Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prawie wszyscy których znam zaraz po umączenia szkoły 19, 20 lat wyjeżdżają do a

Polecane posty

Gość gość

Witam zauważyłem ze większość osób wyjeżdża do angli i w sumie się nie dziwie skoro pracodawcy mają takie wymagania. Np. Po ukończonym technikum informatycznych lub samochodowe, czy tak jak dziewczyny hotelastwie lub gastronomi odbytym stażu za 600 zł jak dobrze pójdzie to 800zl nie można znaleźć pracy. Rozumiem ze jako młoda osoba jak zarobić 1000 zł to zdaniem pracowników urzędu pracy to jest cudnie ale co mi z tego skoro pewnie do 30 lat musiał bym być na utrzymaniu rodziców, bo nawet na pokój i jedzenie by mi brakło. Tak więc pewnie powiecie idź na studia , skacze je a pracy i tak nie ma, ludzie mówią wyjedź do innego miasta w Polsce no tak mogę spróbować ale na co mam liczyć ze za 1200 a jak dobre pójdzie 1500 będę mógł coś odłożyć serio ale taka rzeczywistość. Poprostu przeraza mnie życie w polsce. Prace fizyczna mogę znaleźć ale jakie wynagrodzenie pożal się Boże. Zanim skacze 25 lat to chyba wpadnę w depresję. Dlatego nie dziwi mnie to wcale 75 % moich znajomych w wieku 19-22 lat wyjechało do pracy zarobkowej za granicą i nie którzy nie zamierzają wracać ( niemcy, anglia, holandia, szwecja, wlochy) 15% poszło na studia bo nie chce im się iść do pracy wola siedzieć na garnuszku i bimbac za kasę od rodziców, natomiast pozostali porobiło sobie dzieci aby ciągnąć 500+. coraz bardziej się zastanawiam jakie moje życie ma tutaj sens tyrac w jednej robocie i chodzić dorabiać w drugiej bo jak mam przeżyć do następnej wypłaty skoro nie siedzę na garnuszku rodziców. Naprawdę nie jestem zdziwiony tym ze młodzi kończą szkole i wyjeżdżają za granicę bo tutaj prędzej garba się dorobia . Pozdrawiam . To takie moje refleksje. A co niektórzy pod innymi postami pisze ze polska taka wspaniała itp, tak tanio ojej niech zachowają te durnote dla siebie pozdrawiam.

Gość gość
Jesteś nieudacznikiem, więc nadajesz się na angielski zmywak.

Gość gość
Każdy dzień w PL to dzień bezpowrotnie stracony. Im prędzej to zrozumiesz tym lepiej dla ciebie. Ale nie musisz wyjeżdżać na stałe. Kilka lat, zbierzesz kasę na start w PL i już jesteś do przodu 10-15 lat w porównaniu z tymi co się męczą w kraju.

Gość gość
ciecie bez wyksztalcenia wyjezdzaja bo brytole potrzebuja białych murzynów. dzisiaj w PL na start 4000zł spokojnie dają, nie znam nikogo po studiach kto mam mniej. a koszty zycia nieporownywalnie tansze niz w rozwalajacym sie uk i spokoj od brudasów:)

Gość gość
Moze wiesniaku najpierw naucz sie ortografii. Takiemu niechlujowi jak ty nawet minimalnej krajowej bym nie dał. Trzeba soba cos reprezentowac. A do uk mozesz sobie jechac bo od dawna przyciaga syf z całego swiata:D widocznie to lubisz.

Gość gość
W PL mecza sie tylko Ci co rzucali w szkole kamieniami. Reszta zyje lepiej niz w uk i bez stresu spowodowanego terroryzmem co jest codziennoscia w uk. Wyjezdzaj, bedzie jednego przegrywa mniej. Biedne dziecko specjalnej troski.

Gość gość
Haha ha się uśmiałam żal mi tej osoby co tak Polskę wychwala jeszcze kilka lat i w polsce będą sami Ukraińcy I uchodźcy robić za 2zl na godzinę pozd

Gość gość
Prawda jest taka ze 30 % polakow żyje w stresie a reszta żyje za granicą i ma się wspaniale

Gość gość
nie beda ukraincy bo im sie bardziej oplaca pracowac w uk i niemczech cwelu. tumanie bez studiów:D

Gość gość
90% Polaków nie wie jak związać koniec z końcem i myślą o emigracji. Nie pomaga zaklinanie rzeczywistosci. Ku/rwa, złodziej i ksiądz dobrodziej żyją godnie jak zawsze. Reszta z wyjątkiem polityków egzystuje.

Gość gość
Białe murzyny ryją za bezdurno u polskich kapo-pracodawców. Upodlenie u siebie we własnym domu przez rodaka. Cały świat się z was śmieje polaczki. Kiedy u was będzie normalnie? Nigdy nie było i nigdy nie będzie!

Gość gość
Białe murzyny ryją za bezdurno u angielskich kapo-pracodawców. Upodlenie u siebie w obcym domu przez angola. Cały świat się z was śmieje garomyje. Kiedy w uk będzie tanio? Nigdy nie było i nigdy nie będzie!

Gość gość
Nie wiem co nazywasz egzystencja przegrywie w uka , mam nowy dom na kredyt lepsze niz niejeden angol i niezłe auto. To ze ty egzystowałes w PL bo cie matka upusciła przy porodzie to wyłacznie twoj problem, ze myslisz ze inni tez tak przey/ebane zycie ja ty buehehehehehhehee:D łatwo poznac twoje teksty przegrywie na pokoiku w uk bo piszesz ciagle o ksiedzu dobrodzieju, zgwałcił cie ? :D

Gość gość
Dom na kredyt czyli kolejny niewolnik, którego wnuki będą spłacać długi. Ten twój domek z kart jest gooowno wart jak długo stoi w PL. Cały ten wasz śmieszny kraik z obrzeży Uralu zwany dumnie PL jest zadłużony po uszy. Dług którego nigdy nie spłacicie rośnie w tempie 15.000.000 zł/na godzinę na okrągło całą dobę. Siedzicie w kieszeni kapitału zagranicznego. I ty się chwalisz domem który nie jest twój? Co za nadwiślański paździerz!

Gość gość
Twój debilizm cwelu w uka rosnie w tempie 150.000 debilkow na minute :D PATAŁACH CO MUSIAŁ WYJECHAC BO GUZIK W PL UMIAŁ :D :D:D buehheahehehehehhe!

Gość gość
niestety tak to już jest, że my wyjeżdżamy, a tu przyjeżdża siła robocza ze wschodu, zapoznajcie się z terminem leasing pracowniczy, a dowiecie się czemu tak chętnie ich tu zatrudniają z resztą nierzadko jest tak, że o kwocie 2000 to mogą jedynie pomarzyć, taka współczesna forma niewolnictwa i wyzysku, wiadomo, że raczej zbyt skomplikowanych prac nie wykonują i jest to raczej praca na produkcji itp. ale znalazło by się wielu, którym też takie miejsce pracy by odpowiadało, www.wszwgdansk.mil.pl/2016/06/13/ukraincy-w-bydgoszczy-i-leasing-pracowniczy/