Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolcia9333

nieregularny okres..

Polecane posty

Witam ja mam nieregularny okres, przez 12 msc zawsze mam 29-42 dni cykl. Chciałabym policzyć porodu ale nie wiem jak mam wpisać ile dni cykl jeśli mam nieregularny okres? Ostatnia miesiączka 16 lipca 2016, 40 dni cykl. Chciałabym znać kiedy poród a sprawdziłam niektórze ostatni kwietnia lub początek maja. moze kto pomoże? i jeszcze mam pytanie, kiedy moge robic test ciazowy? bo narazie mam test ciazowy PEPINO.. tylko problem ze niewiem kiedy dostane okres bo mam nieregularne. i nawet nie wiem kiedy owulacja, wiec zrobilam z chlopakiem od 25.07 do 1.08 .. od wczoraj przerwa, a w piatek i od pon mam duzo sluzu wiec co to takiego? hmm niewiem co jeszcze.. a w ktorym tygodniu ciazy najlepiej isc do ginekologa? - ktore lepiej : prywatny czy nfz ? dziekuje z gory!!

Gość gość
najpierw to bym poszla do lekarza sprawdzic czy wogole ta owulacja jest skoro masz nieregularne cykle

Gość gość
A o jakim porodzie piszesz skoro jeszcze nawet nie wiem czy to ciąża czy nie. ;) Przy nieregularnych cyklach nie można określić ani momentu owulacji (bez obserwacji cyklu -śluz, temp i stan szyjki albo bez monitoringu) a tym bardziej terminu ewentualnego porodu. Test możesz zrobić najwcześniej po 2 tyg. od stosunku ale to i tak nie daje ci wiarygodnego wyniku zważywszy na nieregularne cykle. Swoja drogą dlaczego nie byłaś u ginekologa w sprawie tych cykli? Termin porodu w przypadku zaburzeń cyklu określi lekarz po badaniu usg. Wg lekarza najlepiej iść na pierwszą wizytę w ciaży ok. 6-7tc. liczone od ostatniego okresu. Ale u ciebie nie ma to zastosowania bo nie wiadomo czy cykl będzie mieć 29 czy 42 dni. Tak więc zrobisz test i potem umówisz się jeśli będzie pozytywny na wizytę za jakieś 2-3tyg.