Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest, że ładne dziewczyny zawsze trzymają się z ładnymi

Polecane posty

Gość gość

a brzydkie z brzydkimi? Od czego jest to uzależnione? U facetów takiej prawidłowości nie zauważyłam, a jeśli już, to w mniejszym stopniu... Też to zaobserwowałyście?

Gość gość
up

Gość gość
Oj nie zawsze, często można zauważyć "tę brzydką" wśród grupy ładnych, chociaż odwrotna sytuacja jest już rzadsza. Niektóre ładne dziewczyny preferują zadawać się z brzydszymi od siebie, bo lepiej się prezentują w ich towarzystwie. A wracając do twoich obserwacji i zadanego pytania, to wydaje mi się że kobieta wybierając faceta, który jej się podoba nie zwraca aż tak dużej uwagi na jego wygląd, niż ma to miejsce w sytuacji odwrotnej, kiedy facet wybiera jego zdaniem atrakcyjną dziewczynę. Dla kobiet liczy się przede wszystkim pewność siebie, poczucie humoru i inteligencja i nawet bardzo przeciętnie wyglądający facet jest w stanie dużo nadrobić osobowością. Dlatego przystojnym facetom nie przeszkadza towarzystwo brzydszych (ich status społeczny nie spada) kumpli i na odwrót - brzydszym nie przeszkadza towarzystwo tych przystojniejszych (nie czują się totalnie ignorowani przez płeć piękną kosztem zadawania się z wizualnie atrakcyjniejszymi kolegami). W przypadku dziewczyn jest trochę inaczej, kiedy brzydka dziewczyna wyjdzie do baru z ładnymi koleżankami, jest totalnie ignorowana, nikt z nią nie rozmawia, nie stawia drinków itd, natomiast kiedy ładna dziewczyna idzie gdzieś z grupą drastycznie brzydszych od siebie koleżanek, istnieje ryzyko, że ktoś pomyśli, że coś z nią nie tak i straci nieco na swoim statusie. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Gość Nocoztakbywa

Czyli to wina facetow knurzyszczy pustakow ktorzy patrza tylko na wyglad i totalnie ignoruja brzydsze lub po prostu przecietne a ladne faworyzuja i potem one sie z nich smieja :)