Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chamstwo czy nie

Chamstwo czy nie?

Polecane posty

Gość Chamstwo czy nie

W następnym roku szwagierka wychodzi za mąż. Będzie to przyjęcie weselne na 25 osób. Wychodzi po raz drugi za mąż. Przyjęcie w restauracji, muzyka z płyt. Sami najbliżsi. Dzisiaj mi dzwoni, że zarezerwowali termin. Ustalali listę gości wstępnie. Jej przyszły mąż chciał wliczyć również moje dziecko. Jednak ona stwierdziła, że na pewno dziecka nie wezmę. Więc nawet nie biorą go pod uwagę. Na następny rok będzie miał ponad 4 lata. Trochę chamskie zachowanie czy jestem przewrażliwiona?

Gość gość
Wg mnie chamstwo. Uwazam ze przynajmniej najbliższa rodzine powinno sie zawsze prosić z dziećmi. Dalsza rodzine lub znajomych mozna bez.

Gość gość
Bez przesady, na kameralne pzrzyjecie do restauracji nikt o zdrowych zmyslach ( a za taką cie szwagierka miala) nie wezmie 3atka, bo i po co. Tyle,ze mogla spytac pro forma

Gość gość
Czyli Twój brat nie zaprosił swojego siostrzeńca?

Gość gość
Zaprosił. :) Tyle, że to 20 latek.

Gość gość
Nie wydaje mi się, ze to chamstwo. To raczej normalna praktyka w przyjęciach dla osób dorosłych. Zresztą przymusu nie ma - nie chcesz, nie idziesz. Na jedną noc przecież się dziecku nic nie stanie bez ciebie :) Chyba po prostu szukasz, do czego się przyczepić.