego po prostu nie kupię

Gość gość
ja nigdy nie kupuje za gotowke, tylko wlasnie na raty, prawie zawsze 0%, ale to chyba oczywiste, ze nie trzeba je brac z glowa i tylko wtedy kiedy stac nas na splate. NIedlugo bede kupowac laptopa za ok. 4000zl i tez wezme na raty, szkoda mi pozbywac sie jednorazowo takiej gotowki.

Tak ale wtedy trzeba spłacać a to czasem jest problem bo w między czasie można sobie zdać sprawę że się nie ma na raty można też stracić pracę i co w tedy

Gość gość
Ja mam mieszkanie na kredyt, a jak niby mam odłożyć kasę na mieszkanie, kredyt na 20 lat, a przez te lata gdzie miałabym mieszkać? Z mężem i dzieckiem u rodziców na 3 pokojach? Gdybyśmy wynajęli coś, to nie moglibyśmy odkładać na własne. A czekać z założeniem rodziny 20 lat, to miałabym 46 lat hahaha

Gość Turkuć
Moi dziadkowie spałacali kredyt za dom 30 lat. Długo ale dali radę.

Gość gość
raty 0% nie istnieją... to tylko taki trick, ale frajerzy się łapią idziesz np do media marktu czy media expertu kupuje sobie tego laptopu i 0% to tylko sklep ma! ale kredytu udziela zewnętrzna firma np w media expert jest chyba bank Santander i on wtedy już kasuj*******nk daje media expertowi te 4000zł, a ty potem sie z bankiem rozliczasz i spłacasz bankowi, ale już nie 4 koła tylko 4,5 albo 5tys 0% to ma sklep, ale nie bank

Gość gość
1600 zł rata kredytu, ja zarabiam 2400, mąż 3200, Poznań

Gość gość
Na allegro były ostatnio raty 0 %, tzn. faktycznie tyle samo się spłacało w ratach ile produkt kosztował np. w opcji kup teraz za gotówkę, ale nie wiem, czy jeszcze to obowiązuje

To dużo wam na życie zostaje co a jak strasznie pracę albo ktoś z was zachoruje i będziecie potrzebować pieniędzy na leczenie co wybierzecie leczenie czy spłatę kredytu Po za tym są ludzie co zarabiają w sumie powiedzmy 3000 zł takim nie dadzą kredytu i co mają zrobić

Gość gość
a wiecie może jaki bank daje te raty allegro? A do dziewczyny z mieszkaniem na kredyt- masz rację,tak to byś pakowała te 1600 w wynajem bez widoku że to będzie wasze,a w tej syt masz przynajmniej szansę ze jak spłacosz to zostawisz dzieciom. Ja niestety jako samotna matka nie moge wziać m na kredyt i muszę ładować co mc po 1700 za dwa pokoje w wawie,dramat

Gość gość
A ja nie mam żadnego kredytu