Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dark_horse

Terapia u psychologa

Polecane posty

Gość Dark_horse

Witam. Od jakiegoś czasu borykam się z problemem zachwiania emocjonalnego. Często mi się zdarza płakać nocami, czasami też nie mam chęci do życia i mam ochotę odizolować sie od ludzi. Chłopak delikatnie mnie namawia żebym poszła z nim do psychologa (nie chce zostawić mnie samej i chce iść ze mną) żeby mi pomóc ja od jakiś 8miesiecy odmawiam bo się boję. Nie wiem co mam robić. Czuję się źle często się smuce i bywam czasami też bardzo nerwowa taka sfrustrowana, nie umiem nad tymi emocjami zapanować ale tak jak już pisałam boję się udać do psychologa... Dodam jeszcze że nie umiem rozmawiać o problemach, łatwiej mi jest napisac sms niż wypowiedzieć c sie dzieje co mi jest i jak sie czuje... Co wy o tym myślicie? Powinnam się tam udać tak jak chłopak mi radzi? Jak wygląda taka terapia? Jak mam pokonać ten strach przed wizytą u specjalisty?

Gość mecenaska71
Mam przekonanie tylko do jednej kliniki, gdzie przyjmują specjaliści. Jeśli szukasz osoby, która będzie w stanie ci pomóc, to koniecznie zajrzyj sobie tutaj https://psychomedic.pl/psycholog-warszawa/ . Myślę, że warto.

terapia jest dobrowolną kwestią, wypływającą z Twojej inicjatywy, nie z inicjatywy Twojego pchacza. mądry psycholog powie Ci to samo.

Gość gość
Broken bzdury piszesz. Czasami jest potrzebny ten “pchacz” by zrobic pierwszy krok. Ja na pierwszej wizycie sie strasznie denerwowalam wypalilam paczke fajek przed ale pozniej juz bylo latwiej. Nie boj sie, ze bedziesz musiala opowiadac o sobie na poczatku wypelniasz testy a potem psycholog kieruje rozmowa a nie Ty.