Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny prosba o pomoc sprawa rozwodowa i nagle zmiana podstawy rozwodu

Polecane posty

Gość gość

Ja wnioslam sprawe o rozwod, mialam nowego faceta, moj byly mnie nie szanowal, calymi dniami w pracy zero zrozumienia, namietnosci, zapomnijcie o kwiatach, spontanicznych wypadach itd... Spotkałam milosc mojego zycia, wnioslam sprawe o rozwod ale z winy meza, argumentujac ze przez niego wygaslo wszystko. Wszystko by bylo ok gdyby nie to ze tera straszy mnie ze on zmieni podstawe o rozwod ze to rozwod z mojej winy bo zaszlam przed rozwodem w ciaze z moim nowym facetem i oszukiwalam bylego ze to jego dziecko. CZY MOZE MI TO ZROBIC?!

Gość gość
Może.

Gość gość
Jasne,że może...w najlepszym wypadku będzie rozwód z obustronną winą

Gość gość
masz innego faceta i dziecko z nim w trakcie trwania malzensta - twoj maz z palcem w nosie dostanie rozwod z twojej winy!!!!

Gość gość
No to teraz nie masz co liczyć na rozwód z winy męża. To ty poszłaś w bok jeszcze przed rozwiązaniem małżeństwa.

Gość gość
Mieszkamy jeszcze ze soba i zastanawiam sie czy na moja korzysc nie byloby gdybym go nagrywala na dyktafonie jak robi mi awantury, czy tym moglabym wygrac i cos ugrac?

Gość gość
Jezeli dziecko urodzi sie jeszcze w czasie trwania malzenstwa to prawnie ojcem zostanie twoj MAZ! Narobilas sobie kwasu..

Gość gość
matko święta , nie wierzę , że można być tak głupią :D

Gość gość
No ty się zastanów co robisz żebyś potem sama nie została uznana za winną rozpadu z racji kochanka i dziecka z nim.

Teraz już za późno. Niestety, ale dla sądu to powodem rozpadu małżeństwa będzie Twoja zdrada i ciąża z innym.

Gość allium
jeśli to nie nie jest prowokacja to twój mąż musiałby być kompletnie głupi żeby nie zmienić tej podstawy albo nawet nie wnieść swojego pozwu ze wskazaniem winy na ciebie a ma podstawy , oj, ma :)

Gość gość
To chyba prowo bo nie mizna byc tak glupim...

Gość gość
Najprawodpodobniej sąd orzeknie rozwód z twojej winy a z takim orzeczeniem do końca życia możesz płacić mężowi alimenty :D

Gość gość
Dodatkowo, nawet jeśli dostaniecie teraz rozwód, to i tak Twój mąż będzie wpisany jako ojciec dziecka.

Gość gość
Jedyne co Cię ratuje to żeby dogadac sie z mezem i zmienić postawę na rozwód bez orzekania o winie. No i twój mąż musi złożyć papiery o zaprzeczenie ojcostwa.

Wg mnie z tym pytaniem udaj się do jakiegoś prawnika. Albo najlepiej do kancelarii adwokackiej np. http://www.adwokat-aks.pl/ , która specjalizuje się w sprawach rodzinnych. Przedstaw sytuację i zasięgnij porady, bo na forum każdy może mieć swoje racje, ale prawo jest prawem i nikt tego nie zmieni.

Gość gość
Ja się zastanawiam po co wy ludzie chcecie prać swoje brudy? Przeciągać cały ten rozwód? Przecież w prawie bez orzekania o winie pójdzie to szybciej. Żyliście ze sobą tyle lat a teraz nawet nie potraficie się dogadać by rozstać się kulturalnie, jak ludzie? Po co chcesz by było z orzekaniem o winie? Nie macie wspólnych dzieci.

Gość gość
to że go nagrasz - mąż może powiedzieć że Ty zaczynałaś kłotnie albo że tak zareagował bo świat mu się zawalił bo odeszłaś i w ciąże zaszłaś z innym jak chciałaś nowego faceta to najpierw trzeba było formalnie zrobić porządek, a teraz wstydu nie masz i jeszcze z brzuchem siedzisz z mężem w jednym domu :-o ja jestem po rozwodzie z orzeczeniem winy męża bo zdradzał jak mąż ma dowód -a Twoja ciąża jest najlepszym dowodem to dostanie rozwód z Twojej winy mam nadzieję że jest na tyle mądry aby wykorzystać ten fakt trzeba było najpierw uporządkować sprawy z mężem....

Gość gość
Skąd my mamy wiedzieć, najlepiej poradź się jakiegoś adwokata. Jak jesteś z Bielska-Białej to rzetelnej porady udzieli Ci adwokat-grzyb.pl.

Gość gość
mąż ją nie szanował itp. i poszła do łózka z innym, mam nadzieję, że drugi też przestanie ciebie szanować i co pójdziesz z trzecim do łózka i kolejne dziecko, ale patologia.

Gość gość
Naturalnie że może - i co więcej wygra bez problemu. Jesteś głupia, że składałaś pozew z jego winy - trzeba było załatwić sprawę szybko i po cichu. To, co mówisz będzie w sądzie uznane za próbę ukrycia prawdziwych powodów (twoja zdrada), nikt ci nie uwierzy. Zdajesz sobie sprawę, że orzekanie o winie potrwa w sądzie 4 lata? co gorsza, dziecko zostanie zapisane jako dziecko twojego byłego męża, i trzeba będzie występować o zaprzeczenie ojcostwa. Dogadaj się szybko z mężem wtedy masz szansę wziąć kolejny ślub przed urodzeniem dziecka (o ile nowy facet się do tego garnie rzecz jasna), i wtedy nie trzeba będzie prostować papierów dzieciakowi, bo będzie automatycznie przypisane nowemu mężowi.