Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trądzik a partner

Polecane posty

Gość gość

Mojemu facetowi podobaja sie bardzo ladne dziewczyny, nieskazitelna cera i ogolne ladna cera. Jego byla wyglada jak dziewczyna z okladki ppd kazdym wzgledem. Jestesmy ze soba 2 lata i od kilku miesiecy zaczely wyskakiwac mi pryszcze z powodu odstawienia antykoncepcji. Zrobily mi sie pryszcze nawet na plecach i dekolcie i on mi jeszcze mowi o tu ci taki pryszcz wyskoczyl... na ulicy czy jak gdzies jestesmy tak oglada sie za laskami oczywiście nie pryszczatymi ze ost prawie by do slupa wpadl. Mam kompleksy bo wydaje mi sie ze on ciagle by chcial byc z ta byla chodz o niej wgl nie mowi. Z drugiej strony mowi mi ze jestem bardzo ładna ale gdyby tak uwazal to by sie raczej az tak za laskami nie ogladal... myślicie ze taka dziewczyna z problemami cery jest mniej atrakcyjna dla faceta? Oczywiście mu tez cos wyskoczy tez nie jest idealny... tylko ze ja go kocham takim jakim jest a on pewnie potrzebuje zeby dziewczyna byla idealna tak jak jego byla

Gość gość
Ja bym nie była z facetem co się ogląda za innymi laskami, to poniżające :/

Gość gość
Jeśli ogląda się przy Tobie za innymi dziewczynami tzn , że nie ma do Ciebie w ogóle szacunku. Pryszcze nie są aż tak ważne, zresztą dziś sa, a jutro może ich nie być, to jest normalna, ludzka przypadłość. Jeżeli on Ciebie z nimi nie akceptuje to co będzie za kilkanaście lat jak pojawia się zmarszczki itp. Zastanów sie czy chcesz być z takim niedojrzałym człowiekiem. Partner ma Ciebie wspierać i doceniać, a nie slinic się za innymi.

Gość gość
Rozmawialam z nim o tym to wychodzi na to ze to moja wina i ze jestem zazdrosna. Ale nie rozumie jak sie moge czuc kiedy gdzies idziemy a on tak sie oglada ze prawie na slupy wpada... właściwie to sie nie dziwne bo ona miala figure i nie miala pryszczy to co bedzie gadal ze mna jak moze podziwiac.. a co kolwiek powiem to wychodzi ze moja wina. Nie wiem czy to przez ten problem z pryszczami czy on zawsze taki byl tylko bylam glupia i nie widzialam

Gość gość
Omg jeszcze wytyka Ci każdego pryszcza... przecież to nie Twoja wina, że Ci wyskoczył. Nie wiem jak wytrzymujesz nerwowo z takim burakiem

Gość gość
Może też przy nim zacznij się perfidnie gapic na innych facetów, pod jakimś względem atrakcyjniejszych od niego, zobaczymy czy nie będzie wtedy wkurzony i zazdrosny

Gość prawikzewsi
Następnym razem jak ci powie o pryszczu to powiedz że Twój były miał grubszego.

Gość gość
Zrobilam juz tak i byl zly... bo zawsze jak cos ja zrobie to samo co on to jest zly. Powiedzialam ze on robi to samo to gada ze to ja jestem nienormalna a jak ja zrobie to samo to jest zly. I oczywiście sie do mnie nie odzywa. Musze go przepraszac. Niby jak powinien wtedy zrozumiec ale nadal to robi i to tak perfidnie. Gdyby sie jeszcze kryl. Po prostu idzie jakas ja cos mu mowie ona przechodzi i mi mowi "co mowilas" . Wszystko ciagle zwala na mnie bo mysli tylko o sobie. I gada ze to ja mam sie zmienic. Co mu to da ze sie tak na nie patrzy? A ja go zawsze usprawiedliwiam zeby tylko bylo dobrze. Tylko ze gdyby mial inna to by mu dala popalic.

Gość gość
Bo nie sadze ze inna by mu wybaczyla tyle co ja. Wspierala go. Jego znajomi przyjaciele pytaja jak wytrzymuje z takim czlowiekiem. To chybq nie jest normalne

będę się śmiać do rozpuku jeśli okaże się, że trądzik okazał się powodem rozstania bo to będzie oznaczało że świat schodzi na psy.

Gość gość
Oczywiście, że nie jest normalne. Spróbuj z nim jeszcze raz na spokojnie pogadać wytłumacz co Tobie w jego zachowaniu nie odpowiada i czym sprawia Ci przykrość, a jezeli nic nie zrobi w kierunku zmiany na lepsze, to go zostaw. Chociaż uważam że Twój facet jest narcyzem, bez empatii więc raczej nie ma sensu o taki związek walczyc

Gość gość
Masakra dziewczyno zastanów się czy warto inwestować czas i młodość w kogoś takiego ? No chyba ze macie po 15 lat ale dojrzały związek nie polega na tym ,a jakby Ci rękę urwało albo nogę to przecież by cie zostawił bo byś niewyjsciowo wyglądała ... ja przerabiałam takiego co się oglądał za innymi każdy włosek i niedoskonałość mi wytykał a sam wyglądał tak ze to pozostawało wiele do życzenia z przyjemnością po 7 latach kopnelam go w dooope i teraz mam normalnego kochanego faceta który świata poza mną nie widzi. Juz samo to ze się nad tym zastanawiasz tzn widzisz ze masz problem i ze źle ci z tym wszystkim. Znaj swoją wartość nie można płaszczyc się przed kimś jeżeli ktoś cię nie szanuje tzn w tym przypadku ogląda się za innymi to tez trzeba się zastanowić czy tak naprawdę kocha ? Bo czym jest miłość bez szacunku ???

Gość gość
Ciesz sie ze nie bylas z nim na basenie

Gość gość
No raz jak jechaliśmy do jego brata co mieszka za granica i przyjechał do polski to akutat mi sie troche luszczyla skora bo robie wszystko zeby to wyleczyć to on do mnie ze okropnie wyglądam a jego mama powiedziala ze ma dac spokoj ze sie staram. A on ze za zwyczaj az tak zle nie wygladam... i musi mi o tym mowic... albo jak tam bylismy to kilkq razy powiedzial do mnie po imieniu od dziewczyny brata niby przez przypadek. A później sie dziwil i gadal ze jestem nie normalna bo spytalam jak moze mylic moje imie itd. A ja widzi raz na rok za to sra szczęściem jak ja widzi. I ona zreszta tez....

Gość gość
Co do wieku ja mam 22 a on ma 27

Gość gość
Przecież widzisz jak on cię traktuje dziewczyno myślisz ze później będzie lepiej ??? Przecież później będzie jeszcze na więcej sobie pozwalał ... mówi ci to koleżanka z długim stażem w związku z prawdziwym chamem

Gość gość
Przecież widzisz jak on cię traktuje dziewczyno myślisz ze później będzie lepiej ??? Przecież później będzie jeszcze na więcej sobie pozwalał ... mówi ci to koleżanka z długim stażem w związku z prawdziwym chamem

Gość gość
Sama widzisz, że zachowuje się wobec Ciebie okropnie, więc po co z nim jesteś. Bo jeśli z przyzwyczajenia to na serio można się od takiego gbura łatwo odzwyczaić, a przy okazji znaleźć kogoś lepszego

Gość gość
I ta jego pieknasc byla jego jedyna dziewczyna tzw czy ona byla dziewczyna ona miala 2 na raz i on byl tym 2. Wiedzial o tym ze jest drugim ale niby ja tak kochal ze z nia byl pomimo to... wkoncu taka dziewczynq to ja szanowal. A tak z zadna nie byl tylko do jednego mial co tydzien inna starczylo mu ja znac 2h. A oprócz weekendowych numerkow nie mial żadnej. I wydaje mi sie ze zadna nie chciala. W pracy ma same laski i nawet nie wiem czy mnie nie zdradza. Mi gada ze nigdy w zyciu by tak nie zrobil. Ale patrząc na przeszlosc....

Gość gość
Trzyma mnie przy nim to ze go kocham. Ale zq co to nie wiem. On mi tak zniszczył psychike ze nie wiem czy bym umiała teraz z kims byc z takimi kompleksami teraz. A moglam byc z kims komus innym a wybralam go. Tyle dalam w to wszystko dlatego mi ciezko

Gość gość
Widzę ze brazylijska telenowela sorry dziewczyno... złodziej tez się nie przyzna ze jest złodziejem ... tak samo jest ze zdradami. Jeszcze trzeba się zastanowić co wart jest facet który zgadza się być tym drugim ? Powiem ci tak nikt nie jest wart tego żeby przez niego płakać czy czuć się źle bo życie jest na to za krótkie ! To on ma pasować Tobie ! Dziewczyno poczuj własną wartość ! Myślę że żadna normalna kobieta by nie wytrzymała takiego traktowania i myślenia a "co dziś się hrabiemu nie spodoba , a może kostka, a może zluszczona skórka ?" Zastanów się ile jeszcze czasu chcesz tak żyć ? Ja bym takiego hrabiego juz dawno w dooopsko kopnela i niech szuka ideału z gazety z idealna cera i nie wiadomo czym jeszcze. Zacznij korzystać z życia a nie przejmować się cały czas wyglądem.

Gość gość
Nie zależy mu na Tobie! Jeżeli zależałoby to balby się Ciebie urazić, żebyś czasem nie odeszła. Nie marnuj sobie życia z kimś kto ma Cię za nic

Gość gość
Kochasz go ? Ok rozumiem ? Tez kochałam i myślałam że wszystko zmienię ale wiem ze byłam młoda i głupia bo zniszczyłam sama siebie i wyszłam porabana jak gooowno w tartaku z tego związku. Zastanów się ile jeszcze tego wytrzymasz? Ile będziesz się zasntanawiac czy za tamta się tylko ogląda czy juz z nią sypia ? Czy tamta ma ładniejszą cerę a może nie ma zluszczonej skórki... nawet miłość powinna być w granicy jakiegoś rozsądku nikt ci zdrowia psychicznego nie zwróci życzę powodzenia i większej wiary w siebie rób tak jak uważasz za słuszne ale nie zapomnij o sobie. Pozdrawiam.

Gość gość
Najgoreze jest to ze ja chce z nim rozmawiac. .. chce rozwiazywac problemy. Ale za kazdym razem kiedy staram sie rozmawiac itd on mowi ze jestem glupia wymyslam ze to moja wina ze jest zle... i tez tak mysle... ze to moja wina ze ja cos robie zle. Ale z 2 strony? Robie zle bo mowie co mnie boli? Chyba na tym polega zwiazek.. moj brat ma brzydka dziewczyne z twarzy i jest dla niej dobry. A moim problemem jest tylko ten tradzik i jestem gorsza. Zawsze bylam gorsza chodz mam wykształcenie medyczne i pracuje w szpitalu to czuje sie gorsza od niego a on ma podstawowe i nigdy go przez to nie skreslilam chodz rodzina byla w szoku. A on mnie przez trądzik tak traktuje?? Zycie jest niesprawiedliwe

Gość gość
Sama sobie odpowiedziałaś na najważniejsze pytania.

Gość gość
Zostaw go, wylecz się z kompleksów, a potem zdecyduj na związek z jakimś normalnym facetem. Jeżeli bedziesz tkwić w tym bagnie to pograzysz się coraz bardziej i będzie coraz trudniej odzyskać wiarę w siebie. On pewnie wyczuwa, że jesteś zakompleksiona i dlatego na wiele sobie pozwala.

Gość gość
Przynajmniej wy nie mówicie ze jestem glupia tak jak on. Daliscie mi wiare ze moze i nie jestem glupia. Porozmawiam z nim i odejde. Dalam mu duzo szans macie racje.

Gość gość
Nie jesteś głupia ! Nawet tak nie myśl ! Głupcy nie zdają sobie sprawy ze maja problem ! Ty nie jesteś głupia bo zdałas sobie sprawę ze ten problem masz ! Dziewczyno życie jest za krótkie żeby przejmować się jakimś królewiczem po podstawowce. ..

Gość gość
Głupi jest ten co robi swojej partnerce przykrość i nie szanuje i niszczy psychicznie kobietę która jest mu oddana i wierna. Czy na to wychodzi ze on. Bo tylko głupiec może poniżac innych.

Gość gość
Glupia to dopiero będziesz jak go nie rzucisz