Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adi1879

Alergia na roztocza kurzu domowego

Polecane posty

Gość Adi1879

Witam. Drodzy rodzice, co sądzicie o oznowaniu pokoju dziecięcego i sypialni, garderoby etc. Słyszałem,że zabieg ozonowania, który trwa około 1h zabija wszystkie roztocza i rozkłada podrażniające białka z odchodów do formy nie uczulajacej. Czy ktoś ma doświadczenia z tym związane. Może to jest sposób na całe zło. Technologia jest w tej chwili dość tania - około 50 zł. Na OLX jest fajne ogłoszenie generator ozonu za 50 zł na 7 dni Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.

Gość gość
Ja ozonuje już od dawna. Pamiętaj tylko aby w czasie ozonowania nie przebywać w pokoju. Jeśli dzieciak ma alergię na roztocza to ozonuj mu pokój, ale warto tez oddzielnie ozonowac pościel (wrzuc do dużego worka nylonowego pościel i włacz ozonator na 15min) wtedy stężenie ozonu bardzo wzrasta i roztocza i ich odchody ozon zabija i neutralizuje . Pluszaki tez możesz ozonowć bo w nich najwięcej kurzu i roztoczy jest. ozonator możesz kupic już za 150-200 złoty. ja kupiłam trochę droższy ZY-H103 bo jak coś jest najtańsze to nie mam zaufania. sprawdz ten albo zadzwoń to ci doradzą http://zdrowiemojapasja.pl/pl/p/Ozonator-Jonizator-wody-i-powietrza-ZY-H103/209

Gość gość
Racja, ozonowanie pomaga, ale tylko w pomieszczeniu, gdzie jest stosowane. Warto się wspomóc innymi środkami, np. sprayem do nosa, który złagodzi objawy. Sama używam sprayu z ektoiną http://www.langsteiner.eu/pl/produkty/ectoalerg-spray-do-nosa-20-ml/ jako uzupełnienie w walce z alergią. Nos nie cieknie, nie mam kataru, ani obrzęków przez co spokojnie przetrwacie wiosnę i lato.

Gość gość
Ozonownie bardzo pomaga zwalczać kurz i roztocza, zwalcza grzyby i pleśń, jest dobre na wiele problemów. Ale jeśli w domu jest alergik to rzeczywiście najlepsza metoda, żeby pozbyć się alergenów na jakiś czas. Sama wiem, bo moje dziecko jest uczulone na naprawdę wiele rzeczy, które zabijamy co jakiś czas zamawiając ekipę airozone i ozonując pokój. Robimy tak co kilka miesięcy, bo usługa jest niedroga, a bardzo skuteczna.

Gość gość
Ozonowanie daj***ardzo fajny efekt. Dywan działa jak filtr powietrza i zbiera wszystko dlatego ozonowanie jest idealnym rozwiązaniem. My zdecydowaliśmy się ostatnio na ozonowanie całego domu z mężem a robiła nam to Klinika Dywanów. Nie wyszło drogo a efekt świetny :)

Gość martynka9021
Jeśli jest taka alergia, no to musisz znaleźć sposoby, aby w jakiś sposób zneutralizować roztocza, które znajdują się w naszym domu. Skuteczny może okazać się taki środek, jak https://allergoff.pl/ Polecam go bardzo nawet, jeśli w domu są małe dzieci.

Gość gość

Ktoś wspomniał wcześniej o ozonowaniu. Według mnie to bardzo dobry sposób na zabicie roztocz i bakterii, również tych wywołujących alergię. W naszym biurze jest wielu alergików, a sprzątanie pozostawiało dużo do życzenia... Po jednej wizycie Airozone powietrze było takie czyste i przyjemne! Będziemy musieli to powtórzyć.