Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skoro cc jest tak dobre, dlaczego na zachodzie mniej tego wykonują niż w Polsc?

Polecane posty

Być może w pl mniej kobiet decydowaloby sie na CC gdyby nie tytułowe nacinanie krocza, ograniczony dostęp do znieczulenia, inna atmosfera na poloznictwie i brak zwlekania z decyzją o cięciu w przypadku zagrożenia życia i zdrowia matki lub dziecka. Holandia to również zachód i jeszcze nie tak dawno temu 1/3 porodow odbywała się w domu. Dlaczego autorko nie chcesz rodzić w domu. Nie popieram dawania w łapę za CC, ale uważam że każda kobieta powinna mieć wybór w ten kwestii.

Gość gość
15:36 jak chcesz w Polsce zrobić żeby był wybór, skoro nawet w Holandii cc mają tylko te osoby, które mają do tego wskazania medyczne? Niec dziwnego że te co chcą, a nie mają wskazań, dają w łapę. Na życzenie jest cesarka ale tylko za kasę pod stołem

Gość gość
Matki Polki Bolejące z rozerwanymi pipami a fuuuj

Gość gość
co cie tak boli ze kobiety chcą cesarkę na zyczenie? to ich sprawa, robia ci przez to jakas krzywdę...

Gość gość
A ile ja razy mam powtarzać, że nie mam nic do cesarek, ale dlaczego to jest na czarno załatwiane i przez to Polska po raz kolejny jest Murzynem Europy, najgorszym?

15:39 niby nie miałam wskazań do 2 CC a mimo to miałam cesarke, pomimo że nie zapłaciłam za to złamanego grosza. Porozmawiałam z ginekologiem i bez problemu dal mi skierowanie na CC. Więc to nie jest tak do końca ze każda cc = kasa pod stołem.

A co do murzyna Europy to jeszcze jakiś czas temu w pl był jeden z najniższych w Europie odsetek umieralnosci okoloporodowej noworodków. Może przestańmy być murzynem eu w rutynowym nacinamy krocza na początek.