Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to cos zlego, dac dziecko...

Polecane posty

Gość gość
Autorka chce się pobzykać w spokoju ze swoim mężem, dlatego dziecko jest zbędne. Pewnie mieszka razem z rodzicami i musieli to robić po cichu. Tylko się zabezpieczajcie, bo już nigdy nigdzie nie pojedziecie bez dzieci... Nie, to nie jest w porządku że chcecie zostawić takie małe dziecko, ono ma uczucia!!! Nie badz egoistką. Ja bym nie dała rady zostawić dziecka, sama bym tęskniła, a co dopiero ono... Uczcić możecie też w domu...

Gość gość
Nie wiem w jakich rodzinach wychowały się te przeciwniczki, które twierdzą, że autorka jest "idiotką", w wychowaniu dziecka DZIADKOWIE są bardzo ważnym "elementem" prawidłowego rozwoju, nawet sądownie dziadkowie uzyskują prawo do spotkań z wnukami jak te patologiczne mamuśki Brajanków i Dżesiczek tego zabraniają. Jedz autorko i się nie przejmuj

Gość gość
12:28 To mój syn jedzie na wakacje z babcią w przyszły poniedziałek. A my w piątek z mężem jedziemy na krótki wypad 4 dniowy gdzieś we dwoje bo jest wolny poniedziałek. Moglibyśmy tam gdzie syn będzie, ale wolimy odpocząć... :)

Gość gość
No tak nowoczesne matki polki kafeteryjne. Dac dziecku mm od urodzenia, podrzucać babce niemowlę ile sie da bo chce odpocząć. Nie zapomnij do pierwszej klasy wysłać je do szkoły z internatem bo po co masz sie z nim męczyć w domu. Trzeba przecież odpocząć

Gość gość
Hehe autorko na zle forum trafilas . Tutaj zjada cie od wyrodnych matek .

Gość gość
11:33 Dobrze prawi:D Zostaw malucha babci. Masz do tego prawo. Wypoczęta matka to lepsza matka. Nie słuchaj kretynek i rób tak częściej. Naładujesz akumulatory i zadbasz o małżeństwo ;) Baw się dobrze:)

Gość gość
TO ZALEZY!! Jesli dzieci na codzien przebywa z babcia, zostawalo juz z nia na noc choc raz to zostawienie go na 4 dni mooze sie uda. Mam 15 miesieczne dziecko i NIE ZOSTAWILABYM go NA PEWNO poniewaz nie widuj***abci tak czeto, nigdy nie zostal na noc beze mnie, jestem z nim w domu na wychowawczymi mysle, ze taka rozlaka na 4 dni moglaby byc dla niego baaaardzo trudna. To moje 3 dziecko. Kolezanka zostawaila 9 mies dziecko i wyjechala na tydzien sluzbowo, po jej powrocie mala zachowywala sie jakby mamynie poznala i reagowala strasznym placzem na jej widok (jak dla mnie to wynik stresu wywolanego rozlaka)

Gość gość
Jeśli ktoś ma możliwość zostawić z kimś dziecko to z tego korzysta. Myślę że tu powinniście się babci zapytać czy chce na tak długo z wnuczką zostać. Zostawała już z nią jeśli tak to na jak długo? My wszędzie zabieramy dzieci ze sobą (4 i 2 latka) ponieważ nie mamy możliwości ich z kim zostawić gdyż jedni dziadkowie nie chcą wnuków nawet poznać bo nie zaakceptowali nigdy mojego męża i nie chcą nas znać, natomiast drudzy przeżywają drugą młodość i ani myślą się zająć wnukami przez choćby godzinę a co dopiero przez całą dobę lub kilka dni. Może gdybym miała normalnych rodziców i choćby minimalną pomoc to byłoby jakoś łatwiej a tak jesteśmy zdani tylko na siebie i musimy sobie sami poradzić. Decyzja należy do was - macie pełne zaufanie do babci? Nie boicie się dziecka na tyle zostawić? Na pewno będzie bardzo tęskniło za wami, a tak małemu dziecku przecież nie wytłumaczysz czemu je na kilka dni zostawiasz. Będzie płakać. To wasza decyzja - to wy najlepiej znacie sytuację, waszą córkę i babcię.

Gość gość
W żadnym wypadku ! Masz dziecko to siedź z nim do osiemnastki! Najlepiej z pracy tez zrezygnuj, strata czasu. Matka Polka według norm kafeterii powinna poświecić sie dziecku w 200% :D nigdzie nie wychodzić, nie wyjeżdżać, nie spędzać czasu z mężem ( bo zauważyłam,ze większość bab stad męża traktuje jako dawcę nasienia, a pózniej bankomat co to ma tylko kasę w zębach przynosić) :D a tak poważnie autorko to jedz i bawcie sie dobrze :) jak macie z kim dziecko zostawić to nic tylko sie cieszyć :) córce u dziadków nic sie nie stanie, na pewno bedzie sie dobrze bawić :)

Gość gość
tu gosc z 12.42. Przeczytaj tez tu; "Mimo rosnącej samodzielności 15 miesięczne dziecko nadal jest łaknącym czułości i bliskości szkrabem, dla którego najważniejsze jest przebywanie z mamą. Dziecko w tym wieku jest rozdarte między potrzebą niezależności a pragnieniem bezpieczeństwa, jakie znajduje u rodziców. Rozłączone z nimi przeżywa wielki stres. Strach przed odejściem rodziców jest naturalnym etapem w rozwoju dziecka, ale dzięki twojemu umiejętnemu postępowaniu wkrótce powinien minąć" Ja tak jak wspomnialam nie zostawilam bym mojego syna, nie wyobrazam sobie wypocztywac wiedzac, ze on NIE ROZUMIE DLACZEGO MNIE NIE MA i przezywa stres .

Gość gość
@ do gość dziś Ja wcale nie uważam że to nowoczesne matki dzieci podrzucają babciom a same jadą wypocząć. Wręcz przeciwnie, teraz matki są coraz bardziej samodzielne, coraz częściej od razu idą na swoje i dzieckiem zajmują się całkiem same. Także coraz częściej babcie wcale nie chcą być babciami, bo dzisiaj 50 lat to nie wiek na wnuki tylko właśnie na czas dla siebie. Może któraś ma możliwość zostawiać dziecko z babcią, jeśli żyją w zgodzie i żadna nie ma nic przeciwko to dlaczego nie. Chociaż na kilka dni to według mnie lekka przesada.

Gość gość
12:14 a jak uprawialiście seks to dziecko leżało obok na poduszce? :D Myślisz, że jak ktoś chce spędzić trochę czasu sam to dziecko jest wynikiem wpadki? Nie wiem czy wiesz, ale dla otoczenia pewnie jesteś męcząca. Da się z Tobą porozmawiać o czymś innym niż dziecko?

Gość gość
przeczytaj tez tu: Mimo rosnącej samodzielności 15 miesięczne dziecko nadal jest łaknącym czułości i bliskości szkrabem, dla którego najważniejsze jest przebywanie z mamą. Dziecko w tym wieku jest rozdarte między potrzebą niezależności a pragnieniem bezpieczeństwa, jakie znajduje u rodziców. Rozłączone z nimi przeżywa wielki stres. Strach przed odejściem rodziców jest naturalnym etapem w rozwoju dziecka, ale dzięki twojemu umiejętnemu postępowaniu wkrótce powinien minąć. NIE ZOSTAWILABYM MOJEGO SYNA zeby bawic sie gdy on przezywa stres bo NIE ROZUMIE DLACZEGO MAMY NIE MA.

Gość gość
12.48 po co im to tlumacYsz ? One i tak tego nie zrozumieją. Zostaw autorko małe dziecko i jedzcie odpocząć i sie wyszumiec. Po co wam dziecko, bedzie tylko wam przeszkadzać

Gość gość
Pewnie że da sie że mną porozmawiać o czymś innym niż dziecko, wręcz unikam nawiedzonych mamusiek non stop paplajacych o tym jakie ich dziecko jest piękne mądre i jedyne w swoim rodzaju. Ale nigdy nie xostawulabym małego dziecka do momentu aż samo zadecyduje czy chce na kilka dni zostać u kogokolwiek innego niż rodzic. Puknijcie sue w swoje puste kafeteryjne łby. Aha moje dziecko samo śpi w swoim lozeczku. Nie bzykam sie razem z nim.

Gość gość
Tragedia... dziecko zostanie z babcią :D Toż to trzeba zgłosić.

Gość gość
Jesus dziecko takie małe popłacze chwilę i przestanie. I nie będzie przez 4 dni histerycznie płakać z tęsknoty. Weźcie się uspokójcie kwoki :o

Gość gość
Matkoo jakie tu sa histeryczkk . Wy naprawde myslicie ze dzieci bez matki ciagle wyja i maja traume do konca zycia? Myslicie ze dziecko MUSI byc tylko z matka bo przeciez kazda inna osoba na tym swiecie to chodzący potwór? Wezcie sobie wbijcie do glowy ze dziecko nie potrzebuje TYLKO matki . Dziecko potrzebuje tez ojca , dziadków, wujkow itd itd . Moje dziecko pierwszy raz zostalo same z dziadkami jak miala 3 miesiace .Teraz ma 5 lat i Uwaga (to moze byc szok dla niektorych) zyje i ma sie bardzo dobrze. Bez problemu jedzie na kilka dbi do dziadków.

Gość gość
Akurat jesteś modelową nawiedzoną mamuśką. Chcesz zrobić z dziecka sierotę? To chyba jasne, że siedząc bez przerwy z rodzicami będzie się bało zostać u cioci, babci.

Gość gość
Zostawiłabym, ale pewnie tylko na jedną noc, bo wie ej bym nie dała rady wytrzymać. Poza tym mała ma 20 miesięcy 8 jest bardzo żyta z nami, myślę, że by tesknila

Gość gość
Pozniej mamy takie sieroty co pol koloni wyja za matka. Od malego nienauczone samodzielnosci emocjonalnej.

Gość meely
Szczęśliwi rodzice to szczęśliwe dziecko. Jedzcie i bawcie się dobrze'!

Gość gość
Same jesteście sierotami emicjonalnymi właśnie postepujac w ten sposób czyli podrzucajac nieświadome dziecko komuś na kilka dni zeby sie wyszumiec i wybyczyc. Szkoda mi waszych dzieci

Gość gość
Same jesteście sierotami emicjonalnymi właśnie postepujac w ten sposób czyli podrzucajac nieświadome dziecko komuś na kilka dni zeby sie wyszumiec i wybyczyc. Szkoda mi waszych dzieci

Gość gość
13..13 nie zasraj sie hehe

Gość gość
13:09 Dokładnie:D Później lament bo gdzie ci mężczyźni?? Wiadomo kto psuje. Nadopiekuńczość też jest toksyczna. X Autorko nie słuchaj kwok, które plują jadem. Dobrze robisz jadąc tylko z mężem. Chyba nie chcesz, żeby twoje dziecko było bojącą się wszystkiego sierotą? Zakładam, że nie marzysz też o rozpadzie małżeństwa. Jesteś dobrą, mądra matką. Baw się dobrze:)

Gość gość
Autorko przeczytaj wszystkie opinie ale przede wszystkim zastanow sie czy twoje dziecko jest na to gotowe i czy rzeczywiscie nic sie nie stanie "jak troche poplacze" bo tylko w ten sposob moze dac znac , ze jest przerazone , nie wie co sie dzieje i NIE WIE czy i kiedy mama, tata wroci. Do tych wyzwolonych , cwanych jak dla mnie pustych mamusiek moze bardzijej obrazowo wam przedsatwie: Budzicie sie pewnego dnia w nowym miekscu, nie macie pojecia gdzie jest wasz maz, dzieci czy i kiedykolwiek wroca i tak czekacie.... Fajnie????!!! Takie dziecko jest ZA MALE zeby mu wytlumaczyc ze mama jedzie papa na 4 dlugie dni, ale wroci jak sie dobrze wybawi.

Gość gość
Moze wyroznie: BUDZICIE SIE PEWNEGO DNIA w nowym miekscu, nie macie pojecia gdzie jest wasz maz, dzieci czy i kiedykolwiek wroca i tak czekacie.... Fajnie????!!! Takie dziecko jest ZA MALE zeby mu wytlumaczyc ze mama jedzie papa na 4 dlugie dni, ale wroci jak sie dobrze wybawi.

Gość gość
Dzieci w tym wieku nie maja poczucia czasu,wiec ono nie zrozumie ile tak naprawde Was nie było. Jesli jest czesto pod opieka babci i dobrze to znosi to ja bym wyjechala,niemniej na krócej,bo zapewne sama bym nie mogla sie wyluzować. Wiec spokojnie jedz i korzystaj :-) a ja juz widze te wszystkie przeciwniczki,ktore umeczone wmawiaja sobie ze sa tak super mamami bo dziecka nikomu nie zostawia,a w rzeczywistosci sa podle i sfrustrowane.

Gość gość
Ale widzi babcię, którą zna. Autorka ma prawo odpocząć, wybyczyć się i wybzykać. To jest potrzebne normalnym ludziom. Dziecko zostanie z bliską mu osobą więc daruj sobie wizję horroru.