Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odstawienie tabletek

Polecane posty

Gość gość

Witam. Ponad rok temu odstawilam tabletki anty. Po pol roku od odstawienia dostalam okres.. Mialam go 5-6 razy a teraz od 3 miesięcy nie mam. Robilam test ciążowy miesiąc temu-negatywny. Mialyscie tak kiedyś? Co moze być przyczyna? Dodam ze brzuch mnie nie boli. Normalnie sie czuje tylko nie mam okresu

Gość gość
A u lekarza byłaś?

przede wszystkim musisz isc do lekarza. On dokladnie powie Ci, co moze byc tego przyczyna. Pytanie sie o takie rzeczy na forum raczej nie jest zbyt dobrym podejsciem bo tak naprawde powodow moze byc wiele. NIe ma sensu szukac po sieci, tylko lepiej isc do lekarza i bedzie zaraz po problemie

Gość gość
Dopiero za 4 miesiące mam wizytę. A mam mega wysyp pryszczy. Nie wiem czy to jest z tego powodu. Czy nie... Wiecie czy jeśli te pryszcze są tego powodu czy będę umiala sie go pozbyć jakoś sama do tego czasu? Bo miala czysta cere a teraz pelno i z dnia na dzień coraz więcej. Mam maści od dermatologa i smaruje sie srebrem ale to jest coraz gorzej...

Gość gość
Gdybym mogla isc teraz do lekarza to bym nie pytala....a na prywatnego mnie nie stać..

Gość gość
Jedyny objaw jaki mam to jest mi często niedobrze.. Często nie mam na myśli codziennie... To mi juz zaczęli tak być jak zrobilam ten test miesiąc temu. Tylko ze jak nie mam okresu te 3 miesiące to raczej test powinien to wtedy wykryć.. Mierze sobie tez temperaturę i w pierwszym miesiącu mialam 36.5 w drugim 36.7 a teraz 36.8... Nie wiem czy to ma znaczenie. Ale sobie myślę ze nie mogę być skoro test byl negatywny i to po takim czasie prawda. A innych objawów nie ma... Tak jak mowilam zupelnie nic mnie nie boli. To trochę dziwne.

Gość gość
Wygląda to na zaburzenia hormonalne. niestety ale tylko ginekolog coś poradzi. Całkiem możliwe ze to tabletki anty rozwaliły organizm. Dlaczego tak zwlekasz z wizytą u gina? rozumiem że sa kolejki na nfz ale juz od 3 mies. nie masz okresu a wcześniej przez pół roku nie miałaś. Powinnaś się umówić już dawno.

Gość gość
Wcześniej bylam i mowil mi ze z odstawienia nie mam i ze napewno sie pojawi bo wszystko byli ok. No i sie pojawila i znowu zanikla. I to po takim czasie, bo sie juz normowala bo pierwsze byly nieregularne a kolejne juz byly coraz lepsze i koniec... Bylam sie zapisać i powiedziala ze jest taka kolejka ze wolny termin za 4 miesiące jest dopiero a zapisywałam sie juz po negatywnym wyniku testu... Bo myslalam na początku ze jest po prostu nieregularna.. A jeśli sie okaże ze to przez hormony to znowu będę musiala jeść tabletki anty? Bo za bardzo nie chce ich jeść. A lekarze tylko to przepisują na brak okresu. A po odstawieniu jest taki wysyp ze nawet najlepszy dermatolog nie jest w stanie tego wyleczyć. Bylam u lekarza rodzinnego to powiedzial mi ze cale życie będę brala tabletki anty... Bo innej opcji nie ma dla mnie.

Gość gość
Tak jak dermatolog powiedzial ze wysyp jest z odstawienia i nic nie zrobi. No i czekalam i poprawilo sie... A teraz tak mnie wysypalo jakby wysypka na calej twarzy... Takie drobne czerwone...

Gość gość
Nawet bym nie powiedziala ze to jest typowy trądzik...

Gość gość
ja taki tradzik mialam jak ty opisujesz stosujac tabletki anty , cala bylam zsypana drobnymi krostkami czerwonymi bylo ich bardzo duzo z dnia na dzien wiecej , odstawilam tabletki i krostki zaczely znikac

Gość gość
No wlasnie ja tez po odstawieniu od razu mialam i tez znikly tylko znowu sie pojawily... I teraz nie wiem czy to przez brak tego okresu... Nie wiem co z tym zrobić bo wygląda to strasznie... A Tobie znikly na dobre? Czy jeszcze sie ten problem powtorzyl? Ile Ci sie ten wysyp utrzymywal?

Gość gość
mi po odstawieniu znikly , i jak narazie jest ok , jestem 3 miesiace po odstawieniu

Gość gość
Ile bralas tabletki?