Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Masaya

Mamy na Kwiecień 2017!

Polecane posty

Gość Mama po raz czwarty
GośćAnia27lat Miałam Ci jeszcze napisać co do usg 3d, że nie mają w przychodniach nfz czy szpitalach bo im to nie potrzebne. Na 3d nie wykonują żadnych pomiarów, nie sprawdza stanu zdrowia dziecka. No jedynie jakby miało rozszczep wargi czy coś z wierzchu wizualnie nie tak w wyglądzie to można zobaczyć. Wszystkie pomiary, sprawdzane są i tak na usg zwykłym. Także jak chcesz zapłacić dodatkowo za 3d to tylko po to żeby obejrzeć dzidziusia jak wygląda☺

Gość Mama po raz czwarty
MagdaW 35 Jak dobrze pamiętam to maluch średnio ma spać 20h także 4 zostają na kopanie Mamusi☺ Ja w jednej ciazy to miałam wrażenie, że moje dziecko wogole nie śpi. U mnie to wogole się sprawdziło z aktywnością dzieci w ciazy, po porodzie też były takie. Jedna córka *****iwa do tej pory tak ma , że nie usiedzi. Druga to strasznie kopalń ciągle i teraz też wszędzie jej pełno. Non stop gdzieś się wspina. Najmłodsza była najspokojniejsza. Malo się ruszala, ale za to konkretnie i faktycznie jest najspokojniejsza z całej trójki. Zobaczymy jak będzie z małym.

Gość kawa_z_mlekiem91
Mama po raz czwarty ja wszystkie uniwersalne porozdawałam bo u nas w rodzinie ostatnio same chłopczyki ;) Magdaw35 No niestety tak jest że od samego początku zamiast radości ciągła spina, obserwowanie siebie itd. Zreszta teraz też łapie sie na tym że jak długo nie czuje ruchów to staram sie jakos "obudzić" tego małego smyka :) kobietki tak w ogole to mam pytanie czy któraś z Was kiedykolwiek brała w ciąży Gynofemidazol? Na ostatniej wizycie mój gin mi go przepisał na początki infekcji i powiem szczerze ze jestem juz po 8 tych tabletkach i nie czuje zbytniej poprawy. ..

Gość Madiik
Ojej myślałam że nie nadgonie tej lektury chwile mnie nie było a tu tyle stron . Witam wszystkie mamusie z którymi się już znam jak i te nowe :) a więc u mnie na 100 % będzie Raaman niestety nie dziewczynka :p samopoczucie mam świetne waga która przed ciążą wynosiła 56 kg nadal nie jest na miejscu tzn w zeszłym tyg było 53.9 kg oby cała ciążę tak powoli rosła . Nie wiem jak to robie ale nie bijąc na wagę i tak tyje problem w tym ze ja bardziej rozrastam się na boki ... mały w brzuchu cały czas szaleje no i najważniejsze że wszystko rozwija się prawidłowo. A wy jak tam mamusie ? Kto juz szykuje wyprawkę dla malucha ?

Gość Mama po raz czwarty
Kawa_z_mlekiem91 Ja brałam kiedys,ale nastatyne i pomagało. Może Ci się to rozwinęło i za słaby lek, albo poprostu na Ciebie nie działa. Niestety ciaza sprzyja takim infekcja. Idź lepiej do lekarza bo infekcje w ciazy mogą być groźne.

Gość Magdaw35
Zjadlam sniadanie i znowu poczulam ruchy. Uff ale uga... Kawa z mlekiem91 tez czasem pobudzalam maluszka zeby sie upewnic , ze wszystko ok. Ciaza zaczelam sie powoli cieszyc dopiero po polowkowym usg, wczesniej o ciazy wiedzieli tylko moj maz i mama. Balam sie komukolwiek innemu powiedziec a w szczegolnosci mojej 4 letniej corci , ktora bardzo przezyla utrate mojej poprzedniej ciazy bo bardzo prognie miec rodzenstwo. Ale teraz juz mam nadzieje wszystko bedzie dobrze. Polowkowe isg mialam robione w 19 tyg. i wszystko bylo ok ale bylo za wczesnie by dokladnie ocenic stan serduszka wiec wracam w czwartek na dodatkowe usg. Podobno ma byc druga corcia ale w czwartek jeszcze dopytam. Jesli plec sie potwierdzi to kompletowanie wyprawki mam z glowy bo mam doslownie wszystko po pierwszej corce jesli chodzi o ciuszki, lozeczla, kolyski itp. Moze jedynie wozek nowy kupie i nosidelko no i kosmetyki do pielegnacji dzidzi

Gość Mama po raz czwarty
Madzik Witaj☺ Fajnie z tą wagą☺ Zrzucić zbędne kg wraz z porodem. Ja tak miałam poprzednio. Wczoraj ważyłam się u lekarza i mam 8kg na plusie. Muszę się ograniczac ze słodyczami troche☺mam straszne smaki na nie. Poza tym ogólnie jem dość zdrowo. U mnie znowu póki co idzie w brzuch i cyce. Ledwo przestałam karmić i się zmniejszyły to zaś urosly☺

Gość Mama po raz czwarty
Madiik Przepraszam za ten Madzik. Często pisze z tabletu i sam zmienia mi słowa. Także z góry przepraszam jakby ktoś moich chieroglifow nie mógł odczytac☺

Gość Magdaw35
Dziewczyny jak liczycie wiek ciazy? Ja w niedziele skonczylam 21 tydz. Wiec teraz jest 21 plus 3dni. Czy to znaczy , ze jesli 21 skonczone to jestem W 22 tygodniu, czy tez bede w 21 dokad nie osiadne 22 giego?

Gość gość
MagdaW 35 Moja córka też dowiedziała się dopiero wczoraj tak oficjalnie bo już się domyślala po brzuchu. Poza tym to wie tylko moja babcia i paru znajomych z poza mojego miasta, jedni miejscowi. Jakoś nie spieszy mi się żeby komu kolwiek mówić. Taki mam spokój, że najchętniej nie powiedziałabym nikomu. Dowiedzieliby się jak wpadną w odwiedziny jak dziecko już bedzie☺niestety brzuch już mnie zdradza, ale jak luzniejsze ubranie to nie widać tak bardzo.

Gość Mama po raz czwarty
Gość wyżej to ja

Gość Mama po raz czwarty
MagdaW 35 Ja liczę tak, że w ten poniedziałek miałam 22 tydzień. W kolejny poniedziałek będzie 23. Nie rozdrabniam się na dni. Cały tydzień od poniedziałku do niedzieli liczę jako 22 tydzień. Jakbyś mnie dzisiaj zapytała który mam tydzień to powiem 22☺

Gość Magdaw35
Mama po raz czwarty Ja licze tak samo jak Ty tylko chcialam sie upewnic bo wiem , ze niektore kobiety licza inaczej a lekarze licza na tygodnie plus dni przynajmniej w anglii. Dla lekarza nie jestem w 22 tyg tylko skonczylam 21. Dla nich licza sie tylko pelne skonczone tygodnie i to mnie zdezorientowalo.

Gość gośćAnia27lat
Dla mnie to zaczął się w niedzielę 20 tydzień a dla lekarza to 22 :-) dni tylko dołącza ja robi usg to tam jest napisane np ostatnio 16 tydzień i 5 dni czyli liczy jak chce i kiedy chce

Gość Mama po raz czwarty
Mój jak wpisuje w kartę ciazy to pisze np 21/22. Zawsze dwa tygodnie podaje.

Gość Magdaw35
Gosc Ania27 lat. Jesli dla lekarza to 22 tydz. A dla Ciebie 20 to moze liczysz od daty poczecia a nie ostatniej miesiaczki jak lekarze i wiekszosc dziewczyn.

Gość Mama po raz czwarty
Mi wychodzi z usg na 7.04, z okresu tak samo. Tylko ja mam nieregularny okres, a po zakończeniu karmienia to był dopiero mój drugi okres i ostatni☺

Gość gośćAnia27lat
Magdaw35 Tak liczę od daty poczęcia a to dlatego że jak skończyl mi się okres to męża nie było w domu (piątek) a udało nam się za pierwszym podejściem (niedziela) nie zdradziłam mojego męża ale wolę żeby wiedział że to 20 tydzień a nie doszukiwal się drugiego dna facetom ciężko wytłumaczyć te babskie sprawy

Gość mama_last_minute
Mój lekarz też liczy inaczej, niż ja. Jestem w 20tc (skończyłam dziewiętnasty i trwa dwudziesty), a on pisze te skończone tygodnie, czyli 19. Z wyprawką będę miała łatwo, bo dużo rzeczy mam po synku, do tego 2 bliskie koleżanki mają synków kilka miesięcy starszych. Ale nie miałabym nic przeciwko, by zaczynać kompletowanie dla dziewczynki od początku :) Jednak już na 100% drugi chłopiec. Z tej wiadomości niezadowolony niestety jest mój 4latek. Jest bardzo zazdrosny, bo "przecież on jest moim synkiem i po co mi drugi" i ma nadzieję, że lekarz się pomylił i będzie dziewczynka. Ale mój wiedział prawie od samego początku, bardzo szybko zauważył odstający brzuszek i miał swoją teorię, ze tam jest małe jajeczko, z którego będzie dzidzia. Nie potwierdzałam, ale on wiedział swoje. Na szczęście nikt nie brał jego słów poważnie, bo już rok temu naopowiadał w przedszkolu, ze będzie starszym bratem. Za to z imieniem zupełnie nie mam pomysłu. Wiem, ze będę je powtarzać 1000razy dziennie, zwykle z "nie wolno, zostaw, nie ruszaj itp." i nic mi nie pasuje. A od propozycji męża można zemdleć. A Wy macie już pomysły na imiona?

Gość Mama po raz czwarty
Mama_last_minute Moja mała też raz powiedziała babci, że idę do lekarza i pan doktor pooglądać dzidziusia. Na szczęście babcia nic z tego nie zrozumiała. Też nie mam pomysłu na imię.

Gość Mama po raz czwarty
GośćAnia27lat Mój to nawet nie wie dokładnie który to tydzień. Wystarczy mu data narodzin☺

Gość mama_last_minute
mojemu też nie mówię tygodni, bo to się za często zmienia. Jak zaczyna sie mniej więcej kolejny miesiąc, to mu mówię, zeby wiedział, jak ktoś go zapyta, żeby głupio nie było :)

Klaudia Strasznie mi przykro. Czytalam posty i czekalam na inną wiadomosc :( trzymaj sie mocno i cieplo ! Dziewczyny gratuluje synków

Gość gośćAnia27lat
Mój mąż to za wiele nie pyta bo jestem mniej więcej w ciąży tak jak z corka i tak mu tydzień nic nie mówi już go miesiąc nie widziałam i on mnie myślę że będzie w szoku jak mnie zobaczy bo jestem wielka :-) Jeśli chodzi o imię to nie mamy pojęcia ani dla chłopca ani dla dziewczynki corka mówi że tam jest braciszek ale imiona to co jakiś czas inne Mąż wymyślił Ksawery albo Gabriela nie stanowcze nie

Gość Mama po raz czwarty
GośćAnia27lat W poprzedniej ciazy mąż też tak się interesowal? Mój to jak typowy facet minimum informacji. Oby tylko zdrowe było. Jak widzi dziecko to dopiero bardziej się interesuje.

Gość gośćAnia27lat
Interesował go zawsze stan mojego zdrowia bardzo przeżywa że nie może mi pomóc jak miałam ostatnio angine to chciał wracać Imię dla córki on wybrał teraz może będzie tak samo weźmie na ręce i nada imię Jeśli chodzi o tydzień ciąży to go interesował bo wrócił z Niemiec kilka przytulanek a tu ciąża oboje byliśmy w szoku :-) że tak prędko z corka po pół roku się udało dopiero od pierwszego poronienia lekarz mówi 6 tydzień a mąż zaledwie 5 w domu dziwna mina i mówi coś tu nie tak więc musiałam mu wyjaśnić to i owo ale dotarło -Nie myślcie że ja mam coś na sumieniu ale facet to facet jak ma ładna żonę to zawsze będzie przeżywał ładna według mojego męża oczywiście bo ja tak o sobie nie mysle

Gość Puławianka
O rany Dziewczyny a moj to czyta fora ogląda filmy i jest bardziej w temacie niz ja, powaga ;p mowi mi co i kiedy w danym tygodniu. I jak chce sie napic piwa 0,0% albo wina free to robi mine, bo sam ze mna nie pije. I na początku ja go zmuszalam, zeby pil a on mi wyznal biedak ze ma wrażenie ze to szkodzi dziecku :D haha. Mam tylko nadzisje, ze nie bedzie mi tłumaczył jak sie piersia karmi ;/ Mamy imie, jak synek to Tytus, jak corka to Ania albo Aurelia :) jeszczs podoba mi się Witek i Leonard- Leo, Leos... Ale mowimy caly czas Tutus i tak juz w mojej glowie siedzi maly Tyti :) Bardzo mi przykro... Mam nadzieje, ze predzej czy później sie wszystko ulozy..

Gość Mama po raz czwarty
GośćAnia27lat Haha to sobie Mąż pomyślał. Faktycznie lekarze mieszają z tymi terminami porodu i tygodniami ciazy. Puławianka Ja to z jednej strony się cieszę, że mój aż tak się nie interesuje. Przynajmniej mam wolną rękę i wybieram co mi się podoba☺ Jeszcze jakby miał mnie pouczać, albo zabraniac czegoś bo w ciazy nie wolno to chyba bym oszalala☺ Ja jak zwykle siedzę do nocy. Dopiero teraz odrobina się że wszystkim. Tak mi się nie chciało ruszyć wcześniej. Mam lenia w ciazy☺ Też tak macie? To jest dobra wymówka przed samym sobą. Jeszcze wogole zamawiam teraz prezenty na mikołaja dla corek. Trzeba iść spać bo u mnie codziennie po 6 pobudka☺ Miłego dnia Dziewczyny bo w sumie już nowy dzien☺

Gość kawa_z_mlekiem91
Mama po raz czwarty w tej ciąży też mam straszliwego lenia.. ostatnio moja córka miała 3 tygodniową przerwe od przedszkola bo najpierw złapała jakąś infekcje a potem panowała bostonka i nie chodziła bo bałam się ze złapie to świństwo więc rozleniwiłam się na całego .. nie musiałam wcześnie wstawać i jakoś to wszystko szło tak bardziej lajtowo. Ale teraz od poniedziałku pełna mobilizacja i powoli się ogarniam :)

Gość gość
widzieliście już to ? blog z najlepszymi konkursami w sieci i nie tylko fajna zabawa i ciekawe nagrody polecam http://xurl.pl/bestkonkursy