Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy.zaraz zemdleje.co mi jest?

Polecane posty

Gość gość

Od paru dni źle się czuję. Wszyscy mówią że to jelitowka no ale trwa już 6 dni. przeraza mnie to ze ile bym nie wypila to nie jest to wydalane jako mocz a. .. "sikam"przez o***t. Niby jak biegunka ale nie do konca. Mam lekkie klucia w klatce piersiowej, dusznosci, jakis bol glowy ze gdy wstane i pochodze chwile wymiotuje albo mam wrazenie ze zemdleje.czasami mam zgage. Co to jest i jak sobie pomoc??

Gość gość
A i jeszcze.jak wypije to brzuch pecznieje do momentu wyproznienia i mam wrażenie że się nie nawadniam

Gość gość
Nikt nic nie wie ;(

Gość gość sylwia
Nie doznałaś jakiegoś urazu brzucha??To może być wirus..ale uraz też czasem daje takie objawy.Kup sobie węgiel leczniczy albo Nifuroksazyd.Temperaturę masz??

Gość gość
Gosc sylwia-wielkie dzieki ze sie odezwalas!Brałam węgiel przez 3dni, już się skończył, pierwszego dnia miałam 38 stopni. Teraz już nie. Może dlatego że prawie ciągle leżę w dosyć chłodnym pomieszczeniu. ..

Gość gość
Nie, nie przypominam sobie...nie , na 100% nie mam urazu brzucha

Gość gość
Teraz mam zgage chociaz nic nie zjadlam, jak przekrece sie na bok to tak mi sie przelewa w zoladku ze zaraz musze do wc. :(Ile to może jeszcze potrwać?

Gość gość sylwia
Najprawdopodobniej to jakaś infekja..grypa żołądkowo jelitowa czy coś w tym rodzaju.Uzupełniaj płyny bo możesz się odwodnić.W lekkich stanach zalecana pepsi czy cola (posiada kwasy pomocne w walce z bakteriami)u ciebie przebieg wygląda na ostry.Może to być też wyrostek.Spróbuj zgiąć nogę w kierunku brzucha i zobacz czy boli.Brzuch masz mielki czy twardy??Zastosuj dietę.sucharki..bułka z masłem..itp.nic ciężkostrawnego i koniecznie śmigaj do lekarza a jak nie masz siły to dzwoń na wizytę domową albo pogotowie.

Gość gość
śmigaj dziewczyno na pogotowie bo to wygląda poważnie , 6 dni !! stale sikas i masz biegunkę,wymioty ,sto procent jesteś odwodniona o czym świadczy fakt że masz wrazenie ze zemdlejesz ,plus ból głowy i kłucie w klatce. Tylko zgaga mi tu nie pasuje. Śmigaj i nie czekaj,moja sasiadka 31 lat zmarła w zeszłym tygodniu na udar ,tez tak sobie lekceważyła,jeszcze przytomna zawiezli ją do szpitala i po kilku h było po dziewczynie

Gość gość
mam jeszcze jedną opcję -to atak nerwicy,oby...w szpitalu cię przebadaja i potwierdza lub wykluczą

Gość gość sylwia
..zgada to od wymiotów..kwasy podrażniają przrłyk...lub też coś mogło Ci się przykleić na żołądku,jakaś skórka z pomidora np .czy ciś i stąd ta nadmierna produkcja kwasów.Zgagę neutralizuje mleko ale w jelitowce odradzam.

Gość gość sylwia
Kolezanka ma rację..jesteś odwodniona smigaj do lekarza.

Gość gość
mam jeszcze jedną opcję -to atak nerwicy,oby...w szpitalu cię przebadaja i potwierdza lub wykluczą X BUACHACHA... Jakie to badania sa co potwierdzają nerwicę? Jedna biedna babka miała ataki duszności, pobieżne badania w szpitalu nic nie wykazywały, więc ... nerwica. Pól roku chodziła do psychiatry, az się okazało, ze ma raka tarczycy. niestety było za pozno

Gość gość
czy ja napisałam że są badania potwierdzajace nerwicę ? nie :) być moze niezbyt dokładnie sie wyraziłam. Przebadają dziewczynę ,przeprowadzą wywiad i albo coś zdiagnozują albo uznają że to PRAWDOPODOBNIE nerwica

Gość gość
wiaomo też że trzeba bedzie pójsć pózniej do rodzinnego zrobić podstawowe badania w tym tsh bo tego raczej w szpitalu na dyżurze nie zrobią . Nerwica to tylko domniemanie ,zawsze nalezy zasiegnąc porady conajniej neurologa i psychiatry.

Gość gość
Dziękuję za wszystkie posty i przepraszam że pisze dopiero teraz. Już mówię co i jak w skrocie. Pije regularnie, wczoraj też właśnie napilam się Coli ale raczej niewiele dała :(. Najgorsze jest to, że gdy pije to nie czuję jakby ta woda mnie faktycznie nawadniala chociaż skórę jeszcze mam sprezysta. Brzuch mam wzdety, przy każdym lyku wody od razu podchodzi mi do góry a w brzuchu okropnie się przelewa

Gość gość
Wyrostek to raczej nie jest. Za to odwodnienie,możliwe. Czuję suchość w ustach, W sumie nic nie jem oprócz biszkoptów i innych lekkich rzeczy ale i tak zaraz cofam. Znowu mam biegunke... zdarza się ze po kilkanaście razy na dobę.

Gość gość
Ostatnio miałam stresy ale to raczej nie jest nerwica..jednak dziekuje

Gość gość
Chyba zamówię ta wizytę jeśli do jutra mi nie przejdzie :(