Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy usg w 16 tygodniu wiarygdne jeśli chodzi o płeć dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Witam, Dziewczyny czy płeć dziecka wskazana przez lekarza w 16 tygodniu ciąży jest na 100% wiarygodna? Mam dobrego lekarza, ale mimo wszystko chcę zapytać czy u kogoś przypadkiem nie "zmieniła się" płeć dziecka.. Zanim zaczniemy kupować różowe gadżety ;)

Gość gość
Raczej tak. Nam lekarz w 12 tygodniu ciąży powiedział, że chłopak i nic się nie zmieniło :) Więc w 16 tygodniu tym bardziej nie powinno.

Gość gość
A mi na prenatalnych w 11 tygodniu ginekolog powiedział, że widzi siusiaka i się sprawdziło :)

Gość gość
Fajnie że już w 16 tygodniu wiesz co będzie. My dowiedzieliśmy się dopiero w 7 miesiącu bo mała nigdy nie chciała się pokazać. Ale chodziliśmy do gina na nfz i specjalnie się nie wysilał żeby sprawdzić..

Gość gość
Jak w 11 czy 12 tygodniu można potwierdzić płeć? Przecież to bardziej strzelanie przy zarodku 3 czy 4 cm.. Za to w 16 tygodniu jak najbardziej tak skoro to dobry lekarz nie powinno być pomyłki.

Gość gość
Nam na pierwszym prenatalnym w 13 tyg powiedział, że dziewczynka i później już potwierdzał- sprawdziło się. Na 100 procent to okaże się po porodzie . Też bałam się kupować wszystko typowo dziewczęce, a jednak robiłam to

Gość gość
ja mieszkam w uk i tutaj pierwsze usg robi sie miedzy 12-13tyg. Mam jedno dziecko, drugie w drodze, ale za kazdym razem plec potwierdzili mi wlasnie na pierwszym usg (dwoch chlopcow)

Gość gość
W obu ciazach w 15 tyg wyszlo ze chlopiec i mam 2 synow

Gość gość
Do gość 14.02 żadne strzelanie jak dobry lekarz i dobry sprzęt ma to oczywiście że widać płeć. Tylko nie jakieś kilkudziesięcioletnie usg i nie doszkolony lekarzyna na nfz.

Gość gość
Mi lekarz podał w 13 W 16 sami widzieliśmy na wydruku z usg że chłopak

Gość gość
W 12 tc nie ma zarodka. Jest płód i nie ma on 3 cm.

Gość gość
Narządy różne w 12 tyg jeszcze nawet nie zaczynają się rozwijać, więc jak lekarz mógł coś zobaczyć?

Gość gość
* narządy rodne

Gość gość
z tego co wiem to jak siusiak jest to juz na 100% a jak nie ma to to sie jeszxze moze zmienic.poczekaj do 20tyg

Gość Kunegundaaa
W 12 tc dowiedziałam się że chłopak i cały czas mam to potwierdzane w 20 tc i 28 tc na usg 3d. Normalnie chodzę na Nfz i tam moja lekarka juz 3 razy widzi że wygląda jej na dziewczynkę. Ale trzymam się wersji sprawdzonych lekarzy na konkretnym sprzęcie. W 12 tc narzady są podobne ale lekarze określaja płeć po kącie nachylenia wyrostka pluciowego jak jest powyżej 30 stopni skierowany do góry to jest chlopiec co już się unioslo yo juz nie opadnie. U dziewczynek ten wyrostek jest poniżej 30 stopni tak poziomo do kręgosłupa. Jest taka stronka nub theory tak jest to pokazane bardzo dokładnie.