Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to cos zlego, dac dziecko...

Polecane posty

Gość gość

Babci na 4 dni i pojechac sobie nad morze? Corka ma 14 miesiecy, a my chcemy z mezem pojechac sami z okazji rocznicy slubu, odpoczac, pobyc troche sami. Tylko ze mam ogtomne wyrzuty ze mala zostanie z babcia tak dlugo... czy Wam zdarzyla sie taka sytuacja ze 'sprzedalyscie' dziecko zeby odpoczac, wyjechac na weekend, wakacje?

Gość gość
Nie, tzn dziecko zostawało z dziadkami, ale nie na tyle. Ale mi syn w wypoczywaniu nie przeszkadza.

Gość gość
No to straszne! Cóż za wyrodna matka z ciebie? Weź wyluzuj, przecież to nic złego!

Gość gość
A nie lepiej wziąć dziecko z sobą? Nie rozumiem po co je robilas moglas przed ciążą sie najwzdzic sama do osrania a teraz nagle wyjazd samemu. Ja tego nie rozumiem jak tak można? Rozumiem wesele i trzeba opiekę na noc załatwić ale nigdy nie zrozumiem po co zakladasz rodzinę zeby na wakacje samemu pojechać??

Gość gość
najwzdzic WTF

Gość gość
Jesli babcia ma chęci zostać z wnukiem, to jak najbarzdziej, jedz i się nie przejmuj, 4 dni to nie rok !

Gość gość
Nie na wakacje, tylko uczcić rocznicę! Potrafisz czytać?? Autorko jedź i bawcie się dobrze, dziecku nic nie będzie, a o zwiazek też trzeba dbać

Gość gość
Tak jedź autorko o związek trzeba dbać a o dziecko nie trzeba. Pomyśl tylko zanim zrobisz sobie kolejne że trzeba bedzie gdzieś znowu uczcić rocznicę i znowu podrzucic komuś juz dwoje dzieci. Idiotka

Gość gość
Tu autorka. Na wakacjach bylismy w Zakopanem razem z corka. Teraz poprostu chcielibsmy spedzic romantyczny weekend z okazji rocznicy. Bardzo dziekuje za zyczliwe odpowiedzi:)

Gość gość
no bez jaj ludzie.nad morzem za dlugo z takim maluchem nie posiedzisz.moj syn spi tylko w lozeczku i to dwa razy dziennie.wiec placisz za morze a siedzisz pol dnia w pokoju.wieczotem o 20:00 uziemiona.daj dziecko babci i bawcie sie dobrze:)

Gość gość
Daj babci i nie pytaj się o zdanie głupich bab ba kafe które niańczą swoje dzieci max ile się da.

Gość gość
Ta z 11:19 co za debilka! Bo jak sie ma dziecko to do 18 roku zycia trzeba byc umeczona matka, skakac przy dziecko i bron Boze nie sprawiav sobie zadnych przyjemnosci bo jak tak mozna ! A malzenstwo sie nie liczy? Dorosli ludzie potrzebuja czasu dla siebie a to ze sa rodzicami nie oznacza ze nic im sie od zycia nie nalezy

Gość gośćmamadziewczynki
Boze...odezwały się matki polki męczennice...klapki na oczy, dziecko i nic więcej. Żal wad d**e ściska że autorka może zostawić dziecko z babcią i odpocząć razem z mężem?A no tak - dla was pewnie mąż był tylko potrzebny do zapłodnienia a teraz niech spada. Autorko jedź i się nie przejmuj. Jeśli wiesz, że dziecko będzie dobrze czuło się u babci i że babcia sobie poradzi to jedź i korzystaj. Nie zapominajmy że oprócz matkami jesteśmy również kobietami i żonami :). I żeby nie było też mam dziecko - 10 miesięczne i o zgrozo czasem zostaje z babcią - z teściową!!! Szok dla was prawda????

Gość gość
bron cie panie boze!!!!! masz do 18 roku zycia siedziedz z dzieckiem, nie odstepowac go na krok, a najlepiej z nim spac i sie kapac. nie masz tez prawa napic sie alkoholu ani spedzac czasu sam na sam z mezem - bo inaczej jestes WYRODNA matka i nie wiadomo po co sobie robilas dzieciaka :D

Gość gość
Jak masz komu zostawić bezpiecznie dziecko to się nie zastanawiaj jedźcie i odpoczywajcie na dzieciach świat się nie kończy

Gość gość
Jasne że coś należy sie od zycia, dlatego dziecko trzeba podrzucic komuś jak psa. Mnie rodzice tez zostawili babce jak miałam tylko dwa i pół roku i pojechali sobie na romqntyczny tydzień w góry. Do dzic to pamiętam mimo że mialam tylko nieco ponad dwa lata i non stop zadawalam pytanie babci czemu mama mnie zostawiła i pojechali z tatusiem sami czy zrobilam coś złego im? Czemu nie zasluzylam na wyjazd? Wtedy tego nie rozumialam i właśnie dlatego nigdy nie podrzucilabym nikomu dziecka zeby sobie wyjechać na romantyczne wakacje z tatusiem. Koniec i kropka!!

Gość gość
gość dziś -masz jak widać traumę do dziś. Swoje dzieci trzymasz do 18-stki 24 -godziny przy sobie?

Gość gość
To przyklej se dziecko do cycka kropelką, żebyś je miała cały czas przy sobie i żeby czasem nie dostało traumy jak pójdziesz się wysrać. Wychowasz taką samą trzęsidupę, jaką sama jesteś. Może twoja babka to był jakiś straszny egzemplarz, skoro tydzień u niej to była taka straszna kara dla ciebie. Jednak większość dzieci ma normalne babcie i uwielbia spędzać z nimi czas. Dla mnie, mojego rodzeństwa i moich kuzynów tydzień u babci to był raj na ziemi i wspaniały wypoczynek.

Gość gość
Matki kafeterianki od siedmiu boleści. Jaką trzesid**e? Przecież to malutkie dziecko? Ono przeżywa rozłąkę ! Podtrzymuje jesteście idiotkami

Gość gość
Ja tez uwielbialam jezdzic do babci na wakacje, od malego chetnie tam zostawalam. Rodzicow mam cudownych ale u babci tez mi bylo dobrze. Ta z[ 11:40 ] musiala miec babcie jedze, albo sama jestes taka mimoza uczepiona nogi mamy, pewnie do dzis kazda decyzje podejmujesz z mamusia, ZALOSNE!

Gość gość
A kiedy ty odstawiasz dziecko od siebie i uznajesz że nie jest malutkie? Od jakiego wieku?

Gość gość
my jeździmy na rocznicę zawsze razem, bo tak sobie dziecko zaplanowaliśmy ze było "prezentem" na 4 rocznicę :) jeśli u Was babcia chce zostać z dzieckiem-to nie ma w tym nic złego, choć my tak byśmy nie zrobili. nasze dziecko jest owocem naszej miłości i nigdy nie przeszkadzało nam w swietowaniu. jak jechaliśmy na wakacje a syn spał w dzień, to braliśmy go w nosidlo i ruszalismy na 15km spacer, jak miał 2 lata i nadal miał drzemkę to wypozyczalismy pojazd-przyczepke w którym dziecko mogło siedzieć/lezec a my pedalowalismy na rowerach po 60-70km. dziecko zasypia o 20? zamawiamy romantyczna kolacje do pokoju i dorze sie bawimy we dwoje :)

Gość gość
11:33 Czyli jak dziecko wyjeżdża na 2 3 tygodnie na kolonie bez rodziców to jest wyrodnym dzieckiem bo jedzie bez rodziców? Czy rodzice są wyrodni bo jak można wysłać dziecko na 3 tygodniowy wyjazd w gronie młodych ludzi, gdzie czas jest zorganizowany i wyszaleje się na maksa? :D i w tym czasie zaliczyć wakacje we dwoje uuuu aaaaa straszne no szubienica powinna za to grozić!! :D :P

Gość gość
12.14 brawo za wypowiedź. Biedne dziecko 14 miesięcy ledwo a mamusia z tatusiem juz chcą od niego odpocząć. Taka jest kulą u nogi

Gość gość
Mój syn za tydzień jedzie z moimi rodzicami albo tylko z moją mamą (nie wiadomo jeszcze czy ojciec dostanie urlop po prostu) na wieś 400 km od domu. Jaka ze mnie wyrodna matka! Powinnam zabierać go do pracy a nie wysyłać z babcią na wakacje, gdzie ma łąki i lasy do hasania do woli. Wielki zielony teren, jeziora, rzekę. Nie no na prawdę wyrodna matka ze mnie, pójdę się wychłostać

Gość Jakie to żenujące
Bardzo mnie to dziwi.Nigdy nie zostawiła bym maleńkiego dziecka na tak długo.Przecież takie dziecko też tęskni.Czy ci pęknie żyłka pierdząca gdybyś zabrała dzieciątko z sobą?! mamusia od siedmiu boleści😡!

Gość gość
Wszystkie matki dające dzieci do żłobka też są wyrodne w takim razie :D mój syn miał rok jak poszedł do żłobka i jakoś nie ma żadnej traumy. 2,5 latki kilkanaście lat temu jeszcze już były zapisywane do przedszkoli więc jak dla takiego dziecka pozostanie z babcią na tydzień to trauma to świadczy o tym, że rodzice trzęśli się nad nim niemożliwie. Rozłąka z rodzicem ola boga. Nie ma na to odpowiedniego czasu dla dziecka! Bo to zawsze nowa sytuacja kretynki czy ma rok czy 10 lat!!

Gość gość
Nie mówię o przypadkach że matka chodzi do pracy czy o kolacji lub wyjściu do kina, tylko o pozostawieniu dziecka osobom trzecim na kilka lub o zgrozo kilkanaście dni bo o takich przypadkach tez tu czytam- bo chce sie wyjechać samemu na wakacje oj przepraszam romantyczną rocznicę. (Co to w ogóle za różnica?)zeby odpocząć bo bycie rodzicem jest takie męczące. Żałosne jesteście

Gość gość
Maleńkie to jest niemowlę a nie 14 msc dziecko, które w 99% przypadków chodzi na własnych nogach.

Gość gość
Aha i nie mówię tez o starym 10 letnim koniu ktory moze sam zadecydować że chce pojechać na kolonie czy na wakacje do babci. Tylko mówię o dziecku które gdyby umialoby mówić samo zadecydowaloby o tym czy chce byc podrzucone na kilka dni babce czy woli do rodzica. Najlepiej wykorzystać jego nieumiejetnosc mówienia i podjęcia decyzji i podrzucic go na siłę babci bo chce sie mamusia i tatuś wyszumiec i wybzykac. Aha tak pisze z telefonu i w związku z tym zdarzają mi sie literowki to do waszej wiadomości!!