Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duza corka

Polecane posty

Gość gość

Moja corka 6,5 miesiaca wazy 9150 i mierzy 71,5 Czy jest waszym zdaniem bardzo gruba? Czy powinnam ograniczac nocne karmienie?

Gość gość
Jest słodkim grubaskiem. Daj jej pączka.

Gość gość
Do 18:33 - padłam :D JA bym dała jeszcze do popicia colę. ;) A tak poważnie...no nie wiem,jak mój roczny syn ważył 10 kg,to matka mi dokuczała,że gruby,chociaż wcale gruby nie był,ale wychudzony też nie. No może teraz tak przybiera,a potem się unormuje; wiele dzieci chudnie jak zaczyna biegać,bawić się itp. Gubią ten dziecięcy tłuszczyk. Jakoś w okolicach 3 roku życia,ale każde dziecko jest inne,także różnie bywa. Chyba,że córka może mieć skłonności do tycia np. po tobie lub ojcu,to wtedy cóż...różnie bywa.

Gość gość
Gruba:( jak podajesz mm to utuczysz dziecko.

Gość gość
No gruba. Mój synek miał 10 kg gdy miał rok i wyglądał akurat. Żal mi Twojego dziecka. Pewnie dajesz jej mm?

Gość gość
Jest na cycku. Teraz dieta rozszerzona. Ale gotuje sama, nie dosladzam nic, pije wode. Jestem zalamana. Ja jestem raczej szczupla 164, 55 a maz 174 i ok 90. Ale duzo ćwiczy i ta masa to same miesnie. Duzy jest ale nie gruby.

Gość gość
Twoja córka jest niewiele większa od mojego syna... Tez rozszerzam dietę i bardzo bym chciała go troszkę odchudzić... Dlatego weszłam na ten temat bo liczyłam na jakieś rady bardziej doświadczonych mam ale jak widzę takich tu nie ma... Za to sa idealne święte krowy które potrafią tylko wyśmiać... Trzymaj sie autorko...

Gość gość
Jeżeli zywisz dziecko tak jak piszesz, to na pewno nie będzie otyle. Nie przejmuj się. Skończy rok i będzie tyc zdecydowanie wolniej. Tylko.pamiętaj, żadnego cukru i niczym się nie przejmuj. A ile dążyła przy porodzie?

Gość gość
Urodzila sie 55 i 3010. Byla raczej drobna.

Gość gość
Łał, moj syn tyle na rok ważył a przy porodzie miał 3040g. Karmiony był mm.

Gość gość
moja córka na 2 lata ważyła 9,800 -ale drobna jest i była ;) za to do roku była takim pultaskiem fajnym, jednak aż tyle nie ważyła....

Gość gość
Moja w rym wieku miała 73 cm i 6800. Czym ty ja karmisz?

Gość gość
Moja ważyła 8.5 kg i miała 77cm, teraz ma 2 lata 3msce i waży 14kg. NieJest gruba ma 92cm i jest normalnej budowy . Nie przejmuj się zacznie biegaac to wszystko sie unormuje.

Gość gość
To jej ogtanicz trochę to jedzenie cycka bo do roku 20 kg bedzie ważyć. Pewnie wygląda jak ludzik michelin

Gość gość
Autorko,moja corka w wieku 6 miesiecy wazyla 8,5 kg. Byla na piersi,sama jej gotowalam i tak jak Ty nie slodzilam jej,nie solilam jedzenia. Na pierwszy rok wazyla 12 kg,wiec wiecej niz wiekszosc dzieci w jej wieku. Dzisiaj konczy 14 miesiecy,nadal jest na piersi. Czy jest gruba? Nie. Odkad zaczela chodzic jakos sie wyciagnela i wyglada dobrze. Fakt,ze jest tez bardzo wysoka,ma 84 cm. Nigdy nie ograniczalam jej jedzenia,bo nie bylo czego,teraz je 4 stale posilki i 2 razy ciagnie cyca za dnia,czasami w nocy,jak teraz,gdy zabkuje i cierpi. Widze za to na podworku mnostwo dzieci chudziutkich,wszystkie sa rozne. Corka ladnie je? To nie martw sie,wrecz ciesz. Piersia jej nie przekarmisz. Mi zawsze pediatra powtarzala- niech je ile musi,duza jest dziewczynka,ale lepiej w te strone niz odwrotnie.

Gość gość
Właśnie, nie syp soli do jedzenia, bo zatrzymuje wodę w organizmie i można też ważyć więcej. Na piersi na pewno jej nie utuczysz, nie czytaj głupot. Aha, kładz ją jak najwięcej na podłodze na macie, niech się kula itd, żeby miała dużo ruchu

Gość gość
Co wy piszecie? To dziecko jeuudt grube.!!! Autorko napisz co ty jej dajesz do jedzenia.

Gość gość
Ona nie jest duża tylko gruba nazwijmy rzecz po imieniu :O

Gość gość
No i żadnych slodzonych kaszel itd, kupuj tylko te bez cukru, ale naprawdę bez cukru i su stancji slodzących. Polecam ci holle albo sun baby

Gość gość
oj rosnie mala spaslunka upasione dzieci sa obrzydliwe bleeeeee

Gość gość
Slodzonymi kaszkami najłatwiej utuczyc dziecko, jeśli takie podajesz, koniecznie zrezygnuj

Gość gość
Autorka pewnie sama żre słodycze kilogramami i to i dziecko na piersi tłuste

Gość gość
Ale bzdury.. moje dziecko było na mm. Czasem na deser jadło słodka malinowa kaszke. Je teraz normalnie,.nie ciągnie go do słodkiego.. ma 3 lata, 100cm wzrostu i 14,5 kg. Chudy jest nawet za bardzo.. Ja obserwuję w moim otoczeniu zależność, ze tyja dzieci, które "niedojadaly" i im broniono nawet skosztować coś słodkiego. Fakt, do około 14 miesięcy bez soli w ogóle, potem odrobinę czasami. Nic nie slodzilam nigdy. Ale jak chciał drozdzowke spróbować to nie bronilam :-)

Gość gość
Mój jak miał pół roku ważył 9kg. Potem przestał przybierać w takim tempie, a też się martwilam. Teraz ma rok i waży 10,5kg.

Gość gość
Autorko jesli je tak jak piszesz nie martw sie ze bedzie otyla. Mojej znajomej córka tez tak przybierala na wadze na poersi, byla cala w faldkach. Dzis jest sliczna , wysoką 11- latka.

Gość gość
Autorko, ciężko cokolwiek wyrokować. Twoja córka niewątpliwie waży dużo. A na przykład moja jest na drugim biegunie - ma 14 miesięcy i waży 8 kg. I tak naprawdę nie wiadomo co będzie dalej. Znam dzieci, które były drobne, a potem wyrosły na potężne osoby jak i pulchne, które się wyciągnęły. Uważam, że powinnaś dbać o dietę i nie dokładać córce zbędnych kalorii, a jeżeli nadwaga będzie się utrzymywać ewentualnie pomyśleć o jakiejś diagnostyce, ale to jeszcze nie teraz. Myślę, że gdzieś w okolicy bilansu dwulatka warto się nad tym zastanowić.