Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak mozna kupic rybe do smażenia w biedronce??to jakas masakra..

Polecane posty

Gość gość

jak mozna kupowac takie rzeczy w marketach?? moja siostra z meżem ciągle kupuja taką rybe mrozoną mirunę w biedronce. nachwalic sie nie mogą tego syfu ,a kiedy ja im zwracam uwage ,ze to nie ma nic wspolnego ze zdrowiem i zeby kupili w rybnym swieżą rybe to sie obrazają..

Gość gość
Tak, ja tez kupowalam rybę w rybiarni i na patelni miałam piure rybne. Polecam z lidla rybę w kostkach, nie rozwala się, jest pyszna.

Gość gość
A nie przyszlo ci do glowy ze nie każdego na to stać? Wszystko jest teraz zanieczyszczone, niestety żyjemy w takich czasach. I naprawde myślisz ze jak kupujesz w sklepie rybnym to jest lepsze? Niekoniecznie. Za to kosztuje 2 razy tyle.

Gość gość
kupuję mintaja w kostkach w biedronce, piekę w folii aluminiowej z masełkiem i pietruszką. Pycha.........

Gość gość
Autorko a gdzie mozna kupoc swieza mirune?

Gość gość
MIRUNA OD ABRAMCZYKA Z BIEDRONKI PYCHA. MINTAJE W KOSTCE NIEDOBRE..FUJ.

Gość gość
Akurat miruna to jedna ze zdrowszych ryb, a co mrożenie jej niby szkodzi?

Gość gość
Poza tym rozbraja mnie myślenie że to co jest w wyspecjalizowanych, małych sklepikach jest zdrowsze, lepsze. I nie mówimy tu o sklepikach które mają wyłącznie produkty z certyfikatem eco. Jeden dostawca daje owoce do pana na targu i do Biedronki, ryby do rybnego i do Tesco, różnica taka że w rybnym większy wybór i wyższe ceny.

Gość gość
To gdzie kupować ryby autorko? Jakoś nie wydaje mi się, żeby w rybnym były zdrowsze a poza tym do tego rybnego musiałabym dojechać 10 km a biedronkę mam pod nosem.

Gość gość
W rybnym taki sam syf jak w biedronce, tylko drożej ...

Gość gość
A ja specjalnie do biedronki chodze po rybke :) uwielbiam pstraga teczowego z biedry. Z lidla tez lubie swieze rybki. Robie je z koperkiem maslem i troche cytryny i pieprzu. A rybny u mnie w miescie jest jeden. I pracuja tam panie Grazynki damesy z PRL-u " co podac?Nie ma nie bylo i nie bedzie" cala ta buda jest jak z PRL-u.

Gość gość
W biedronce kupuję polędwiczki z dorsza, które wcale nie są tanie. W rybnym, do którego muszę dojechać, znaleźć miejsce parkingowe i za nie zapłacić, takie polędwiczki są sporadycznie. I nie wiem czym miałaby się różnić.

Gość gość
Ja ostatnio kupiłam rybę w sklepie rybnym był piątek więc byłam pewna że świeża dostawa. Po rozmrożeniu trafiła do kosza śmierdziało jak by coś zdechło. Autorka zapewne skoro świt idzie z wędką nad staw i łowi świeże następnie sanepid w celu przebadania i takim właśnie sposobem ma obiad. Dziewczyny nie kupujcie w sklepach nas staw wypad

Gość gość
Swieży pstrąg z biedry i z lidla jest bardzo dobry, oczywiscie trzeba patrzyc - im swiezszy tym lepszy. Robie go bardzo czesto. Smiesza mnie uprzedzenia, co do marki sklepow. Mieszkam nad morzem, a widzialam nie raz nieswieze ryby w rybnych sklepach. A jakosc mrozonej ryby nie zalezy od sklepu, tylko od producenta, w niektorych jest 3/4 wody, niezaleznie od tego, gdzie kupisz.

Gość gość
Mnie zastanawia jak mozna SMAŻYĆ rybe jak jest tyle zdrowszych opcji podania ze az dziw bierze iz ludzie dalej potrafią jedynie strzelić panierkę i usmażyć...w takim układzie gdzie bys ryby nie kupiła i tak bedzie SZAJS

Gość gość
Często robię rybę z piekarnika lub gotuje na parze, ale i tak smażona w cieście dla mnie jest najlepsza, więc czasami sobie pozwalam na taki luksus.

Gość gość
Biedronka ma bardzo dobre prodykty, ryby tez swieze i dobre. Ostatnio dostalismy "swieze" dorsze, prosto z kurta rybackiego....dramat

Gość gość
miruna to chyba ryba z chin..syf

Gość gość
Kupiłam "świeżego" dorsza w osiedlowym rybnym. Jak zaczęłam go piec, to się okazało, że cuchnie w całym domu. Miałam uraz do ryb bardzo długo, ale za namową postanowiłam dać szansę rybom mrożonym. I wiesz co? Taka ryba w ogóle nie pachnie rybą (surowa). Przy pieczeniu wydziela tylko delikatny zapach. Mieszkam w takim miejscu w Polsce, że dostęp do świeżych ryb jest utrudniony. Dlatego kupujemy mrożone. A te z Biedronki są bardzo dobrej jakości. Te z Lidla też ludzie sobie chwalą (jeszcze nie próbowałam). Myślę, że przesadzasz ze swoim przerażeniem. Chciałabym zobaczyć Twoją zdrową dietę autorko...

Gość gość
Miruna cipciu to nie ta ryba z Chin. Proponuje uzyc Google i poczytać coś zanim się zblaznisz.