Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobiety które was ignorują a waszego męża zagadują przy was. skąd ten mechanizm?

Polecane posty

Gość gość
Nie wiem skąd pomysł, ze faceci to mają jakieś szczególne zainteresowania, a kobiety to maksymalnie moda czy gotowanie x niestety to prawda, jakos uwarunkowana biologicznie podobno. Kobieta kiedyś się głównie zajmowała dzieckiem, i podobno zle byłoby jakby kompletnie skupiała uwagę na jednej rzeczy.., bo nie da się tego robic mając dziecko Zresztą zobacz tematy na kobiecych forach jakie przewazaja, np. wizaż ma na górnym pasku działy: makijaż, fryzury, moda, pielęgnacja, dziecko... boki zrywac. Ja rozumiem, ze nie każdego musza interesować typowo meskie działy typu militaria, piłka nozna, ale zawsze mnie dziwiło, dlaczego kobiety się np. kompletnie nie interesują akwarystyką..

Gość gość
A nawet jak temat pada - ostatnio kolezance z kumplem tłumaczyliśmy podstawy z danej dziedziny bo nie miała pojęcia o czymś i wtedy można bylo pogadać bo już skumała trochę x no widzisz, ale ta twoja kolezanka przynajmniej miała chęc skumania czegos, bo sa takie osoby - że szkoda gadac.. ja z ta dwójką znajomych co opisywałam, to nie było tak ze ja z nia kompletnie nie gadałam, bo to by była bezczelność i szczyt buractwa, tez rozmawiałyśmy, tylko z nia mi się mniej rozmowa kleiła, ze tam powiem. Jak z nim zaczęłam gadac o np. Wikingach, ona nie zabierała głosu i była znudzona

Gość gość
powiedz mi, autorce tematu, co to co napisałaś ma do mojej sytuacji?----AUTORKO! pytasz sie w samym TYTULE tematu 'kobiety które was ignorują a waszego męża zagadują przy was. skąd ten mechanizm?'' a potem tylko chcesz konkretnej odpowiedzi do twojego problemu zignorowania cie przez wlascicielke mieszkania! to moglas po prostu napisac z tytule: kobieta mnie zignorowala, wiecie moze dlaczego? a nie rzucac temat, ogolny, bo sa ktore byly zignorowanme, ktore byly swiadkami, ktore same ignorowaly i wsciekac sie, ze nie trzymaja sie tylko i wylacznie twojego konkretnego problemu :O i wlasnie dlatego ja ignoruje idiotki, ktore rzekomo by zagaic rozmowe rzucaja ogolny temat a potem chca mowic tylko o sobie.

Gość gość
gość dziś Błagam, nie gadaj mi tych głupot. Trzeba serio trochę ogarnąć literaturę. Jeden z setek eksperymentów na ten temat udowodnił, ze ludzie głupią pracę pisemną oceniają lepiej (jako bardziej merytoryczną, ciekawiej napisaną) tylko dlatego, że podpisano ją męskim imieniem. A ta sama praca napisana przez kobietę magicznie stawała się nudna, kiepska itd (także same kobiety tak oceniały). I sporo jest takich udowadniających, że różnice są serio mniejsze niż podobieństwa - a to społeczny kontekst sprawia, ze i my interpretujemy pewne rzeczy zgodnie z nim i staramy sie dostosować do tego kontekstu. Czyli kobieta prędzej wybierze kiepsko płatną pracę (bo może) niż mężczyzna (który choćby chciał być pielęgniarzem to społęcznie jest to kiepsko odbierane) Nie chce mi się za bardzo pisać, ale serio polecam poczytać trochę badań na ten temat (ale sporo trzeba by móc samodzielnei wyciągnąć wnioski bo są tez sprzeczne miedzy sobą, niektóre mają błędy metodologiczne nawet). Ale generalnie różnice naprawdę nie są tak wielkie jak się wszyscy doszukują - w wielu różnych krajach też to inaczej się prezentuje. x Do tego ogólnie całe społeczeństwa głupieją za przeproszeniem - bez związku z płcią

Gość gość
"i wlasnie dlatego ja ignoruje idiotki, ktore rzekomo by zagaic rozmowe rzucaja ogolny temat a potem chca mowic tylko o sobie. " No tak, bo szczytem inteligencji jest przylecieć na dany temat - przeczytać tytuł - z reguły ogólny - i klepać posta, bez związku z postem autora. x Kultury się naucz trochę przy okazji bo obora z Ciebie wyłazi. I nie, nie jestem autorką.

Gość gość
gdybym poleciala tylko po tytule, nie wiedzialabym nawet o co wscieka sie teraz autorka, prawda? wiem, ze to wymaga myslenia i logiki, ale wierze, ze ci sie uda! :)

Gość gość
"gdybym poleciala tylko po tytule, nie wiedzialabym nawet o co wscieka sie teraz autorka, prawda? wiem, ze to wymaga myslenia i logiki, ale wierze, ze ci sie uda! " Skończyłaś już nam pokazywać dlaczego niektórzy nie mają ochoty z Tobą rozmawiać? Bo ja mam dość dowodów.

Gość gość
Błagam, nie gadaj mi tych głupot. Trzeba serio trochę ogarnąć literaturę. Jeden z setek eksperymentów na ten temat udowodnił, ze ludzie głupią pracę pisemną oceniają lepiej (jako bardziej merytoryczną, ciekawiej napisaną) tylko dlatego, że podpisano ją męskim imieniem X nie gadam głupot, chyba sama masz tę literaturę nie do końca ogarniętą, i do tego nie umiesz czytac ze zrozumieniem, bo twój przykład nie ma nic do rzeczy... Kobiety znacznie rzadziej się czymś mocno interesują niż mężczyzni, co nie znaczy że sa od nich głupsze, akurat zdolności językowe sa większe u kobiet.. Kobiety mają lepszą i wieksza podzielność uwagi, a faceci mają tendencje to skupiania się od razu w całości na jednej rzeczy, i stąd u nich zwiększony rozwój wyspecjalizowanych zainteresowań ... Zajrzyj na fora tematyczne, w większości faceci.. A kobiety częściej gadają tak na zasadzie- o wszystkim i o niczym

Gość gość
01:13 czyli co. Ty nie masz z kim pogadać wśród kobiet. Oj biedna ty. Ja nie ufam kobietom tzw.chlopaczarom.. jeśli ktoś ma problem gadać z własną płcią i lgnie głównie do przeciwnej to wiedz, że nie wszystko tam do końca pod kopułką hula jak należy. Jakiś kompleks z dzieciństwa lub syndrom Jagny z "Chłopów" ... if you know what I mean..

Gość gość
Ty nie masz z kim pogadać wśród kobiet x nie było tak tragicznie, bo miałam 2 dobre przyjaciółki, w ogóle w okresie szkolnym było lepiej...mam wrazenie ze większosc kobiet po ukończeniu szkoły w błyskawicznym tempie tępieje... potem tylko dzieci, kupki, zupki, makijaż... ale odbiegamy od tematu.. może tez czasem bywa, ze to jest jak u zwierząt, osobniki meskie się zawsze b lubia z żeńskimi, i w przypadku autorki u tej kobiety zadziałał podobny mechanizim, i tu nie musi chodzic o seks

Gość gość
Kobiety ta jednak potrafią znaleźć problem tam gdzie go nie ma.