Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu ludzie ze wsi są gorsi od ludzi z miast

Polecane posty

Gość gość
Nie sa....

Gość gość
a skad ci przyszło do głowy że sa gorsi? ja akurat jestem tą miastową ,ale nie mam nic do ludzi ze wsi,moja najlepsza przyjaciółka pochodzi z podkarpackiej wsi ,podziwiam ją ze się stamtąd wyrwała.

Gość gość
Moja żona pochodzi ze wsi i jest wspaniałą kobietą.jestem z Warszawy i jako nastolatek gardzilem ludźmi ze wsi do momentu kiedy poszedłem do Wojska i tam dopiero poznałem ludzi ze wsi i doszedłem do wniosku że nie ma znaczenia pochodzenie,tylko kto jaki jest i co sobą reprezentuje

Gość gość
Myślę, że są gorsi bo maja swoje domy, duże ogrody, niektórzy maja baseny. Miejsca do parkowania ile chcą, często każdy w rodzinie ma swój samochód i pojęcia nie mają, jak się porządnie parkuje jak śledzie, jeden koło drugiego. Są też gorsi, bo maja świerze powietrze, a jak mieszkają w pobliżu jeziora lub rzeki, to maja to nieszczęście, że mogą sobie pójść nad wodę. A najgorzej to maja to, że nie mogą sobie zrobić "grylla" na balkonie metr na dwa, tylko muszą na trawniczku 200m2, lub nawet rozpalić ognisko i upiec kiełbaski. Poza tym spotykaja ich jeszcze takie przykrości, że jak jedzą śniadanie, to rurą koło stołu nie płynie z góry stolec sąsiada z góry, pod drzwiami im nikt nie łazi i nie słyszą kłótni sąsiadów z dołu. Bida.

Gość gość
09:05, zrobiłeś mi dzień :D Nie są gorsi, kto tak w ogóle myśli? :D Ja osobiście pochodzę ze wsi, lecz aktualnie mieszkam w mieście. Cenię sobie to, że na urlop nie muszę wydawać pieniędzy, a po prostu jadę sobie z rodzinką do dziadków, spacerujemy po zielonej okolicy wiejskiej :) Pochodzenie ze wsi ma swoje plusy.

Gość gaajowy
09.05. Bardzo trafnie. Autor czy autorka widać wyżej sra jak dupę ma.

Gość gość
Wieś wychodzi dopiero jak się przeprowadzą do miasta, na bloki. To jest dopiero wielka, betonowa wieś, jak w tej starej piosence "Szklana pogoda" Lombardu:-) :-) :-)

Gość gość
Są chciwi i traktują ludzi przedmiotowo. Wieś jest piękna, ale większość ludzi tam mieszkająca to porażka.

Gość gość
ludzie są różni i na wsiach i w miastach... w mieście też nie brakuje "wieśniaków" (sory za określenie) choć mieszkają niby w mieście.

Gość gość
Mówisz pewnie o wieśniakach, którzy przeprowadzili się do miasta :P Niestety taka jest mentalność ludzi ze wsi. Większość jest chytra.

Gość gość
Up

Gość gość
Tak