Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tiramisu ciasto

Polecane posty

Gość gość

jakie ciasto uzyc? mi zwykle wychodzi troche za wilgotne mimo ze trzymam ciasto/biszkopty tylko sekunde w kawie... nie wiem jakie ciasto powinnam uzyc by nie bylo takie slabe i miekkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale przecież tiramisu to jest deser, który je się łyżeczką, a nie klasyczne ciasto, więc to, że biszkopty są mokre to tak ma być. Jedyne co można doradzić to używanie biszkoptów savoiardi, a nie zwykłych, języczków czy bóg wie czego jeszcze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pytam bo jeden kolega narzekal ze bylo mokre jak "gabka"... zamiast sie cieszyc ze poczestowalam :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bo się zadajesz z burakami bez taktu :o nawet gdybyś posoliła zamiast posłodzić, to kulturalny człowiek nie pozwala sobie na takie uwagi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×