Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to realne aby po ciazy ważyć mniej niż przed ciąża?

Polecane posty

Gość gość
Tak, jest to realne. 95% kafeterii tak ma. Dodatkowo w wieku 35 lat wyglądają na 18, a z kosmetyków używają tylko wody i kremu robionego u zaprzyjaźnionego rolnika:)

Gość gość
Fizycznie wszystko jest możliwe. Ale jeśli ktoś ma niezdrowe nawyki żywieniowe, nie ćwiczy to wątpię by magicznie ciąża wszystko zmieniła i po ciąży nagle ta osoba zaczęła super dbać o siebie. Większość kobiet jest matkami i dobra połowa kobiet szacuje się, że ma minimum nadwagę. To świadczy jednak o tym, że większość ludzi się źle odżywia.

Gość gość
Właśnie ja zawsze statalam się zdowo odżywiać. Jestem w ciąży 2 razy poroniłam i o ta ciążę wiem ze musze dbać szczególnie ale po porodzie zamierzam zacząć ćwiczyć. Bardziej nawet zalezy mi na jedynym i zbitym ciele niż super chudej figurze. Przed ciąża ważyłam 58 kg przy 168 cm wzrostu. Po ciąży mój cel to 56 ale chce żeby ciało bylo jędrne bo przed ciąża troszkę olewalam ćwiczenia i niezbyt byłam zbita choc mój mąż uważa ze wyglądam super . Teraz jestem w 20 tyg ciąży i ważę 4 kg więcej niż przed zajsciem w ciążę.

Gość gość
Oczywiście, że realne. Nie rozumiem dlaczego uważa się odwrotnie- że po ciąży muszą zostać dodatkowe kilogramy. Większość kobiet, które znam wygląda mniej więcej jak wcześniej. Te które mają nadwagę, miały ja i przed dziećmi. Dodatkowo dzieci dają w kość i jeżeli ktoś wcześniej prowadził siedzący tryb życia, a potem ugania się za rocznym czy dwuletnim wierc**iętą to jest jak najbardziej możliwe, że waga spadnie. Sama przed dziećmi ważyłam około 62 kg, teraz jakieś 58 i tak się utrzymuje. Życie w biegu robi swoje, nie ma czasu siedzieć ani podjadać. Tyle że waga to jedno, a jakość ciała to drugie, więc też nie zawsze ten spadek wagi to powód do radości.

Gość gość
Oczywiście że realne. Kwestia pracy nad sobą i... predyspozycji. Mnie to kosztowało dużo pracy bo mam skłonności do tycia, więc całe życie uważam a po porodzie to już w ogóle.

Gość gość
Moja waga przed ciaza 62kg przy 156cm wzrostu. Do 4 miesiaca ciazy mialam mdlosci i schudlam do 59kg. Do 5 miesiaca odrobilam straty i wazylam 62kg als zrobilam test obciazenia glukoza i wyszlo ze dopadla mnie cukrzyca ciazowa. Wprowadzilam dietę (ok 9 malych posiłków dziennie). Czasem mialam juz dosc jedzenia bo mialam wrazenie ze ciągle stoje w kuchni i miele buzia. Pilnowalam cukrow i do końca ciąży nie przytylam nic mimo ze dzidzius zdrowo rósł. Po tygodniu po porodzie wazylam 52kg czyli w ciazy spadlo mi 10kg. Brzuch przed porodem mial 92cm (dziecko 57cm, 2840g). Po porodzie mialam juz plaski choc galarerowaty brzuch (troszke wiotkiej skory wystawalo przy podbrzuszu) ale rzeczywiscie jak ubralam ciuchy to praktycznie nie bylo widac ze dopiero urodzilam :) Teraz mija juz miesiac jak urodzilam i musze pomyśleć o cwiczeniach na brzuch zeby go troche wzmocnic. Ale jak widac można po ciazy wygladac lepiej jak przed :)

Gość gość
W ciąży przytyłam 6 kg. 161 cm, 59 kg wagi. Ważyłam się z tydzień po porodzie, już nie pamiętam dokładnie, ale ważyłam 56 kg. Mało jadłam, ale bardzo zdrowo. Już na sam zapach jedzenia biegłam do toalety przez pierwsze miesiące. Później też nie było lepiej, po prostu nie dało się jeść. Mąż dla mnie specjalnie gotował przez całą ciążę.

Gość gość
Tez mialam 3kg mniej pp porodze przez cukrzyce ciazowa i dietę. Minal rok i niestety nadrobilam z nawiazka eh.

Gość gość
oczywiscie ze realne ja wazylam 47 kg po ciazy ( PO CIAZY A NIE PO PORODZIE) a przed 52kg ta co ironizuje tak to glupia jest , mysli ze wszystkie po ciazy nadwage maja

a czemu by nie? Wiele kobiet tak ma :) jest tylko jedno ale: trzeba porzadnie wziac sie za siebie. Inaczej nie bedzie to mozliwe. Jak jakas mloda mama bedzie tylko biadolila nad swoim nieszczesliwym losem, no to wiadome, ze nic z tego nie wyjdzie. Trzeba wziac sie za siebie. Jak? Przede wszystkim chodzi o cwiczenia. W drugiej kolejnosci trzeba pomyslec o odpowiednim jedzeniu. Nawet nie zauwazycie, jak kilogramy same zaczna leciec na leb, na szyje

Gość gość
Tak, ale wszystko wraca :-) Przed ciążą wysyłam 55 kg, w okresie karmienia w najniższym spadku wagi 49 kg ale wygladalam okropnie, taka wychudzona, piersi malutkie, syn wszystko ze mnie wyssal ;-) Ale jakieś 2 lata po porodzie (karmilam rok) waga wróciła do normy. Dodam że żadne ćwiczenia nie były mi potrzebne, może to geny bo moja mama wygląda super a urodziła trójkę dzieci.

Gość gość
Ja przed ciążą ważyłam 65 kg. Teraz (5 lat po porodzie) - 60 kg. Wtedy byłam szczupła (mam prawie 180cm) - obecnie wyglądam na wychudzoną. U mnie to zapewne kwestia stresu. Mam niepełnosprawne dziecko. Gdy się denerwuję to mało jem. A że ostatnie lata przysporzyły mi wielu nerwów... Wciskam w siebie jedzenie na siłę.

Gość gość
przed ciaza wazyłam 70 kg, teraz waze 65 kg. mam 178 cm, inaczej jem tzn mniejsze porcje a czesciej lub 2 konkretne posilki tzn sniadanie i obiado kolacje. slodycze wcinam ale bez przesady.nie cwicze(cwiczylam miesiac ale nie chce mi sie, jestem niezorganizowana, nie mam czasu).