Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jako kobieta która nie chce mieć dzieci mam szanse znaleźć faceta na stałe

Polecane posty

Gość gość

Może to głupie pytanie Jestem młoda i wiadomo wszystko się może zmienić, ale nie chce, nigdy nie chciałam i nie będę chciała mieć dzieci. Trafiłam ostatnio na jakieś forum , gdzie facet wypowiadał się iż kobieta bez instynktu macierzyńskiego jest zimna , chłodna i niearakcyjna (zupełne moje przeciwieństwo ). Ale zaraz dalej jakąś pani napisała że po 26 latach ich syn się na nich obraził, tak po prostu bez większej przyczyny, nie odzywa się i w ogóle i przeklinają dzień w którym zdecydowali się na dziecko. I przecież to nieprawda , że ludziom bez dzieci nie będzie pomagał nikt na starość. Ciocia mojej znajomej ma 87 lat i 5 dzieci. Wszystkie za granicą, a ona sama w pustym mieszkaniu. Ktoś też napisał że żaden facet nie jest zainteresowany kobietą, która nie chce mieć dzieci , bo po co być z kimś na stałe skoro nie ma dziecka (dla mnie dziwny sposób myślenia). A ja chciałabym kogoś na stałe , ale ja nie chcę dziecka. Powodu się boję i rodzic sn nigdy bym nie mogła. Ale cesarka też przyjemna nie jest. Dla mnie to po prostu odarcie kobiety z godności Potem wstawanie po nocach. Karmienie piersią. To fajnie wygląda jak się mówi o małym dziecku, że urocze , że wesołe , ale mam chrześniaka i wiem jaka ogromna jest to odpowiedzialność i jak wiele wyrzeczeń. A ja jestem osobą co stawia na pracę i sukcesy zawodowe Nawet gdybym miała adoptować już kilkuletnie dziecko to nawet byłoby fajnie, ale takie małe nie jest dla mnie. Bo to się fajnie mówi, ale to już musiałbym chodzić 9 miesięcy w ciąży , rodzić, karmić piersią, przewijać, kąpać a facet po powrocie z pracy pobawił by się łaskawie pół godziny A wolałbym żeby było na odwrót -wtedy bym nawet przestała na to. Ale boję się że mój mężczyzna którego znajdę porzuci mnie bo Ne będę chciała dziecka A mam nieodparte wrażenie że w dzisiejszych czasach to faceci bardziej chcą dzieci

Gość gość
bo po co być z kimś na stałe skoro nie ma dziecka (dla mnie dziwny sposób myślenia). xx to pokazuje sposob funkcjonowania 2/3malzenstw. sa ze soba dla dziecka i kasy a jedno drugiego zdradza na boku xx widzisz zatem, ze niewiele jest ludzi ktorzy kochaja kogos dlugoterminowo i nie nudza sie z ta osoba bez dzieci (wypelniaczy czasu) xx faceci chca, bo nie przezywaja traumy porodu i problemow ze zdrowiem i wygladem jakie sie potem pojawiaja. ich rodzice czesto podjudzaja - ze znajdz panne i rob dziecko albo kiedy swojej Ewunii zrobisz dziecko, kiedy doczekamy sie wnuków :D mysle, ze rodzice facetow bardziej naciskaja w tym temacie niz rodzice corki, racja?

Gość gość
A ja jestem osobą co stawia na pracę i sukcesy zawodowe Nawet gdybym miała adoptować już kilkuletnie dziecko to nawet byłoby fajnie, ale takie małe nie jest dla mnie. Bo to się fajnie mówi, ale to już musiałbym chodzić 9 miesięcy w ciąży , rodzić, karmić piersią, przewijać, kąpać a facet po powrocie z pracy pobawił by się łaskawie pół godziny x Nie, jesteś osobą niezdolną do poświęceń dla drugiego człowieka (nawet własnego dziecka) i konformistyczną. Dlatego życzę ci żebyś nie znalazła męża, ale mimo tego masz szansę jak każda inna.

Gość gość
co ty bredzisz? dziewczyna jak najbardziej moze byc zdolna dla poswiecen - wzgledem rodziny, przyjaciol, zwierzat, faceta (przyjmowanie anala i spustow na buzie pomimo ze moze tego nie lubic), wspolpracownikow a niekoniecznie chce byc mamusia. czyzby ja tak rozpieszczono czy zaniedbano uczuciowo w wieku 1-5 lat, ze jako 6 latka wypowiadala sie z pogarda o macierzynstwie?

Gość gość
Masz do tego prawo i może akurat znajdziesz odpowiedniego kandydata o podobnych poglądach. Czego Ci życzę

Gość gość
polecam facetow z dziecmi/rozwodniko z dziecmi - oni nie truja du.py na ten temat. super ze ich byle kobiety odwalily te czarna robote ;)

Gość gość
up

Gość gość
polecamy twojej pamieci bezplodnych

Gość gość
dam ci taka ciezka do przetrawienia rade. w zwiazku z tym ze przeczuwam doskonale przyszlosc - radze ci w przeciagu kilku lat ur. 1 dziecko - bedziesz pod opieka lekarza, porod w szpitalu - dobrze monitorowany bedzie stan twego zdrowia. bo nie minie 10 lat jak codziennoscia beda w EU masowe g***ty dokonywane na bialych kobietach przez wyznawcow koziej wiary - islamu. oni nie beda patrzec na twoja wygode, dzien cyklu czy prokreacyjna niecheć. dosiada cie w 30 i jak /jesli przezyjesz to powijesz muzulmanskiego bekarta - nie zyczylabym ci zeby wtedy bylo to twoje 1 dziecko, bo bedziesz bez lekarzy, podstawowej opieki, lekow, witamin. bedziesz rodzic w bolach pomiedzy gruzami. swiat ogarnie wojenna zawier***** jesli przezyjesz to wykonczy cie ktorys z kolei porod bekarta z islamskiego nasienia. natomiast jesli wtedy bedziesz juz po 1 porodzie (ktory ci teraz zalecam) to łatwiej ci pójdzie z kolejnym/kolejnymi porodami - one sa przewaznie lzejsze i szybsze. xx tak bedzie. nie liczcie na facetow, na wojsko - beda nas zarzynac jak prosiaki, g****ic i torturowac. mamy przeyebane. polecam zdobyc wlasnym sumptem cyjanek i nosic go w pierscionku albo jak ktos woli to kulka w leb.

Gość gość
Też chciałabym mieć ukochanego mężczyznę u boku, ale kategorycznie nie chcę mieć potomstwa i coś mi się zdaje że będę już zawsze sama. Zresztą tak czy siak jakoś nie mam szczęścia do facetów. Nie mam typowego ekstrawertycznego charakteru, ale nie jestem też potulna i ugodowa, nie posiadam olśniewającej urody, nie wiadomo jak seksownej figury, brak chęci posiadania dzieci to jak gwóźdź do trumny w kontekście związku na lata. Mam 27 lat i zero poważnych związków na koncie.

Gość gość
Nikt nie powinien mieć dzieci, tylko antynatalizm :)

Gość gość
gość dziś Też chciałabym mieć ukochanego mężczyznę u boku, ale kategorycznie nie chcę mieć potomstwa i coś mi się zdaje że będę już zawsze sama. Zresztą tak czy siak jakoś nie mam szczęścia do facetów. Nie mam typowego ekstrawertycznego charakteru, ale nie jestem też potulna i ugodowa, nie posiadam olśniewającej urody, nie wiadomo jak seksownej figury, brak chęci posiadania dzieci to jak gwóźdź do trumny w kontekście związku na lata. Mam 27 lat i zero poważnych związków na koncie. xx :D jakbym ja to napisala, tylko ja mam 29 lat i jeden pseudo zwiazek na koncie

Gość gość
Autorko , takie jak ty są egoistycznymi leniwymi hedonistycznymi babami.A jesli masz podobne podejście do sexu to znajdziesz, ale samotne opuszczone i nieodwiedzane przez nikogo miejsce na cmentarzu.

Gość gość
I skoro tak podchodzisz do zycia i związku to zycze ci co najwyżej zostania zabawką do sexu,trzyotworowym pojemnikiem na sperme wielu facetów, to jest twoja rola w zyciu.

Gość gość
znajdziesz? nie kazdy chce miec i nie kazda moze miec...Ja mam endometrioze i moze w zyciu nie bede miala

Gość prawictwo pospolite 152
ja nie chce dzieci bo nie nadaje sie na ojca

Gość gość
15:07 Każda głupia, bezrefleksyjna i egoistyczna baba może urodzić, ale być dobrą matką to sztuka. Tworzenie nowego istnienia to największa możliwa odpowiedzialność i egoistkami nazwałabym raczej patologiczne babiszcza z problemami emocjonalnymi, które bez namysłu wydalają z siebie kolejne dziecko i skazują je na dorastanie bez poczucia bezpieczeństwa. Samo urodzenie dziecka to żadne osiągnięcie.

Gość gość
gość dziś przerazacie mnie. w sumie to lepiej sie zabic albo emigrowac do usa/kanady

Gość gość
Ja jestem facetem, który nie chcę mieć dzieci. Mam 25 lat i wiem, że to nie dla mnie. Cenię sobie spokój, ciszę. Na karierę również nie stawiam, ale na rozwój osobisty. Interesuje się duchowością.

Gość gość
Tu autorka 15:07 jest dokładnie na odwrót jak mówisz. Jestem czuła, potrafię kochać, ale po co mieć dziecko dla którego nie będę mieć czasu? Znam koleżankę, co też dzieci mieć nie chce a jest najcieplejszą osobą jaką znam. Większość matek (nie mówię że wszystkie bo nie chce nikogo obrazić ) , które widuje na ulicach\w sklepach są egoistkamili a dzieci rodzą tylko po to żeby nie pracować i pójść na macierzyński a potem mieć wymówkę że nie mogąc iść do pracy bo wychowują dziecko, które 90% spędzają u dziadków albo u nani a one łaskawie pojds7raz na czas z tymi dziećmi na spacer, wypindrzone wrzeszczą na te dzieci. To jest przykład egoizmu a nie to , że ktoś woli karierę od dzieci 15:35 dobrze wiedzieć że tacy istnieją A można spytać jaki masz zawód? Z ciekawości pytam , bo większość politechnik dzieci raczej chce mieć. Jak nie chcesz to nie odpowiadaj

Gość gość
Nie jestem wykształcony w konkretnym zawodzie ;) Nie przywiązuje uwagi do kariery i pieniędzy. Nie jestem materialistą. Cenię sobie spokój i wolność. Interesuje mnie wiedza, duchowość, i rozwijanie samego siebie. Ale może znajdziesz fajnego faceta, który stawia sobie za cel karierę, pieniądze i nie posiadanie potomstwa.

Gość gość
Do gościa wyżej dzięki za odpowiedź

Gość gość
Nie mam typowego ekstrawertycznego charakteru, ale nie jestem też potulna i ugodowa, nie posiadam olśniewającej urody, nie wiadomo jak seksownej figury, brak chęci posiadania dzieci to jak gwóźdź do trumny w kontekście związku na lata. Mam 27 xx no wiesz :D

Gość gość
takiego poznasz po tym , że nie chce seksu przed ślubem . A woli ślub przed ołtarzem i białą suknie u ciebie .